Sa ne rugam pentru canonizarea Veronicai Antal
Cunosc povestea despre martiriul Veronicai Antal de cand m-am nascut,si azi am gasit la urmatoarea adresa
www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/article.html?article136847 un articol despre faptul ca dosarul ei a fost trimis la Vatican pentru ca ea sa fie declarata sfanta.V-as ruga sa inaltam impreuna o rugaciune pentru ca procesul sa nu dureze foarte mult,si sa ne bucuram de ea in calendarul romano-catolic cat mai curand.Veti remarca la subsol si niste comentarii cam rautacioase insa le iert ignoranta celor ce au scris pentru ca nu cunosc amanunte din viata ei.Ea chiar a savarsit minuni,vindeca boli de piele si a ajutat un copil surdo-mut.Exista o brosura despre viata ei editata de Serafica din Roman,se cheama Veronica un crin insangerat.Ce nu mi-a placut in articol e faptul ca e revendicata de parohia Halaucesti,cand de fapt ea mergea acolo doar pentru slujbe,in rest locuind in Nisiporesti,dar e un lucru fara prea multa importanta.Sa ne rugam si pentru ea,sigur ne va fi de folos.
mamica de zmeu
Raspunsuri
goldi spune:
Iarta-mi ignoranta, dar acum aud pentru prima data de aceasta femeie.
Ne poti da mai multe detalii despre ea?
iulian1969g spune:
quote:
Initial creeata de emicris
Cunosc povestea despre martiriul Veronicai Antal de cand m-am nascut,si azi am gasit la urmatoarea adresa
www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/article.html?article136847 un articol despre faptul ca dosarul ei a fost trimis la Vatican pentru ca ea sa fie declarata sfanta.V-as ruga sa inaltam impreuna o rugaciune pentru ca procesul sa nu dureze foarte mult,si sa ne bucuram de ea in calendarul romano-catolic cat mai curand.Veti remarca la subsol si niste comentarii cam rautacioase insa le iert ignoranta celor ce au scris pentru ca nu cunosc amanunte din viata ei.Ea chiar a savarsit minuni,vindeca boli de piele si a ajutat un copil surdo-mut.Exista o brosura despre viata ei editata de Serafica din Roman,se cheama Veronica un crin insangerat.Ce nu mi-a placut in articol e faptul ca e revendicata de parohia Halaucesti,cand de fapt ea mergea acolo doar pentru slujbe,in rest locuind in Nisiporesti,dar e un lucru fara prea multa importanta.Sa ne rugam si pentru ea,sigur ne va fi de folos.
mamica de zmeu
Draga mamica de zmeu,
( acum cineva ar putea sa intrebe ce se poate gasi "drag" la o mama de zmeu, avand in vedere ceea ce am intalnit in basme despre astfel de mamici, dar aceasta-i alta poveste... Sper ca nu te superi, a fost o gluma! )
Eu cred ca adevarata sfintenie a omului este cunoscuta de Dumnezeu, si nu este necesara vreo confirmare scrisa de la Vatican, sau din alta parte.
Deci sfintenia Veronicai Antal nu depinde de solutionarea favorabila a dosarului de la Vatican si de aparitia ei intr-un calendar al sfintilor, oameni cu "dosarele" solutionate!
Eu cred ca au existat, exista si vor exista multi oameni cu o inalta spiritualitate, oameni care nu apar in calendarul romano-catolic ca sfinti.
Daca vrei sa te bucuri de ea, sa-i trimiti gandurile tale bune, sa te rogi pentru ea, poti foarte bine s-o faci chiar acum, chiar daca nu apare in calendar, din cauza ca procesul de solutionare a dosarului este tergiversat...
Si sa nu uiti ca Hristos ne doreste sa fim "o singura turma, cu un singur pastor"...
... si mai ales nu uita indemnul:
"Porunca noua va dau: sa va iubiti unii pe altii. Asa cum v-am iubit Eu pe voi, asa sa va iubiti si voi unii pe altii." (citez din memorie)
Cu respect,
Giuliano
emicris spune:
Despre viata ei nu sunt foarte multe lucruri de spus,a trait doar 23 de ani.Era o calugarita simpla de la tara care mergea zilnic kilometri pentru a asculta o slujba,s-a ocupat de batrani,bolnavi si copii.A murit ucisa de patruzeci si doua de lovituri de cutit.Lucrurile frumoase au urmat dupa moartea ei,printre care si multe minuni.E foarte normal sa nu fi auzit pana acum de ea,provine dintr-o comunitate mica,romano-catolica,dar in zona lumea stie povestea si se fac pelerinaje anual la mormantul ei.
Iulian ti se pare paradoxal ca o mamica de zmeu sa indemne la rugaciune?Nu vezi ca traim niste vremuri intoarse pe dos?Era doar o invitatie la rugaciune,care nu se adresa doar unei minoritati religioase,si daca ai alta opinie despre sfinti si ajutorul lor ti-o respect fara a-ti pune intrebari.Eu sunt convinsa ca ea o sa tina cont de faptul ca suntem o singura turma sub un singur pastor.Daca esti indiferent la canonizarea ei (sau nu),cu siguranta nu se supara nimeni .Prin acest subiect nu am vrut sa fiu exclusivista si sa ma adresez doar unui segment,iar daca a deranjat imi cer scuze.Si inca ceva,in curand voi fi mama zmeilor,adica de doua ori zgripti,si sa ma vezi atunci ..
mamica de zmeu