Viata in Japonia (37)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihocyan spune:

Dana Bine ai venit si nastere usoara!
Hanako2004 Ocris are dreptate eu doar mi-am schimbat permisul romanesc asa ca am dat un examen in engleza(avea scis si in japoneza deasupra) si sunt 10 intrebari foarte usoare la care trebuie sa raspunzi cu YES sau NO (adevarat sau fals). Si daca faci scoala la ei examenul scis poti sa il dai in engleza sau japoneza(care o sti mai bine) doar ca sunt 99 de intrebari si la fel se raspunde cu da sau nu sau cu A B C nu stiu sigur dar oricum nu trebuie sa scri nimic. Bafta! PS. Ziceai ceva de bucatarie dar nu am inteles ce vrei sa zici scuze.....
Hannen Chiar daca ti-a expirat din 2001 poti sa il schimbi in tara fara nici o problema. Tatal meu l-a schimbat de curand, tot asa ii expirase din 2002 si nu si-a dat seama ca e expirat: a condus zilnic, l-a oprit chiar si politia de cateva ori din 2002 si pana acum, dar nu si-a dat nimeni seama. Cand a descoperit ca e expirat l-a schimbat fara nici o amenda, fara sa zica nimeni nimic. Asta daca ai drum in Romania.

Mergi la inceput

Tocmai mi-am amintit: fetelor LA MULTI ANI de 8 Martie va doresc o primavara frumoasa, sa fiti iubite si sa aveti parte de toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocris spune:

quote:
Originally posted by AYUMI

Ocris,spune-mi si mie,te rog,cand ai dat examenul scris;testul era scris in kanji sau hiragana?

Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Eu am fost la o scoala de soferi obisnuita. Cursurile si examenul au fost impreuna cu japonezii. Examenul, numai kanji. Inainte de a intra, l-am trimis pe sotul meu la scoala sa cumpere manualul si exercitiile. Acestea au deasupra kanjilor scris modul in care se citesc cu hiragana. Am facut timp de trei luni, in fiecare zi cate putin, exercitiile primite (cu dictionarul electronic japonez-englez). Mie mi s-au parut interesante.
Cand le-am terminat, am mers cu sotul meu sa ma inscriu. Inainte de inscriere, pentru straini se da un test in care trebuie scris modul in care se citesc cateva kanji.
Eu nu am avut probleme, nici atunci, nici in timpul scolii sau al examenului.
Nu este imposibil! Mie chiar mi-a placut perioada aceea. Profesorii vorbesc o japoneza foarte frumoasa, rar si usor de inteles.
Daca mai aveti intrebari, va voi raspunde cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Dana bine ai venit!Nastere usoara si bb sanatos!
Ocis pai dupa doi ani de Japonia,sa dai testul in kanji e mare lucru.Eu,dupa aproape doi ani,ma chinui cu kanji si nu as fi in stare sa dau un test in japo...deabia reusesc sa citesc carti de clasa 1 sau cel mult a doua.Bravo tie!Asta da mandrie!

Sabina Y.12+

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timi_melinda spune:

Multumesc mult pt raspunsuri , imformatii adunate de la voi , si sotiorul pus la treaba sa se intereseze pt permis si am aflat o chestie super interesanta .
Inainte sa vin in Japonia ultima oara , am avut pasaportul plin de vize , toate paginile pline si a trebuit sa-l schimb , asta la sfarsitul lui mai , iar eu am venit in Japonia la inceputul lui august , asa ....
Acum cei de la politia rutiera de aici i-au spus sotului ca daca pasaportul a fost facut in mai putin de trei luni inainte sa vin eu aici atunci nu pot sa dau pt permis pt ca ei , nu sunt siguri daca eu sunt intr-adevar persoana care scrie in pasaport .
Ce ziceti de asta , eu una am ramas trasnita , ca sa pot sa-mi iau permisul trebuie sa ma intorc pt vreo 2 sapt in Romania ( ca sa se faca cele 3 luni )
Nu-mi vine sa cred , oare de ce e asa ?
Nu mai inteleg nimic ...
DANA bine ai venit pe forum , te asteptam ....
Sa ai o nastere cat mai frumoasa ( pe cat e posibil ) si un baietel cat mai sanatos , frumos si destept

[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timi_melinda spune:

Aaa , si uitasem sa va spun un sincer si calduros La multi ani pt toate fetele , femeile si mamicile de pe forum , fie ca aceasta primavara sa ne aduca numai bucurii si caldura in suflete aaaa si multa ,multa iubire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Timi melinda pasaportul meu nou a fost eliberat inainte cu 2 sapt. sa ma intorc in Jap.,eu l-am schimbat pt. ca imi schimbasem numele de familie.
Trebuie sa le arati si pasaportul vechi,sa ia in calcul si perioada aceea,poate asa aduni 3 luni.

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by timi_melinda

Multumesc mult pt raspunsuri , imformatii adunate de la voi , si sotiorul pus la treaba sa se intereseze pt permis si am aflat o chestie super interesanta .
Inainte sa vin in Japonia ultima oara , am avut pasaportul plin de vize , toate paginile pline si a trebuit sa-l schimb , asta la sfarsitul lui mai , iar eu am venit in Japonia la inceputul lui august , asa ....
Acum cei de la politia rutiera de aici i-au spus sotului ca daca pasaportul a fost facut in mai putin de trei luni inainte sa vin eu aici atunci nu pot sa dau pt permis pt ca ei , nu sunt siguri daca eu sunt intr-adevar persoana care scrie in pasaport .
Ce ziceti de asta , eu una am ramas trasnita , ca sa pot sa-mi iau permisul trebuie sa ma intorc pt vreo 2 sapt in Romania ( ca sa se faca cele 3 luni )
Nu-mi vine sa cred , oare de ce e asa ?
Nu mai inteleg nimic ...
DANA bine ai venit pe forum , te asteptam ....
Sa ai o nastere cat mai frumoasa ( pe cat e posibil ) si un baietel cat mai sanatos , frumos si destept

Eeee? Pai arata-le si pasaportul vechi ca sa convinga! Si eu mi-am schimbat numele si le-am dus ambele pasapoarte si nu a fost nici o problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

mamaluidavid traducerile legalizate facute la ambasada cum le-ai obtinut, ai mers personal sau se poate si prin posta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocris spune:

quote:
Originally posted by devylla

Dana bine ai venit!Nastere usoara si bb sanatos!
Ocis pai dupa doi ani de Japonia,sa dai testul in kanji e mare lucru.Eu,dupa aproape doi ani,ma chinui cu kanji si nu as fi in stare sa dau un test in japo...deabia reusesc sa citesc carti de clasa 1 sau cel mult a doua.Bravo tie!Asta da mandrie!

Sabina Y.12+

japonia prin ochii unui amator

Sabina, daca intr-adevar vrei sa inveti limba japoneza, cea mai indicata este o scoala de lb. japoneza pentru straini. Imediat dupa ce m-am casatorit, eu am intrat la o scoala de lb. japoneza din orasul nostru. In fiecare zi 4 ore, cu teste si examene, mai grele decat la facultate. Eu am fost 9 luni. Am intrerupt-o in martie, pentru ca in iunie se nastea fetita noastra.
Dupa doi ani de cursuri la aceasta scoala, se poate lua lejer testul de japoneza, 1 kyuu.
Singura, nu cred ca sunt prea multe sanse sa inveti. Sau poti cauta alte locuri unde se preda lb. japoneza pentru straini gratuit.

Mergi la inceput