biserica iancului

biserica iancului | Autor: megbeng

Link direct la acest mesaj

merg de ceva vreme la o biserica de langa mine, dar nu stiu ce hram poarta, si tare as vrea sa aflu; am mai intrebat lume, dar nu am aflat..toti stiau ca i se zice cumva (dar am uitat cum, of, de cand cu saricna trebuie sa-mi notez si sa respir). e in zona iancului, chiar langa sectia 8 de politie.
azi am trecut pe acolo si am prins absolut intamplator o frantura de dialog intre 2 persoane care ziceau ceva de genul ca maine e slujba Sf. Antonie..o fi inchinata Sfantului Antonie biserica?

si mai am o intrebare, ca sa nu deschid 2 subiecte..stiu ca exista o rugaciune pentru sf. Maria, care se citeste 9 marti la rand, cand ai o dorinta mare..unde as putea sa o gasesc? trebuie sa postesc in cele 9 zilele de marti?

edit: inca o intrebare: Sf. ANTON e totuna cu Sf ANTONIE?

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Initial creeata de megbeng

merg de ceva vreme la o biserica de langa mine, dar nu stiu ce hram poarta, si tare as vrea sa aflu; am mai intrebat lume, dar nu am aflat..toti stiau ca i se zice cumva (dar am uitat cum, of, de cand cu saricna trebuie sa-mi notez si sa respir). e in zona iancului, chiar langa sectia 8 de politie.
azi am trecut pe acolo si am prins absolut intamplator o frantura de dialog intre 2 persoane care ziceau ceva de genul ca maine e slujba Sf. Antonie..o fi inchinata Sfantului Antonie biserica?

si mai am o intrebare, ca sa nu deschid 2 subiecte..stiu ca exista o rugaciune pentru sf. Maria, care se citeste 9 marti la rand, cand ai o dorinta mare..unde as putea sa o gasesc? trebuie sa postesc in cele 9 zilele de marti?

edit: inca o intrebare: Sf. ANTON e totuna cu Sf ANTONIE?

vine bebe!

Se cheama cumva "Biserica dintr-un lemn" ?

O NU, Sfantul Antonie, numit "cel Mare", e cu totul alta persoana decat Sfantul Anton.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

nu, nu e "biserica dintr-un lemn"..era ceva de genul "mavrocordat"(???)
in fine..nu am reusit sa aflu nici cu gugalu mai multe despre sf antonie, decat ca s-a nascut intr-o marti, a murit intr-o marti si martea se fac rugaciuni catre el..o sa ma duc la 5 la slujba sa vad cum e (sper ca nu la fel de aglomerat ca duminica)

vine bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Iata cateva date despre viata Cuviosului Antonie cel Mare.

http://paginiortodoxe.tripod.com/vsian/01-17-cv_antonie_cel_mare.html.

O alta biserica cu hramul lui este cea de langa Hanul lui Manuc.

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brado73 spune:

Daca e situata intre Piata Iancului si Vatra Luminoasa, langa sectia de politie, cred ca e vorba de Biserica Balaneanu, cu hramul Sf. Nicolae si Sf. Haralambie.

Iar in legatura cu rugaciunea, poti sa citesti Paraclisul Maicii Domnului, sau Acatistul Maicii Domnului; nu neaparat 9 marti la rand, ci cand simti nevoia, cu inima curata, chiar si fara post.

Doru, tatic de Ilincuta scumpa , si sot iubitor de Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

uf, da BALANEANU e! ieri cand am iesit de la biserica am auzit pe cineva zicand numele asta..dar pana acasa iar am uitat..dar hramul chiar nu-l stiam. multumesc tare mult!

vine bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cazacu.andra spune:

mai merge cineva la Biserica Balaneanu?

Mergi la inceput