Ce carti cumparati copiilor intre 5 si 6 ani?

Ce carti cumparati copiilor intre 5 si 6 ani? | Autor: ina C

Link direct la acest mesaj

Ultimele achizitii mai importante:
Fabule si Prima mea enciclopedie
Am mai cumparat recent "500 jocuri pt copii isteti","Taina literelor" si o carte cu acuarelele inglobate ( nu prezinta prea mare importanta pentru beneficiar).
Nelipsite sunt si revistele lunare Tom si Jerry, Winnie si Draga mea pt copii.
Voi ce cumparati si mai ales ce carti plac copiilor vostri?
ina C

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Fetitei mele ii plac acum mai ales cartile "non-fiction" (in cuvintele ei). Despre planete, despre corpul omenesc, despre plante, animale, fenomene naturale, etc. Raman surprinsa de lucrurile pe care le invata din carti, pentru ca le retine si imi da uneori explicatii pe care nici eu nu le stiu!
Am gasit la un magazin second hand o serie de carticele despre animale, scrisa de Jane Goodall, fiecare carte vorbeste despre un grup de animale, lei, cimpanzei, elefanti, etc. Sunt excelente, mi-a facut si mie placere sa le citesc.
Are din Romania o enciclopedie pentru copii dar nu sunt foarte multumita de ea, sunt multe cuvinte destul de complicate pentru varsta asta, paginile sunt foarte incarcate, poate ca va fi potrivita putin mai tarziu. Totusi ea vrea sa ii citesc din cartea asta, doar ca uneori parca sunt pe post de DEX mai degraba.
Am gasit tot aici o carte care raspunde intrebarilor tip "De ce", chiar asa se si numeste. Explicatii simple despre multe lucruri si fenomene, foarte buna si cartea asta.
I-am mai luat vreo doua carti cu personaje din desene animate care invata bunele maniere.
La scoala au in fiecare luna oferte de carti la pret redus si pana acum am luat carti cam de 40-50 de dolari/luna, cu greu ma abtin sa nu cumpar mai multe. Ma gandesc totusi sa reincepem sa imprumutam de la biblioteca, iesim mai ieftin, ca fiica-mea vad ca e mare devoratoare de carti, nu se culca pana nu citeste 3-4 carticele si dimineata o ia de la capat. Sa-i tina Dumnezeu naravul!
Luna viitoare o sa vina la noi soacra mea si o sa-i aduca mai multe carti romanesti, am dat comanda de acelasi gen, ca vad ca deocamdata e satula de printese, a trecut la stiinta de-a dreptul!

Ina, cum e enciclopedia pe care ai cumparat-o tu? Ti se pare mai potrivita pentru varsta asta? Imi poti spune si autorul, te rog?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Donia, felicitari pt micuta devoratoare de carti! deocamdata invat de la voi, a mea implineste in martie 5 anisori. Avem si noi o enciclopedie si mie se pare cam complicata dar cine stie, poate anul viitor va deveni interesanta. Deocamdata suntem la capitolul povesti de seara...
numai bine!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Donia, scuza-ma te rog pentru intirziere.
Am scris un mesaj si nu a intrat.Cred ca am o problema la calculator.
Cartea e "Prima mea enciclopedie"-Oare de ce? de la Teora.E cu pagini cam aglomerate, dar noi citim doar ce e scris mai mare si copilul cere mereu,deci...
Am cumparat cind avea vreo 3 ani "Prima mea enciclopedie Larousse", dar deja s-a plictisit de ea.
Oricum, e mare diferenta de gusturi la lectura intre fete si baieti la virsta lor...am observat.
Numai bine,Ina C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Multumesc, Cristina. Cred ca Roxana a devenit pasionata de citit si vazandu-ne pe noi, a vrut sa faca si ea exact ce faceam noi. Desigur ca nu mai avem prea mult timp de citit, dar tot mai furam cate o jumatate de ora pe ici, pe colo.
Ina, iti multumesc si tie pentru informatii. O sa o rog pe cumnata mea sa se uite si dupa enciclopedia asta.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput