De...deochiul

De...deochiul | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca mi-am ales bine locul unde sa postez, dar voiam sa stiu daca voi credeti in asa ceva.
Azi-noapte (pe la 12 jumate) s-a trezit galusca mea mica si s-a pus pe urlat, si da-i si urla, vreo jumatate de ora aproape in continuu. Am crezut ca e de la dinti, i-am dat cu calgel, i-am dat nurofen, dar nimic. Nu mai stiam cum s-o linistesc, asa ca am inceput sa-i spun Tatal nostru, si m-a luat un cascat de zile mari, am cascat de ma dureau falcile, incepusem sa lacrimez, si nu ma mai puteam opri. Cred ca i-am spus tatal nostru mai bine de 20 de minute, si cascam in continuu. Si acum cand scriu mesajul casc!

Poate fi vorba de "deochi"? Eu le spun aproape in fiecare seara fetelor inainte de culcare tatal nostru (aseara nu mai stiu de ce n-am facut-o), dar niciodata n-am cascat atat de mult.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Eu cred in deochi...sau mai bine zis in energia negativa indreptata asupra oricui, dar mai ales a copiilor (cu atat mai mult daca sunt mici si scumpi).Ei sunt cei mai vulnerabili in fata acesteia.
Noi ii zicem la Razva "Tatal nostru" in fiecare seara.
Pupici!

Maria si
RAZVAN MIHAI – puiul meu drag

“Normal înseamnă să te îmbraci în haine pe care le-ai cumpărat pentru lucru, să conduci prin aglomeratie într-o masină pe care încă o plătesti, astfel încât să ajungi la un serviciu de care ai nevoie pentru a plăti hainele, masina si casa pe care o lasi goală toată ziua ca să-ti permiti să trăiesti în ea.”(Ellen Goodman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Initial creeata de Mickyyy

Cred ca i-am spus tatal nostru mai bine de 20 de minute, si cascam in continuu. Si acum cand scriu mesajul casc!

Pai te plictiseste de moarte si sa'l auzi o singura data, daramite sa ti'l indruge cineva ca pe mersul trenurilor timp de o juma' de ora !!

Orgel's second rule: "Evolution is cleverer than you are."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Eu ma deochi foarte repede, si intotdeauna imi sting niste chibrite in apa si apoi imi fac semnul crucii in punctele importante. Si intotdeauna imi trece repede.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Mickyyy, ia incearca sa nu o mai lasi sa se uite la televizor, sa vezi ca nu se mai trezeste urland.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by irlandeza

Eu ma deochi foarte repede, si intotdeauna imi sting niste chibrite in apa si apoi imi fac semnul crucii in punctele importante. Si intotdeauna imi trece repede.

Noi 2 singurei

punctul meu important este ceva mai jos de mijlocul distantei cap-calcii....ar parea ciudat sa-mi fac acolo semnul crucii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

multumesc de raspunsuri.

mamaruta, la televizor nu se uita aproape deloc, se mai uita 5-10 minute la povestile pentru copii pe care i le pun malinei (gen veronica, cenusareasa, etc), dar nu are rabdare sa stea mai mult de 10 minute pe seara (noi avem videoproiector acasa, si povestile i le pun direct pe perete). Oricum, la astea se uita de multa vreme, ori de urlat a facut-o doar in ultimele 2 nopti.
Pentru ca si azi-noapte aproape la aceasi ora (1 fara un sfert) iar a avut o repriza de urlete.

Spunea cineva de energie negativa, probabil ca am devenit paranoica, dar o suspectez pe fosta bona de chestii "necurate" . Fata s-a pus pe urlat exact din noaptea in care mi-a plecat ea (sau mai bine zis, am dat-o eu afara).

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Mickyyy, puiule, cum crezi tu in rugaciunea "Tatal nostru", daca reproduci bancuri care defaimeaza sfanta cruce a lui Hristos? Chiar daca bancul apartine altuia, nu e bine sa-l reproduci pentru a nu sminti pe altii care citesc. In alta ordine de idei, este bine sa impartasesti copiii regulat si sa le spui rugaciuni in timpul zilei sau macar seara, dupa putere, chiar sa-i si inveti rugaciunile usoare pentru copii. Fetita ta s-a trezit tipand, deoarece a visat ceva urat si s-a speriat foarte tare. Mi se intampla si mie ca puiul meu sa se sperie sau sa viseze urat, desi ii fac mereu rugaciunile.
Eu te mai sfatuiesc sa nu crezi in chistii genul "cascat in timpul rugaciunii = deochi, bete arse, descantece pt deochi, etc.". Doar rugaciunea catre Dumnezeu, Maica Domnului sau sfinti are putere, caci doar Dumnezeu ocroteste pe fiecare dupa voia Lui.
Deochiul este opera necuratului, invocata practic de catre oameni rautaciosi si invidiosi. Si rautatile diavolului pot fi invinse doar prin Dumnezeu care este atotputernic. Nu scoti diavolul tot cu diavol (ma refer la superstitii). Doamne ajuta, si sa nu te superi ca ti-am atras atentia cu privire la banc, daca te vedeam necredincioasa sau nepreocupata de aceste lucruri nu interveneam.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Am sters bancul...nu-si avea locul aici .

Marilena, ai dreptate cu bancul, nu m-am suparat.
Copii sunt impartasiti cat de cat regulat, are grija mama, socra cand apar pe la mine sa mi-i duca la biserica. Eu recunosc, credincioasa sunt, dar nu si bisericoasa. In biserica intru rar, si nu la slujba, ci doar cand simt eu nevoia sa ma reculeg, sa aprind o lumanare.

Cat despre rugaciuni, cea mare stie si tatal nostru, si ingerasul. Si probabil ca daca eu as stii mai multe pentru varsta lor, probabil le-as si invata, ca ele's curioase si dornice sa invete orice! Pentru ele sunt mai mult niste poezioare, desi stiu destul de multe despre doamne doamne, biserica si alte lucruri de genul.

Sper sa fi fost doar un vis urat, sau dintisorii care ii cresc, ca azi-noapte nu s-a mai trezit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kasemada spune:

Eu cred in deochi si in blesteme, si am si cateva experiente pe tema asta. Strabunica mea din partea bunicii s-a ocupat cu asa ceva, si acum sunt aproape sigura ca si bunica mea se ocupa mai departe cu asa ceva.
Verisorii mei au avut un timp indelungat numai ghinioane. S-au dus la un preot, apoi in saptamanile urmatoare au primit viza de Canada,au primit de lucru, pe scurt viata lor s-a intors la 90 de grade. Poate sa fie numa o coincidenta.
Ce nu pot sa imi explic, e faptul ca eu sunt singura din familie care seamana f mult pe strabunica, si de f multe ori cand aveam ciuda pe cineva, ii doream ceva rau, si niciodata nu aveam prea mult de asteptat.Am prea multe intamplari de genu asta ca sa fie o coincidenta.
Asa ca acuma ma feresc sa port ciuda pe cineva, imi spun imi gand ca nu are rost sa imi fac pacate in fata lui Dumnezeu pt acea persoana, si mai bine ma musc de limba sau fac ceva de genu: , si trece de la sine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by kasemada
Verisorii mei au avut un timp indelungat numai ghinioane. S-au dus la un preot, apoi in saptamanile urmatoare au primit viza de Canada,au primit de lucru, pe scurt viata lor s-a intors la 90 de grade. Poate sa fie numa o coincidenta.

pai nu verisorii au cerut viza....de ce este ghinion atunci?
aia cu munca o inteleg ca este ghinion...dar la viza de ce?

Mergi la inceput