In urma cu 10 ani parintii mei au lambrisat mansarda casei cu lemn de brad. In timpul asta lemnul a lucrat si acum arata chiar rau. Ne-am gandit sa acoperim lambriurile cu tencuiala, dar nu stiu care sunt etapele. Mentionez ca as vrea solutii mai ieftine (cineva mi-a zis ca daca imbrac toata mansarda cu rigips ma costa peste 100 mil lei vechi, bani pe care nu ii am). Astept parerile voastre! Multumesc!
PS Suprafata mansardei este de 50 mp. si este formata din 2 camere cu baie si oficiu, hol si casa scarii.
Cand am vazut subiectul am crezut ca vrei sa lambrisezi pereti si e o dorinta mai veche de a mea sa am pereti lambrisati in lemn, imi par tare calzi.
..ce inseamna "lemnul a lucrat"? Nu era bine uscat si s-a strans? Nu se pot rascheta lambriurile si lacui?
Cred ca asta e motivul nu a fost lemnul suficient de uscat si au ramas spatii maricele intre lambriuri. In plus s-a colorat intr-un galben urat (lemnul era natur doar lacuit).... Nu arata defel bine! Cred ca daca vrei sa-ti lambrisezi peretii ori folosesti lamele de MDF (se gasesc in magazinele de profil) fie usuci lemnul intr-un cuptor special...
De aceste tehnologii acum mai bine de 10 ani nu dispuneam sau poate nu au stiut ai mei de ele.
Noi vrem acum sa tencuim acesti pereti si nu stiu daca e suficient un glet sau singura solutie e rigipsul. De asta asteptam parerile voastre.