Cum imi pot salva discurile / vinil?
Am o gramada de discuri grozave / vinil. Am avut si un pickup grozav (de fapt o combina grozava). Acum partea de pickup nu mai merge.
As avea trei variante
- sa cumpar un alt pickup > dar nu am mai vazut nicaieri (doar in revista Quelle, dar parca nu ma inspira sa iau fara sa vad...)
- sa salvez cumva continutul de pe discuri.
- ambele de mai sus impreuna.
Ce ma sfatuiti?
Mai mentionez ca in materie de 'aparatura' posed asa: combina care are 'in', 'out' si 'aux'; calculatorul care are tot ce ii trebuie; minidisc recorder; reportofon digital. Vreo idee?
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
Raspunsuri
clayhanger spune:
Tocmai am intrebat un prieten care mi-a spus ca, daca ai cauta mai adanc, ai putea gasi unul second-hand pe la noi. A amintit un magazin de electronice din zona Lipscani, nu stiu sa-ti zic mai mult.
Anul trecut am vazut in Carrefour ceva ce parea sa fie pickup, atunci chiar cu sentimentul ca era pickup ramasesem, acum colegul ma face sa ma indoiesc. Dar era asa de frumos, o bijuterie, ce mai!
Apoi, ca sa iti salvezi continutul pe calculator, nu cumva iti trebuia sa redai muzica de pe disc ? Sau ce inseamna ca nu-ti mai merge partea de pickup?
Intrebare: in engleza pickup-ului ii zice turntable?
Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde
ankalaura spune:
Merci de sugestie. O sa incerc sa ajung pe Lipscani.
Desi, second, e cam riscant... Combina pe care o am eu este un model de prin 95, cu module. Pick-up-ul este deasupra. Nu l-am prea folosit, si totusi, curelele alea s-au depreciat in timp, stand. S-au largit si acum nu mai invarte tabla (da, ii spune "turntable") As putea pati la fel si cu un second hand. Sau mai rau, sa fie uzat, sa nu mai gasesc ace de schimb, si deci... sa ajung de unde am plecat.
Da, ca sa le pot recupera singura, trebuie sa am cu ce sa redau, sigur . Ma gandeam insa ca ar putea exista si studiouri de iregistrari care sa o faca... De exemplu am inceput sa vad multe albume reeditate, de pe vinil multe din ele, cu sunet "curatat", si se aude calitate CD.
Daca nu, s-ar putea pana la urma sa ma incumet sa il iau pe cel din revista Quelle...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
clayhanger spune:
Buna din nou!
Pana la urma ai rezolvat?
Eu acum o ora eram in Carrefour (Orhideea) si... acela chiar era pick-up! E vreo 380 de lei... nu as putea spune tehnic vorbind daca se merita sau nu, ideea e ca se gaseste!
Astept vesti!
Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde