peretzi izolatzi- se mai face mucegai?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Noi am izolat peretele din interior cu polistiren exapandat si tot am facut mucegai pe tavan. E doar pana in perdea.
Nu-mi dau seama din ce cauza.

Pupici
Andreea si Teo (26.08.2005)
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Si eu am problema cu mucegaiul...ma gandeam sa inzolez pe interior, dar m-am razgandit pentru ca daca dai epste niste meseriasi "meseriasi" apare mucegaiul si pe peretele de izolatie. dar tot interesandu-ma cum sa scap de mucegai am aflat urmatoarele:

1. daca vrei sa izolezi pe interior, sa nu se foloseasca poliester, ci vata de sticla

2. daca dai cu solutie antimucegai pe tencuiala sau o pui in loc de apa in glet nu ar mai aparea deloc mucegai.

Aceste 2 variante nu sunt testate de mine...de aceea nu te pot sfatui cu nici una. eu am dat pe pereti cu solutie antimucegai si vad ca au trecut 2 sapt si nu a reaparut...dar n-as garanta ca nu reapare. Dar pana la vara cand se pot face lucrai in apartament e solutie de compromis. Dezanvantaj: am sta 3 zile cu geamurile deschise sa iasa mirosul de clor.

Cocutica si Elena (4 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by Tia

pana administratia blocului izoleaza exteriorul, te umpli de mucegai. noi am pus la interior de cativa ani buni si n-avem nici urma de igrasie. nu vreti sa stiti cum era inainte de a izola...

igrasia asta vine din 2 directii...din afara inauntru si din inauntru in afara. cred ca trebuie sa inspectezi peretele din spatele izolatiei...sa nu te trezesti intr-o belea mai mare ( nu are sens sa enumar cite bacterii exista in mediul ala si ce probleme iti pot creea)
sint fel de fel de aparate (ieftine) ce masoara nivelul de vapori de apa dintr-un perete.

Mergi la inceput

asociatia de locatari nu poate sa contracteze un credit de la banca sa repare peretii exteriori?
oricum pretul casei creste odata izolata...asa ca nu risti sa pierzi banii...basca ai consum mai mic la incalzire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna spune:

Azi, din pacate pe pielea mea, am aflat raspunsul la aceasta intrebare: DA, CU PERETI IZOLATI PE INTERIOR, SE FACE MUCEGAI!!!
Acum e drept, nu stiu din ce cauza se intampla sta, poate cineva mai priceput sa ma lamureasca ( Guestus, am vazut ca ai mai rasp la subiect, ce zici???). Situatia la noi este urmatoarea: noi am inchis balconul cu termopan si am izolat pe interior, insa evident ca la cei de deasupra e alta treaba, adica nu au balconul inchis, bloc vechi, cand ploua mai ult se infiltreaza si la noi ( nu ma prind cum, poate printre placile de polistiren) si azi am observat, pe unde era ud de vreo doua zile cat a plouat s-a facut deasupra ca o pojghita ffff fina de mucegai. Oare daca cei de sus isi inchid si ei balconul ( azi am vazut ca isi pusesera profilele de termopan, dar cred ca nu le-a adus si geamurile inca) o sa se rezolve si la noi problema sau altul e motivul igrasiei???
Si inca o intrebare: pot sa fac ceva sa remediez problema???
Astept raspunsuri, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Nanna, ati izolat balconul si pe jos? ca e obligatoriu daca vrei sa ai o izolatie buna.
Cunosc caz care au izolatie buna si termopane, dar au igrasie si au trebuit sa izoleze si deasupra, pe bloc (ca stau la ultimul etaj).

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by acusor

Noi am izolat peretele din interior cu polistiren exapandat si tot am facut mucegai pe tavan. E doar pana in perdea.
Nu-mi dau seama din ce cauza.

Pupici
Cat de mari suntem

apa se muta de la cald la rece...asa ca se va condensa pe peretele care este cel mai rece. trebuie sa controlezi nivelul de umiditate din casa vara si iarna (vara daca ai aer conditonat si afara este cald si in casa rece .....iar iarna invers)...trebuie sa faci loc ca aerul cu vaporii de apa sa aiba pe unde sa iasa....bucataria si baia trebuie sa fie ventilate 24/24

daca la tine apa vine de la ploaie prin perete este alta problema...

ideea este ca fiecare caz trebuie tratat separat....si depinde de stilul tau de viata ...adica de cita apa produci prin uscatul rufelor...prin centrala de incalzire...daca tu gatesti sau nu..faci baie sau nu....ce temperatura ai in casa iarna....blabla

cea mai buna izolare la vapori de apa o are folia de aluminiu...adica are o permeabilitate de 0. Apoi vine polystyrenul extrudat cu 1.2 apoi polystyrenul expandat cu 2...si ultimul pe lista e peretele de gyps cu 50. Mai exista si o gramada de vopseluri care fac fata foarte bine la apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna spune:

daca tu gatesti sau nu..faci baie sau nu.. super tare, Guestus!!!
Multumesc de raspunsuri ( Codruta ), dar mai concret, ce as mai putea face in cazul de fata; am inteles ca trebuie sa aerisesc f des, altceva ce mai pot face? Si inca ceva: sunt sanse sa se rezolve problema daca cei de deasupra isi inchid si ei balconul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Guestus, mercic ca mi-ai explicat, dar sa stii ca tot in ceata sunt . Hai sa-ti povestesc.
Camera unde se face mucegaiul e cea mai rece din casa.
Inainte sa punem "termopanele" erau mai mereu 15 grade iarna. Vara era super fiind cea mai rece. Era o ditamai gaura intre tocul ferestrei si perete. Am pus geamurile noi in septembrie 2003. In iarna aia nu s-a facut nici un mucegai. Iarna urmatoare a inceput mucegaiul. Nu stiu cat conteaza faptul ca, un perete e comun cu balconul, care e inchis da' asa, cat sa nu suiere vantul, altul cu baia.
Tot cand a inceput mucegaiul am observat ca iarna, se facea condens pe geam, ca de altfel si acum.
Mama isi da cu parerea si spune ca din cauza ca nu stam cu usa deschisa. Din cauza de par de pisica, usa aia sta tot timpul inchisa, sa nu ajunga vreun fir prin patu' feciorului meu. Da' cand a inceput mucegaiul, usa statea deschisa.

Sper ca am fost coerenta. Astept cu nerabdare sa-mi spui care e cauza si care e solutia.

P.S. Ancutza, scuze ca m-am bagat peste subiectul tau .

Pupici
Cat de mari suntem

Mergi la inceput

Prin simplul fapt ca respiri ( o familie de 4 produce 6 litri de apa /zi) ... sau ca usuci in casa rufe...sau ca uzi plantele...sau ca faci baie...sau gatesti...produci vapori de apa care se vor condensa undeva. De regula ferestrele sint cele mai reci...deci acolo se va duce o mare cantitate de apa...iar apoi pe peretii ( la incheieturi lor ) care nu sint suficienti de calzi...in locurile unde este mai rece...colturi..blabla. Tu ai pus termopane si ai inchis ermetic...deci aerul ala umed nu are unde sa se mai duca. Ideea e ca trebuie sa ai o temperatura uniforma (deci sa tii deschise camerele) si sa incerci sa eviti sa produci vapori de apa ( sa nu respiri )...sa folosesti hota la bucatarie...si la baie. Sint aparate "Dehumidifiers"...ce pot scoate chiar 25 l de apa din aerul din casa....vezi si tu cit costa unul.
Yo vorbesc aici daca aceasta umezeala o produci tu...daca vine din afara este alta problema.

Mergi la inceput