Cauciucurile si dotarea masinii pt iarna
Raspunsuri - Pagina 2
dante01 spune:
ca regula generala, nu conteaza de cand ai masina, ci cati km ai mers cu ea...sau mai bine zis, cu setul respectiv de caicucuri...
si nici asta e nu e batut in cuie, sunt cauciucuri care se duc mai repede, sunt altele care tin mai bine...sunt masini care uzeaza caucicurile mai mult, in fct de model, caracterisiti contructive sau defactiuni tehnice sau stiul de condus al soferului.
la tine, la doar 2200 km nu cred ca e cazul...
dar cred ca ar fi indicat sa iei un set de pneuri de iarna, macar 2 caucicuri daca nu se poate 4...diferenta intre franare in cazul in care ai pneuri adecavate, e destul de mare...
herra spune:
eu nu am apucat sa le schimb de iarna trecuta!
un minut din timpul vostru inseamna o VIATA pentru ei !!! nu UITATI forumul umanitar
Wudy spune:
Buna dimineata.
Giul, scuze, nu am mai intrat pe DC ca sa iti pot raspunde mai repede. Dar am vazut ca ti s-a mai raspuns.
Nu ne putem da seama daca anvelopele trebuiesc inlocuite dupa numarul de kilometri parcursi sau dupa data de achizitionare a masinii. Trebuie sa mergi la un service specializat (adica nu acela de la colt de strada), acolo ti se va masura gradul de uzura al anvelopei si atunci se poate da intr-adevar un sfat daca sa schimbi sau nu anvelopele.
Insa, dupa 2200 km ma indoiesc ca trebuie sa le inlocuiesti. Nu cred ca ai putut sa mergi cu Loganul numai cu "scart" de roti, demaraje la ca TV, frane ca in filme. Nu? Am dreptate?
Eu zic ca nu trebuie sa-ti faci griji dar pentru linistea ta poti consulta un service.
Numai bine
giul spune:
Da,ai dreptate ,am mers frumos cu masina mai ales ca sunt incepatoare.Mai mult pot sa spun ca am apasat in nestire ambreiajul,iar cei 2200km am fost de 2 ori pe autostrada pana la Eforie Sud ,1 data pana la Slobozia si odata spre Campulung Muscel ,restul in Bucuresti .Multumesc .
Tzuni spune:
Am pus azi cauciucurile de iarna. E frig si au anuntat zapezi...
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
bufi spune:
Fetelor si eu fac schimbarea asta maine.
Imi este cam frica sa merg fara a le schimba si mai mult de atat conduc masina de 2 sapt, adica "incepatoare"...am carnet de mult, dar nu am condus si mi-am luat masina...imi este o oarecare teama si cred ca daca schimb cauciurile sunt si mai linistita.
Bufi
Tzuni spune:
Am inteles ca pt iarna, dotarea measinii se compune din:
- cauciucuri de iarna
- lanturi
- lopata (mica0 pt zapada
- sac cu nisip
- spray pt dezaburire
E asa? ...sau nu?
Si lanturi pt roti unde gasesc? Se monteaza oare greu?
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos