Viata in Japonia (37)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Stefania,ai idee ce acte trebuiesc sa faci certificatul in ro.??E nevoie de vreo semnatura a tatalui,ceva??

Nshiro,tinem pumnii sa faci certificatul si plingerea,mai ales plingerea.
Ca la noi la nimenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

quote:
Originally posted by hannen

Stefania,ai idee ce acte trebuiesc sa faci certificatul in ro.??E nevoie de vreo semnatura a tatalui,ceva??

Hannen,pana iti raspunde Stefania, iti spun cum am procedat eu acum un an jumatate pt certificatul lui Luka. Am pus-o pe sora mea sa se intereseze la `starea civila` din orasul meu(Piatra Neamt) ce acte-mi trebe si n-a fost prea mare bataia de cap nici aici, nici in Ro. Mi-a trebuit: certificatul de casatorie, certificatul meu de nastere, certificatul copilului (shussei shoumeisho), koseki tohon si... rabdare ca dureaza in jur de 2luni jumate-3luni. Actele din Jp. le-am tradus la un domn fff de treaba care m-a rezolvat in doar 2-3h. Sta pe langa Piata Muncii, dl. Pop. M-a trimis la un notar sa legalizez tot si gata. Am mers la `starea civila` am bagat dosarul si in 3 luni Luka a primit si certificatl romanesc. Nu mai eram in Ro la data respectiva, dar am imputernicit-o pe sor-mea sa-l ridice ea.
Nu mi-a trebuit de la tati nimic, nici o semnatura...
Sper ca ai inteles ceva... Multa bafta!

Adina & Luka
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Yashy,sar`naaaa!
Da` nu inteleg de ce le trebuie 3 luni sa-l elibereze,ce se duc in padure la taiat copaci si asteapta tot procesul pina iese de`o bucata de hartie??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Hannen hai acum raspund eu in locul lui Yashy
Banuiesc ca e ca in cazul inregistrarii casatoriei in Romania cand la fel au spus ca dureaza 3 luni,la mine a durat doar 2 (asta ca m-am dus eu mai repede sa intreb,actele de fapt erau venite de vreo 2 sapt. si nu m-au sunat asa cum au spus ca vor face)
Mi-a spus tanti de la primarie ca actele sunt trimise la Bucuresti si verificate nu stiu cum, sa nu cumva sa fie false ,de la Buc vine aprobarea si doar atunci pot face actele.
Aceeasi tanti nu stiu de ce nu i-au placut actele mele si initial nu a vrut sa mi le primeasca,ba ca trebuie alte acte,ba ca sunt false ,le-a primit doar la insistentele mele dar m-a asigurat ca nu voi primi aprobarea,mi-a parut rau ca nu a fost aceeasi tanti cand am primit certificatul sa ii dau peste nas
Ce m-am lungit!
Si eu am de gand sa fac imputernicire sa scoata sora-mea certificatul,nu stau eu atat prin Romania

Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Citeam mesajele vostre si ma gandeam ca pentru un singur act,care ti se cuvine pe drept,e nevoie de o intreaga aventura.

Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna japonici
am o intrebare la fetele ce au venit de curand de acasa....
cum e cu bagajul ...se mai poate si cel mic(in avion)??
am inteles ca sau schimbat cam multe si asi vrea sa stiu si cu kg cum sta treaba..bagajul mare pana in cate kg trebuie..si cel mic??
va multumesc mult sper sa gasesc raspunsul...la voi
o zi buna

POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

Yashi si eu am tradus actele sotiorului tot la Dl. Pop , un om extraordinar si cu bun simt...cine are nevoie de traduceri am cartea lui de vizita cu nr de telefon...a fost si la casatoria mea la starea civila...ca eu m-am maritat in Romania si am avut nevoie de traducator..zici ca a fost casatorie in 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

hanako2004 eu m-am intors din Romania in ianuarie cu austrian airlines...am avut voie cu 20 kg la cala si 7 kg in mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Aaaa deci se poate lejer si in Romania. Am fost vineri la Tokyo si s-a ales praful si pulberea de reclamatia mea, caci era inchisa ambasada. Deci.. am luat o mare teapa. Imi venea sa urlu de ciuda, mai ales ca am obtinul liberul respectiv cu mari sacrificii... Cred ca o voi lasa pt la vara cand sper sa ajung in Romania. Numai ca eu nu am nici certificat de casatorie...
Hanako e faza cu lichidele din bagajul de mana care tre sa le pui in pungulite ce se inchid ermetic.

rocsana si bebe maria (3 martie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Nuuu,nu tre sa le pui in pungulite...Nu ai voie deloc cu lichide(doar 100 ml),doar produse pentru bebelusi...In Japonia nu sunt asa stricti dar in Viena am vazut cum aruncau la gunoi din bagajele de mana ale altor pasageri.In Viena ,la transfer iti mai controlau o data bagajul de mana.In pungulite pun cei la magazinele duty free daca cumperi ceva lichid(parfumuri etc.) si le lipesc bine de tot.

Mergi la inceput