Homeopatia,o metoda crestineasca?

Homeopatia,o metoda crestineasca? | Autor: jojonr2

Link direct la acest mesaj

Buna ziua? Am si eu o intrebare,este o metoda crestineasca homeopatia? Ingerasul meu de 1 an si 8 luni,a fost cam bolnavut in ultimul timp si de vreo 2 luni tot ii dau antibiotice.o pritena vazandu-ma suparata din acesta cauza,m-a sfatuit sa apelez la un medic homeopat.asta am facut,si lui David i-a trecut imediat burtica inca de la primele granule,m-am bucurat f tare ca nu a mai trebuit sa-i dau antibiotice,in schimb cumnatul meu mi-a zis ca nu e crestinesc deloc acest mod de vindecare.cand am fost la medic,avea tot cabinetul plin de icoane si mi s-a parut un mediu f placut si primitor,dar am inteles ca toate icoanele sunt de decor.asa este? nu ma pricep deloc la asta si am fost f dezamagita ca abia am descoperit un leac bun pt ingerasul meu si acum trebuie sa renunt la el.Stie cineva sa ma lamureasca in acest domeniu? va multumesc foarte mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Pot sa fie si icoanele de decor, dar nu prea cred totusi sau nu vreaus a cred acest lucru
Nu vreau sa intru in amanunte, dar eu ced ca Dumnezeu vindeca prin medici, prin preoti, prin anumiti oameni, si mai ales prin credinta fiecaruia.
Asta depinde doar de tine, de ce simti tu.
Si Dumnezeu te indruma pe ce cale sa o iei.
Multa sanatate si credinta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Scuza-ma dar asta este deja de domeniul fantasticului!Ce legatura are homeopatia cu crestinismul.....
Daca este crestin cumnatul tau trebuie sa stie si zicala:
"Nebanuite sunt caile Domnului"

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Nu stiu la ce se referea ruda ta cand ti-a spus acest lucru... In fine, cred ca stiu la ce medic ai fost (dr. Chirila) si daca e vorba despre el sa stii ca e un om credincios.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Initial creeata de jojonr2

Buna ziua?

(Da, ai dreptate, asta ma intreb shi eu cateodata: mai e buna ziua cand tzi se spun lucruri proaste?)

quote:
Am si eu o intrebare...Ingerasul meu ...a fost cam bolnavut ..asta am facut,si lui David i-a trecut imediat burtica ...in schimb cumnatul meu mi-a zis ca nu e crestinesc deloc ...

Da oare cumnatul tau "e" el "creshtinesc" ? de pune vorbe contra vindecarii suferintelor unui copilash ? ...ca doar nu te-ai dus la vrajitoare shi la "puiele de omide" dupa "dezlegare" ?!
... a pus el vreodata pasul in Fabrica de Medicamente Bucuresti de pilda? sa fi vazut in care fel se produc(sau cel putzin se produceau pana nu de mult) cele in care are el increderea deplina ca sunt "creshtineshti"? m-ash mira...

CE sa aiba mai ? Ce treaba sa aiba? Crestinismul e pentru suflet shi pentru veshnicie, iar pastilele/cashetele/capsulele/fiolele/granulele si celelalte sunt pentru trup shi pentru vremelnicie... ceeee tot amesteca lumea asta marfa cu ambalajul? ce-o fi atata de complicat? sau le-o conveni la unele persoane sa semene confuzie,indoiala, neghina shi neDorintza dupa EL !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Scuza-ma ca te iau in ras...Doamne fereste de astfel de aberatii... homeopatia nu e mama Omida din neamu tiganesc si nici vreun vraci care umbla cu pasari moarte ...
Homeopatia foloseste preparate demonstrate stiintific a fi benefice in diverse afectiuni! Remediile (probabil acest cuvant care suna a ghicitoare, l-au inspirat pe cumnatul ) sunt cumparate de la farmacie si nu de la taraba din piata sau de la vreun vindecator necunoscut...
E ca si cum ai intreba daca medicina este o metoda crestina?!! Dr. homeopati sunt medici care au terminat o facultate de medicina.
Si ce treaba are faptul ca peretii erau plini cu icoane sau daca medicul era sau nu credincios??? Cand mergi la medic nu il intrebi daca-i credincios ca sa te poata controla la ficat sau la ureche!!!
Pacat ca nu cugetam inainte de a apleca urechea la altii...
Sa-ti fie ingerasul sanatos... asta conteaza cel mai mult!!!
Mesajul asta imi aduce aminte de o poveste mai demult de prin ziare... ca o familie (de o anume religie) avea un copil grav bolnav (nu mai stiu ce avea)si ii trebuia musai o transfuzie de sange... si acestia refuzau cu vehementa tinandu-si copilul acasa - justificand ca nu e crestineste asa ceva..

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Un articol care poate sa lamureasca punctul de vedere crestin, referitor la homeopatie:

http://www.sihastru.net/mirem/crez_orth/umanism_homeopat.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Homeopatia incalca principiile crestin-ortodoxe in masura in care orice sarlatanie o face.

In rest nu vad nici o diferenta intre tratamentul homeopat cu spute si urini sau remediile cu falanga de sfânt purtata la jartiere.

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojonr2 spune:

multumesc mult pentru raspunsuri.Claudia ma tem ca nu m-ai inteles,pe mine nu ma intereseaza tendintele crestine ale medicului ci sanatatea puiului meu,iar exemplul tau nu mi se pare deloc concludent,deoarece eu nu am refuzat rezolvarea sanatatii lui David din principiu,am alta alternativa,si anume antibioticele.e normal sa ma interesez,mie nu mi se pare o problema mica asta,e vorba de viata ingerasului meu,noi suntem crestini nu as vrea sa-i insuflu alte principii religioase.Casandra multumesc,intr-adevar acel articol m-a lamurit despre ce e vorba,e ceea ce banuiam.sper sa-i dea Dumnezeu sanatate ingerasului meu si sa nu mai fie nevoie de nici un medicament.multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Total off-topic :

quote:
Originally posted by xenocid

Homeopatia incalca principiile crestin-ortodoxe in masura in care orice sarlatanie o face.

In rest nu vad nici o diferenta intre tratamentul homeopat cu spute si urini sau remediile cu falanga de sfânt purtata la jartiere.

Alin

Mia mi pare ca eshti preaaaa extremist pentru o pozitzie moderata, cum ar trebui sa fie "ashezarea" lu matale conform "fishei postului" de moderator, pe care cu onor(sau?!) o indeplineshti! ... adika dupe paaarerile mea, TU ar trebui AICI sa aplanezi conflicte, NU sa le initziezi sau sa le intretzi patimash shi partinitor ...chiar nici nu intzeleg cum o fi: oare tzi s-a atribuit eronat numele de ALIN? sau nu sti sensul in care ar trebui sa-tzi traieshti(exprimi/manifeshti/implinesti) TU numele tau? ca io nu te prea vaz alinand pe nime' p-acilea... o faci in secret? in pm-uri???

(nu te supara te rog ca am preluat azi taman un exempluuuu...de "hai bat" tot!!! doar observam shi ma intrebam io cu voce slaba una-alta/u.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

La o lectura atenta ManyHope poti observa ca desi nu sint moderator al acestei sectiuni am avut o atitudine echilibrata afirmand clar ca apa chioara a homeopatilor si a' sfintita a popilor sint de fapt una si aceeasi sarlatanie in ciuda fervoarei cu care se acuza unii pe ceilalti de chestii 'ghiavolesti'.

Alin

Mergi la inceput