CU CE INCEP?????

CU CE INCEP????? | Autor: anelize

Link direct la acest mesaj

Azi imi ies fostii proprietari din apartament si vreau sa bag echipa,dar nu stiu cu ce sa incep.
Inafara de spartul gresiei,faiantei....inafara de distrus,cu ce incep "constructia"?
Sa fac gaurile de la aerul conditionat pt ca fac f mult praf si dupa se murdareste,sa schimb caloriferele,dar trebuie varuit si pus tapet inainte,sa pun usile pt ca oricum se mai rupe peretele cand le monteaza si trebuie sa le pun la inceput....sau la sfarsit sa nu intre praf la "circuite" ?????????????/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Hi sa-ti zic cum am inceput noi.Am dat jos gresia si faianta, am scos debaraua, am scos usile cu tocuri cu tot(am montat usi din PVC).Deci asa cum ai zis si tu, intai am terminat cu daramatul.
Pe urma am reparat unde au fost usile.Se face mult mai usor asa si iti ies colturile drepte decat daca pui intai usile.Abia dupa ce am reparat au luat masurile de usi asa ca dupa montalul usilor a mai ramas cate un centimetru care s-a reparat f. usor.
Sa revin.Am pus faianta.Gresie nu am pus pt ca eu am pus parchet peste tot.Dupa ce am reparat la usi am zugravit.Tu ai zis ca pui tapet.Caloriferele se pot da jos, pui tapetul si apoi le montezi la loc.La sfarsit am pus parchetul melaminat.Daca ai parhet vechi si vrei sa-l raschetezi, atunci o faci inainte de a pune tapetul pt ca se face mult praf.
Abia dupa ce am pus parchetul am montat usile interioare si am reparat pe langa ele.
Cam asta a fost la noi.Nu vei reusi sa scapi de praf nici dupa ce te muti vreo 2-3 saptamani tot mai gasesti prin casa dar pana la urma...
Sper ca am fost destul de coerenta.Spor la trebi si sa stapaniti sanatosi apartamentul.
Mai e pe-aici un subiect deschis, Febra renovarii.Vezi acolo cum au decurs lucrarile si la alte fete.

www.tickercentral.com/view/7a9b/1.png" target="_blank">Christmas

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si să te inseli, decât sa fii pesimist si să ai dreptate

Georgiana-mami de Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Daca vrei sa iti pui centrala si sa tragi prin sapa cablurile de curent sau instalatii, trebuie sa vorbesti intai cu electricianul si instalatorul, ca sa isi termine treaba atunci cand o termina si cei care iti sparg. E foarte important sa sti unde iti vei pune prizele si intrerupatoarele (ca astea se pun chiar la inceput).
Parerea mea ca daca dai gaurile pt aerul consitionat, sa le dai cand deja e gltuit si inainte de zugravit, ca sa se poata repara fara sa se mai faca praf (poti si la sfarsit si ti aspiratorul dedesubtul gaurii si tragi asa praful)
Spor la lucru!

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

Merci de sfaturi si mai astept si altele.

Din cate am inteles eu ies colturile mai drepte daca pun usile(tocurile) de la inceput.
Chestia cu aspiratorul pus sub gaura (pt AC),m-am lecuit.Am stricat 3 aspiratoare facand asa,dar daca le fac dupa glet,inainte de varuiala,eu cred ca e ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

io n-am ce sfaturi sa-ti dau, noi ne-am aranjat apartamentul acu vreo 4 ani si am uitat; doar sa-ti zic bafta si nervi de otel.

nu uita sa ne arati poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

quote:
Originally posted by clyo

io n-am ce sfaturi sa-ti dau, noi ne-am aranjat apartamentul acu vreo 4 ani si am uitat; doar sa-ti zic bafta si nervi de otel.

nu uita sa ne arati poze

Si la mine au trecut 3 ani jumate de cand mi-am amenajat apartamentul in care stau acum,dar e blocul nou si gresia,faianta,caloriferele erau puse,asa ca........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

ai grija cu caloriferele cand le dai jos. Daca este incarcata coloana trebuie sa opresti caldura si sa-ti pui robineti.

o zi minunata,
Mari

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

poze
poze apartament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

O firma serioasa de aer conditionat are bormasina cu aspirator care in timp ce da gaura si aspira si atunci nu se face praf.

In ce privesc usile de interior - in general ultima tehnoilogie la usi este sa se fixeze tocurile direct in golul de usa cu spuma poliuretanica, iar apoi pe perete, acoperind gaura vin pervazurile, asa incat usile se pun absolut la sfarsit.

Dupa ce darami ce ai de daramat, faci instalatiile electrice/termice/sanitare, caloriferele le montezi de forma, apoi le dai jos (cu atentie sa fie circuitul golit de apa) si zugravesti, pui gresie, faianta, parchet, obiectele sanitare, apoi usile si caloriferele. Si dupa faci mici retusuri, la usi, pereti pe langa parchet, eventual etc.

mult succes!

Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Sau atunci cand faci instalatia la calorifere, ii spui instalatorului sa-ti puna robinet si pe tur si pe retur si le inchizi linistita si in timpul iernii, cand e apa pe tevi, le dai jos, iti faci treaba si le pui la loc.

Noi am reusit sa facem asta pana sa de-a drumul la caldura, dar ne apucam de renevari abia in ianuarie.

Cum a spus si Miramar... instalatiile sunt primele... electrice, la baie, bucatarie, calorifere etc. Pt. ca uneori trebuie spart si sa nu strici dupa ce ai zugravit. Ar mai fii geamurile (daca le schimbi).

Noi nu punem AC, asa ca la capitolul asta n-am cum sa-mi dau cu parerea.

La capitolul usi nu m-am gandit (si nici n-am auzit) ca trebuie puse inainte sa zugravesti... De dat jos, le vom da jos pe cele vechi inainte... Dar de pus, le punem la final.

Urmeaza gletul, zugravitul, gresia, faianta, parchetul. Usile, sinele pt. perdele, gauri pt. prins tablouri, prins mobila... Si la final ultimele finistaje la zugraveala, pe unde se mai zgarie cate ceva...

Cred ca n-am uitat nimic...

Eliana (19 sapt.) si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput