Decoratiuni de Craciun
Raspunsuri - Pagina 4
ciuf spune:
Lady in red, lasa imaginatia sa zboare. Ca eu asa am facut. Cel mai laborios glob a fost cel cu perle, care pare ca e un puf si e cel mai frumos dintre toate (in realitate arata mult mai bine, pentru ca perlele alea realizeaza un joc de lumini nemaipomenit si mi se pare mie ca perlele in orice imprejurare sunt foarte elegante). Asta e singurul model care l-am copiat de la un magazin. La celelalte mi-am lasat mainile sa zboare pe lucru.
Deci perlele: Ai perle de doua marimi, mai mare, mai mica. Intai pui pe o ata o paieta argintie (cuoarea asta se potriveste cel mai bine la perla, poti folosi si alba) in forma de stea, apoi adaugi pe ata perla cea mare, apoi cea mica, iar in varf pui ceva argintiu, o biluta sau poti termina tot cu o paieta, dar problema este ca tu trebuie sa duci inapoi ata prin acea biluta din cap, deci mai treci o data prin cele insirate pe ea, ca sa poti face nodul atei pe paieta argintie care de fapt a fost prima la inceputul lucrului. Faci un nod solid ca sa nu iti scape apoi sirul de margelute.
Munca asta dureaza vreo 5 ore (si apoi lipitul 2 ore - in total 7). Pentru ca in globul meu au intrat vreo 250 margelute. Dupa ce ai cusut sirurile de margelute, le atasezi pe un glob lipindu-le cu superglue. Globul meu a fost unul din matase alba. Asta mi-a fost si ideea. Sa scap de globurile vechi dandu-le o noua imagine.
Nu stiu cat de clara am fost. Revino cu intrebari si te ajut.
La celelalte globuri nu am ce sfaturi sa iti dau. Am lipit paietele insirate pe ata si le-am combinat cu diverse snururi.
Spor la lucru!
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo
ciuf spune:
Carola, da, globul acela a fost invelit in matase albastra care i-am dat-o jos si a ramas gol, din zapada artificiala. Am lipit niste sclipici argintiu si apoi stelutele argintii de doua marimi.
ML spune:
quote:
Originally posted by ciuf
[br Munca asta dureaza vreo 5 ore (si apoi lipitul 2 ore - in total 7). Pentru ca in globul meu au intrat vreo 250 margelute.
Aoleu, ma ia cu ameteala numai cand citesc. Bravo tie de asa rabdare!
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
quote:
Originally posted by Diana Mirela
Liviana, poti sa faci ghirlanda din fulgi de zapada.
-faci fulgi dupa principiul "hora-papusii",
Diana si Iulia [purple](15 iulie 2005)
Asa Liviana sunt si ale mele, dar cu manute. Ai dreptate, nu-s de Craciun, dar mie imi placea sa vad manute mititele atarnate prin casa gen ghirlanda.
Si pt. ca am adus vorba de manute, pun aici si bradutul din hartie colorata (din nou, potrivit mai mult pt. copii; ei il "decoreaza" cu stickere, daca sunt mai mari pot rasuci degetele/crengi pe creion si, mai ales, sunt incantati de trasarea conturului manutelor, ca-i gadila). Am lipit in ordine mainile sotului, ale mele, fetitei si baietelului:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_1493.jpg
Prietena aceea pictorita (cu imortelele) facea ghirlande din floricele de porumb, cranberries si nu mai stiu ce altceva, insirate pe ata, cu acul. Eu n-am incercat.
"Ce verde era valea mea!" (poze)
GabrielaG spune:
Fetelor, sunt superbe creatiile si linkurile pe care le-ati dat. Deja a incput mintea sa-mi lucreze.
Acum am mare nevoie de ajutor: saptamana viitoare va fi o activitate la gradinita, unde noi, parintii, vom "munci" alaturi de copiii nostri, doar ca trebuie sa fie ceva din materiale reflosibile...pentru a invata copiii cum pot recicla sau refolosi unele materiale din casa. Mi-a placut mult suportul de lumanare facut din cutia de mazare de pe site-ul perfect deco...daca mai aveti ceva idei, va rog...caci ar trebui sa coordonez eu activitatea...ca-s pasionata, deh...
Pupici,
Gabriela si baietii
PS. Maine voi fi "educatoare" si trebuie sa fac la fel o activitate cu copilasii, si m-am gandit sa decoram baloane, cu maini, ochi, par, papuci(am un joculet cu toate decupate, ei trebuie sa coloreze si sa lipeasca).
Oare cum sa-l numesc? (jocul)...Cum sa-i fac pe piticii de 4 ani si ceva sa fie interesati, sa le captez atentia?
Multumesc din nou...
lbelciug spune:
Diana, multumesc, desigur m-ar bucura sa-mi trimiti instructiunile pt ghirlande. Din pacate n-am inteles prea bine cum e cu "hora papusii".
Haha, ce dragut te-ai gandit sa faci bradutul, ML. Minunata ideea cu manutele decupate in ordinea marimii!
Gabriela, o sugestie: jocul s-ar putea numi "papusi din baloane." Sa ne spui ce ies din materialele refolosibile. Succes!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
nemary spune:
Carola, superbe creatiile tale. si pline de inspiratie. felicitari
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
GabrielaG spune:
Mersi mult Liviana, deja m-am uitat la baloane...si ce mai e nevoie, doar sa nu uit sa le iau acasa. Ma amuz, ca maine tb sa umflu vreo 20 de baloane, sper sa ma tina obrajii...
ML, felicitari, bradutul cu manute e extraordinar...cred ca o sa-l propun si eu educatoarei sa faca pt Craciun cu copilasii...
Pupici,
Gabriela si baietii
lbelciug spune:
Gabriela succes! Pt baloane era super daca aveai o pompa speciala. In Bucuresti se gaseste la hypermarketuri...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
carola spune:
quote:
Originally posted by nemary
Carola, superbe creatiile tale. si pline de inspiratie. felicitari
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
poze
multumesc. inspiratia e luata tot de pe net.
Bau!
"Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie