Cum se prinde trandafirul japonez?
Sotului meu i-a dat o colega cativa lastari de trandafir japonez.
Deocamdata i-am pus intr-un borcan cu apa.
Imi amintesc ca mama avea lastarii de trandafir japonez in ghivece si ii acoperea cu borcane.
Asta e tot ce-mi amintesc.
Cum trebuie sa procedez cu ei ?
Va rog ajutati-ma !
adi2003 spune:
Sunt 2 metode:
1. Fie lasat lastarul la inradacinat in apa si apoi asezat in ghiveci cu grija, fara a rupe din radacinutele fragile.
2. Fie pus direct in pamant, unde in circa o luna isi va forma radacinile, pastrand umiditate constanta, un loc insorit si un pet taiat deasupra ghiveciului.
Noiembrie nu e momentul propice pentru prinderea hibiscusilor, dar poti incerca ambele variante.
As zice ca metoda a doua e mai sigura. Succes!
Florile mele
Mica-mica spune:
Dana , eu am prins cel mai bine trandafirul ,punand lastarul in pamant, direct, fara sa-i dea radacina si il acoper cu un borcan sau o sticla de plastic taiata, pe care-o infig in pamant, sa nu intre aer, si nu o mai scot de acolo absolut deloc decat atunci cand ii da prima frunzulita. Lastarul astfel pus, il uzi o data sau de max. 2 ori pe saptamana, sa nu fie pamantul ff ud.
Mihaela
mirelaispir spune:
oricum, si asa si asa tot foarte greu se prind trandafirii japonezi. mai ales in luna asta, nu cred ca ai sorti de izbanda. au si eu unul ina apa de ceva timp si nimic.
maggda spune:
Cum a zis Mihaela e bine si se prind in orice perioada a anului doar daca poti pune-i la un pervaz cu soare.
Magda si Bianca 8 anisori
http://community.webshots.com/user/danut1965
Ileana2000 spune:
Am intrat sa va spun ca aici trandafirii japonezi se gasesc doar in oct-nov.Asta ar fi perioada in care se prind,acum noi avem alta clima,nu stiu ce sa va spun,succes!
dana_ene spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri .
V-am urmat sfaturile: i-am pus in ghivece, in pamant si i-am acoperit pe fiecare in parte cu borcane. I-am asezat si la soate, in fata geamurilor. Sper sa am succes. Va anunt eu !
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006