Virusul de pe Messenger Yahoo
Circula de ceva vreme un virus pe messenger care trimite mesaje cu un link la lumea din lista... Azi am lasat pe cineva la mine la calc si tare ma tem ca a dat click pe link-ul ala.. (adica zice ca n-a dat, dara daca dadea ce se intampla, etc)... Antivirusul nu stiu daca a zis ceva (ca nu eram eu la calc si poate a dat cancel si la ala ), insa daca l-am luat ce se poate face? Afecteaza si altceva in afara de messenger? (ca dezinstalez messengerul si instalez vreun alt program de IM) Adica face buba tare la calc si o sa necesite formatare?
Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.
Raspunsuri
Oana_B spune:
In majoritate din cate am citit pe ici pe colo singurul afectat este id-ul de messenger ca ti se fura id-ul si parola...dar cred ca sunt si care baga galme in computer.
Stiu ca am mai zis si eu celor pe care ii am in lista sa nu apese pe nici un link trimis pe ym chiar daca apare trimis de la prietenii din lista. In principal link-urile de la geocities sunt cele care contin virusi.
Oana_B
I love pink!
mihaeladm spune:
Instalati ad-ware personal, este un spyware gratuit.
Este un program foarte bun. Scanati cu el.
Eu asa am scapat fara a reinstala sistemul de operare.
Instaleaza de pe
http://www.softpedia.com/get/Internet/Popup-Ad-Spyware-Blockers/AdAware-SE-Personal.shtml
Mai citeste si aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=31174
joxy spune:
La fel merge si Spybot-SD (search&destroy). In plus are un programel rezident in mem. care nu consuma mult ram. Si e Free
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
Oana spune:
Am avut si eu acest virus pe messenger si am dat cu f. multi anti-virusi si ad-aware si l-am curatat. Am instalat din nou msg-ul dar desi nu mai apareau toate prostiile alea de linkuri la status tot nu mergea bine in sensul ca ceilalti vedeau ce scriu eu dar eu nu vedeam ce imi scriu ceilalti! Pana la urma mi-am instalat o versiune mai veche de yahoo msg (5 si ceva) deci nu ultima 8 si ceva ca aia cea mai noua nu imi mergea. Asta veche vad ca merge. A! Mi-am schimbat si parola of course.