sivonier sau dressing?
Fetelor, ca de obicei ma impotmolesc cand vine vb. de luat o decizie.Renovarea a inceput, mobila veche a fost scoasa, doar ca..acum toate hainele sunt in saci si asteapta saracutele sa fie spalate si aranjate frumusel in noul sifonier sau dressing.Am gasit un sifonier mare, are 2 m si jum.,arata f frumos,este o combinatie de culoarea ciresului si un bej deschis, o culoare f.dulce.Are spoturi luminoase, loc pt. haine lungi, scurte, polite,etc.Doar ca nu are rafturi, asa ca va tr. sa luam si comoda de la dormitorul respectiv, pt. ca are rafturi si ne-ar prinde bine.Oricum, pe oricare dintre acestea 2 l-as alege, tot nu pot pune pat pe mijloc pt. ca, sifonierul fiind mare nu mai incape
Dupa ce am vazut acest sifonier am fost la mobexpert, unde am gasit un dressing, care are 2,70 m,are si sertare, doar ca arata..ca un dressig, adica nu este "dulce" ca un sifonier de dormitor.ressingul poate fi facut si la 3 m , doar ca aceasta diferenta de 30 cm ne costa in plus inca aprox. 10 mil.lei.Este cu usi culisante, cu oglinda, dar parca nu are acel aspect de sifonier de dormitor, ci mai degraba ar putea fi pus intr-o camera separat doar pt. haine.Voi pt. care varianta ati opta, dragele mele?Pt. ca, chiar nu ma pot decide.
Raspunsuri
aime spune:
Grea alegere .
Eu as alege dressingul, ca e mai practic, adica mai incapator, dar mi-ar place si sifonierul cu o comoda, careia sa-i pui deasupra o oglinga . Nu te-am ajutat prea tare, nu?
Si eu is cu okii dupa mobila, la anul mobilam casuta noua....si is in muuuulte dileme. Daca ai pune niste poze care sa fie cat de cat asemanatoare cu ce-ai vazut....
Si cum esti din Iasi, indraznesc sa te intreb ce magazine ai vizitat si unde ai vazut lucruri bune si ieftine (am citit postul tau despre Elvila )
aime
olim spune:
Daca ai loc intr-o camera aparte ar merge un dressing, eu asa am facut, dar am 3 dormitoare si nu am inca,dar cat am avut 2 dormitoare, mi-am facut un dulap din perete in perete, si arata mult mai bine.
Inca o chestie, daca stai in zona cu mult praf vei avea hainele pline de praf, deoarece usile culisante nu se inchid asa bine ca cele normale, sunt si foarte grele.
Oricum cred ca e o diferenta foarte mare de pret.
Multa bafta si spune-ne ce ai ales
miria_cristina spune:
As opta pentru dressing fara sa stau sa ma gandesc, dar fiecare alege dupa gustul lui.
Sunt sigura ca-ti vei alege ce-i mai frumos!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
nadyana spune:
Olim,nu este diferenta de pret.Sifonierul este la 27 mil.Face parte intr-un dormitor tare dulce import Turcia(de la firma Belona sau Istikbal) si mai are pe langa el si comoda, 2 noptiere, o masa de machiaj care seamana cu o comoda, doar ca are si oglinda(noi mai avem o masa de machiaj in camera cealalta) si patul.As putea alege sifonierul si comoda.Sifonierul acesta are 2,5 m si are usile culisante,dar din acelea care se deschid in "V",doua cate doua.Deci are 4 usi care se deschid 2 cate 2 semi-culisante in "V" si 2 usi pe parti care sunt cu polite si se deschid normal.Este inalt de 2,20 m.Are loc pt. haine lungi si haine scurte in cele 4 usi semiculisante si deasupra hainelor are dintr-un capat intr-altul polita pt. lucruri impachetate.Culoarea este aprox.cu acesta,are spoturi la fel, doar ca usile sunt dintr-un pal ondulat si nu drept si are oglinda si o usa in plushttp://www.istikbal.com.tr/urunler/guncelleme/xl/modify_yatak_o.jpg Are 4 usi semiculisante una langa alta si cele 2 usi normale dispuse de o parte si de alta a usilor culisante.
Dressing-ul este la pretul de 26 mil.,dimensiunea de L=2,70 m si h=2,40 in trei usi, dintre care 1 cu oglinga,iar la L=3 m are 4 usi,dintre care 2 cu oglinda si este 36 mil. lei si arata aprox. la fel ca dressing-ul Tenerife de aici http://www.mobexpert.ro/gallery/index1_0_0.php doar ca in loc de sticla aceea sablata care e f scumpa va fi din pal simplu(fag)si 1 usa sau 2 cu oglinda.
Problema este ca noi nu avem loc intr-o camera aparte si tr. sa-l punem in dormitor, acolo unde se doarme zi de zi si nu stiu daca merge un dressing in dormitorul unde dormi.Stiu ca ar arata frumos, dar parca arata mult mai bine intr-o camera aparte.
Ma gandesc ca un sifonier normal indulceste dormitorul, pe cand un dressing este doar un dulap si atit.Am fost acum vreo 5 ani la niste prieteni care si-au mobilat dormitorul cu un sifonier de la Belona http://www.bellona.com.tr/sourcedesign/BELLONA.asp?web_id=bellona&sayfa_id=bellona.YatakOdasi Si-au luat sifonier, pat si doar o noptiera si arata fff dulce.Cre ca nu ar fi aratat la fel cu un dressing.
Pe de alta parte ma gandesc ca, intr-un an sau 2 poate da Bunul Dumnezeu si ne mutam si vom avea poate un dormitor in plus si pe de asupra unul mai mare in care sa incapa si dulap mare si pat pe mijloc care acm la noi nu incape din cauza ca sifonierul e mare(2,50 m).Si, stau si ma gandesc daca eu iau acum sifonierul de care va spuneam si comoda, atunci cum am sa gasesc acelasi model de pat?Pt. ca intre timp modelele se schimba.
Voi ce ati face in locul meu?Ce ati lua?Sifonierul, comoda si mai ce din dormitorul complet?Sau dressingul care nu are deloc aspectul care sa indulceasca locul unde dormi?
Va multumesc fetelor pt. timpul pe care il acordati pt.subiectul meu si pt. a-mi da un sfat
Aime, cre ca acum am ajuns sa cunosc toate magazinele de mobila din Iasi, sau aproape toate.Mobila de sufragerie ne-am luat-o de la Sortem.Au mobila import Polonia www.sortem.ro Sifonierul l-am vazut la Super Copou la etaj.Au mobila f frumoasa import Turcia si Polonia.Mai au lucruri cat de cat frumoase la Mobexpert, doar ca sunt genul acela clasic, mai mult in stil italian si culori inchise in general.Mi-au placut f mult bucatariile de la ei.Ne-am luat de la Mobexpert comoda pt. pantofi import Germania.Miine vreau sa merg si la Neoset sa vad ce au.Am vazut ca au cateva biblioteci dragute.Mai este un magazin in Pacurari, ar nu stiu cum se numeste,acolo unde straa principala face un pic de curba.Sunt 2 unul langa altul:unul cu mobila clasica si f scumpa pt. ca e in lemn masiv, altul cu mobila din pal, draguta, dar au sifoniere mici.Un dormitor complet la ei este pana in 25 mil.Adica mai putin decat este doar un sifonier mare in rest.Cam astea sunt magazinele unde iti recomand sa mergi.In rest cam niste carpaci si nu se merita.Au niste finisaje de-ti vine s-o iei la fugaDaca te mai pot ajuta cu ceva, o fac cu multa placere.
aime spune:
Nadyana, merci mult de sfaturi, acum prospectam, dar vreau sa-mi fac o idee pana la anul cand voi purcede la cumparaturi.
M-am uitat pe poze, e drept ca un sifonier cu culori calde merge minunat intr-un dormitor de bloc. Noi am optat ptr dressinguri la casa, ptr ca tare am suferit la bloc de lipsa spatiului de depozitare. Si le vom "construi" ca sa zic asa, acolo, pe loc, trebuie sa gasesc o firma care sa-mi lucreze ce vreau si sa iasa si bine. Is cu okii pe link-urile tale, ptr idei si o sa incep sa hoinaresc si prin magazinele.
Uitasem sa-ti zic ca noi avem acum in sufragerie o asa zisa "biblioteca" fabricata in Polonia, de genul celor de la Sortem si sunt multumita de aspectul ei si acum dupa 5 ani.Are finisaje mai dulci, nu asa dure si colturoase si e functionala, doar ca e maaaaare si n-o s-o mai luam cu noi.
Numai bine si bafta la cumparaturi.
aime
anda141 spune:
Dressing fara discutie.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
nadyana spune:
Merci si eu,Aime.In ce zona v-ati luat casuta?Si noi cautam ceva si te rog daca afli ceva,da-mi si mie un PM.
catrinik spune:
Dar de ce nu iei tu sifonierul, la care dai comanda sa ti se adauge rafturi. Cite vrei. Mai pui rafturi si in zona de umerase...sus sau jos.
Si eu mi-am cumparat de curind mobila ( ba chiar seamana cu a ta )si am avut aceesi dilema ca si tine, ba chiar am vazut si eu dressing-ul de la mobexpert.
Si la final am cumparat tot: si sifonierul si comoda si patul si noptierele. Am zis ca cine stie ce se intimpla peste citiva ani si nu mai gasesc patul si in final o sa am tot un dormitor baltat, pe care am mai dat si o gramada de bani.
Si am reusit sa pun toata mobila in dormitor, nu arata de loc inghesuit si camera are 3.20*3.60
melinav spune:
Vin si eu cu o intrebare legata de subiect:
la sifonierele.dressing-urile cu usi glisante ati avut probleme de genul"au flambat usile) - adica se curbeaza spre interior din cauza greutatii, in special daca sunt pe tot peretele?
E vreun secret ca sa nu se intample asta?
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
nadyana spune:
Sifonierul are rafturi,vreo 8 sau poate chiar mai mult,dar nu are sertare.Cred ca asa am sa fac pana la urma,am sa iau tot ce se poate lua din acel dormitor.Nu pot sa le mai spun sa-mi puna nimic la el pt. ca este import turcia si nu se fac la noi.Stii care este problema la noi?Acvem doar 2 pereti unde putem pune mobila,pt.celalalt perete este fereastra si pe altul usa.De asta nu puteam aranja cum vrem noi.Sa stapaniti sanatosi mobila.Cat are sifonierul tau?Cat va costat tot dormitorul?Sa inteleg ca ai vazut si tu dressing-ul de la mobexpert,ala care il face dupa spatiul pe care il are fiecare,la comanda?Nu ti-a placut?Inseamna ca intelegi dilema mea.Mi se pare mult mai dulce un sifonier mare.Diferenta intre sifonierul pe care l-am gasit eu si dressing este de 20 cm in lungime,doar atit.