Cum sa trimit bani ieftin?
Buna la toata lumea,
postez acest subiect pt ca vreau sa ii trimit bani mamei mele altfel decat prin Western Union ca de fiecare data cand trimit platesc o taxa de 22$ care mi se pare foarte mare la ce suma trimit(150$)
Am vrut sa ii fac mamei cont de Paypal dar se pare ca nu exista optiunea pt Romania.Am mai vazut MoneyGram dar nu stiu cat sunt de ok.Chestia e ca eu vreau sa ii pot trimite prin internet ca nu pot ajunge la banca noastra decat foarte rar, mai mult sambata cand e inchis
Multumesc de ajutor!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."
Raspunsuri
Idaira spune:
O varianta ar fi prin Atlassib..nu stiu exact,dar parca aveau un comision de 5%,deci mai ieftin decit la Moneygram ...poti intra pe pagina lor www.atlassib.ro,si ai sa vezi tu daca iti convine sau nu...
Oana_B spune:
Mi se pare mai avantajos prin MG sunt mai ieftini cu cel putin 10 dolari la comision dar si la modalitatea de trimitere sunt diferente de bani. Am trimis de pe net cu credit card si pe langa taxa MG mi-au tras si aia de la credit card un comision (cand am sunat la ei au spus ca se considera ca o extragere de la ATM), mai ieftin decat cu CC e sa trimiti si dintr-un cont bancar dar mi se pare ca dureaza cateva zile tranzactia. Dar cel mai ieftin (thx to VV de info
) este daca gasesti un oficiu MG pe langa tine (eu l-am gasit pe cel mai apropiat la un supermarket langa mine), ultima oara cand am trimis au fost donatiile pentru Barbye la 975 USD taxa a fost de 14 USD.
edit: E bun asta?
http://www.moneygram.com/eFindUs/findUs.do
Oana_B
I love pink!
josefine spune:
cel mai usor e sa iti faci tu cont de paypal, ca ai cont de banca in US, faci si card de debit pe contul de paypal, ii trimiti cardul ei, si ia isi trage banii din contul de paypal. comision = $1 /tranzactie. sau, iti faci un cont in banca, ii trimiti un card debit si alimentezi tu contul cand vrei si ea isi trage banii din ro cu un comision la fel de mic.
Buluci spune:
Si eu vreau sa trimit, iar cineva imi spunea prin mandat postal!
Cum se spune in engleza "mandat postal"?![]()
Cristina Baku &
Simon(26.12.2005)
Poze
Varsta lui Simon
tinatache spune:
prin autobuz, pana la 200€ ai si asigurare. Sau iti faci cont la Bancpost si ea la Postbank si prin virament (intre astea 2 stiu ca e ieftin). Sau ii trimiti un card de-al tau de aici sa scoata direct lei din contul tau, de la automat in Ro.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
danutza_c spune:
Blackpantero, ai intrebat la banca cit e comisionul?
Noi de aici trimtem prin banca, e un comision fix, de vre-o 34$, nu procentual fata de suma si mi se pare foarte OK. Poti sa dai telefon si banuiesc ca poti sa faci toata tranzactia telefonic sau prin internet.
Daca nu, MG sunt OK si costa mai putin ca WU.
blackpanterro spune:
Multumesc de raspunsuri fetelor.
Prin MoneyGram taxa la cat trimit eu e de 10$, e mai putin decat trimit acum insa mi-as dori sa pot sa ii fac cont de PayPal mamei pt ca eu nu ajung niciodata la banca, iar cont in banca germana nu ne putem face ca nu suntem rezidenti.
Josefine, cum se poate face asta ca m-am uitat pe site si nu exista optiunea pt Romania cand iti faci contul.Daca il fac pe State si apoi ii pun nr de cont romanesc e bai nu?Daca se considera frauda sau mai stiu eu ce?
O sa vad daca gasesc un oficiu de MoneyGram aici langa noi, o sa ma uit pe link, daca nu, se poate trimite online si e la fel din cate am inteles.
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."
josefine spune:
trebuie sa fii tu titulara contului de paypal, ca mama ta nu are cont de banca in US si nu merge asa. paypal nu e in romania, si din cate am inteles nici nu o sa fie. sa explic mai bine: iti deschizi tu cont de paypal, folosind contul tau de banca. apoi, ai optiunea ca paypal sa iti trimita un card de debit paypal pe care il trimiti mamei tale, si ea scoate banii cu un comision de $1/tranzactie. pe zi, maxim e $400. mie asta mi se pare cea mai buna optiunea, intr-adevar, e putina foiala si emotii cu trimisul cardului in ro, dar nu il activezi, il trimiti "registered mail", parca, si cand ajunge il activezi. eu asa am procedat cand am avut nevoie.
blackpanterro spune:
Josefine, inteles, am cont de PayPal ma duc acum sa vad cum pot sa obtin cardul ala sa il trimit la mama, multuuu!!