Intrebare.

Intrebare. | Autor: Flaflo

Link direct la acest mesaj

Noi avem o fetita de aproape doi ani. Sarcina a fost foarte grea, inainte am pierdut de doua ori la 5 luni, iar acum dupa toate probabilitatile nu voi mai putea duce o sarcina mai departe de 5 luni..
Insa ne-am dorit intotdeauna macar 2 copii, asa ca in sufletul nostru a incoltit ideea unei adoptii. Ceea ce ma framinta este faptul ca nu as putea iubi inca un copil asa cum o iubesc pe Bianca. Mai sint parinti care au un copil biologic si unul adoptat? Dati-mi si mie un sfat, ca sint intr-o mare dilema...

Flavia si Bianca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia_112 spune:

Flaflo bine ai venit in "familia "noastra insa daca stai sa te gandesti daca vei iubi acel copil care va fi adoptat inseamna ca nu esti hotarata ptr. acest pas....mai gandeste-te.

Silvia siFlorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Pai nu sint inca hotarita, sa nu-mi spui ca la tine hotarirea a venit peste noapte... Nu spun ca nu as putea iubi acel copil, ci ca poate nu l-as iubi suficient de mult pentru a nu creea diferente intre ei doi. Ideea este ca inainte de Bianca nu puteam sa-mi inchipui ca o voi iubi atit... normal, ca orice mama in devenire m-am bucurat nespus si am fost convinsa ca o voi iubi. Dar nu am crezut ca dragostea fata de ea va fi de asa amploare.
Imi pare rau daca m-am exprimat gresit sau am ranit pe cineva cu postarea mea, am sperat ca voi gasi aici intelegere si lamuriri....

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Flafo nimeni nu se gandeste astazi si maine se duce sa adopte un copil,dar cred ca m-ai inteles gresit{nu asta a fost intentia--crede-ma} insa cand te hotarasti sa faci acest pas numai tu poti hotari,mai ales ca tu sti ce inseamna sa fi mama ,ai trecut o data prin aceasta experienta chiar daca este copilul tau natural,dar ai sa vezi daca te hotarasti sa adopti ca o sa-l iubesti la fel de mult ca si pe copilul tau.Aici vei gasi sprijin moral si sustinere asa ca te mai asteptam ,daca citesti postarile noastre mai vechi de la "M-am hotarat.." ai sa-mi dai dreptate.Succes!!

Silvia siFlorina

Mergi la inceput

Aaaa...am uitat sa va spun am pus cateva poze noi cu printzesa mea ce-a dulcica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Draga Flavia, iti zic si eu ca inca nu esti pregatita de acest pas... cand vei fi luat decizia finala, inseamna ca nu mai gandurile astea!
Aproape in aceeasi situatie suntem si noi; ne doream si cred ca ne dorim foarte tare 2 copii si am zis ca anul asta mai incepem procedura inca o data... insa cand ne hotaram sa mergem la directie - in ziua aia intervine ceva si amanam pentru a doua zi; a doua zi mergem la directie unde sefa de la adoptii nu este - e libera (si eu numai cu ea vreau sa vorbesc); a treia zi zicem ca Ioana este totul pentru noi si ne mai gandim...si tot asa o tinem din vara pana acum... si cine stie pana mai cand! Deci ideea este ca te inteleg perfect... insa sunt ferm convinsa ca un copil nu poate sa-ti trezeasca decat sentiment de iubire si mai cred ca nu ai putea oferi dragoste mai putina unuia fata de altul... n-am inteles niciodata abordarea asta!!!
Noi simtim acum ca suntem intregiti cu Ioana; am fi dorit un fratior pentru ca eu am crescut singura si mi-a fost foarte greu... e bine sa ai un umar in viata pe care sa te sprijini... de asta ne doream mai mult al doilea copil.
Cred de fapt ca problema este daca te simti implinit asa sau simti ca ar mai trebui un membru in familie, ca iubirea sigur sigur vine si se imparte la 2 sau se inmulteste cu 2!
Succes

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri! Adoptia este dupa parerea mea un pas care trebuie gindit bine. Noi sintem inca la inceput, am adunat informatii si se pare ca aici va dura ceva timp pina la faza finala.
Claudia, exact asa mi-a spus si mama mea, ca dragostea se imparte exact la 2.
Silvia, ti-am admirat printesa, e o dulceata! Hai sa ma laud si eu cu a mea, daca sintem la capitolul asta!

Bia studioasa

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Atunci cand iti intra un copil in casa, indiferent cum, pe usa ( nastere ) sau pe geam ( adoptie ) nu poti decat sa-l iubesti foarte mult pentru ca in ambele cazuri ti l-ai dorit foarte mult.

Dumnezeu sa-ti lumineze mintea si sa-ti arate calea pe care trebuie sa o urmezi !

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Uite la mine: Ioana, 12 ani, adoptata, Ana, 1 an jumate, "naturala". Nu am nici o tresarire cand ma gandesc la dragostea pentru ele: pe Ana e imposibil sa nu o iubesti, cat e de dulce, iar fara Ioana cred ca as muri.
Te-am convins?

poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput

Rufus, frumos spus! Sa-ti traiasca printesele, sint nemaipomenite!
Noi am mers un pas mai departe si ne-am interesat care ar fi procedura. Sintem cam dezamagiti, se pare ca pentru a adopta un bb se asteapta pina la 7 ani!!!! Noi am vrea neaparat un bb mic sa-i fim alaturi de la inceput, asa ca perspectiva cu asteptatul ne cam descurajaza!

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu as vrea sa adoptam o fetita, simt ca am in suflet iubirea pentru doi copii, ca ceva lipseste sa fiu fericita acum, dar nu am curaj sa purcedem la un copil de-al nostru, iar adoptia ar fi cel mai minunat lucru pe care l-as putea face. Problema la noi este sotul, in ambele cazuri ... el nu mai vrea inca un bb.
De foarte multe ori visez noptile ca intru pe usa unui spital si acolo ma asteapta cealalta fetita de`a mea ...

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput