Oradea (13)
Raspunsuri - Pagina 7
adi2003 spune:
Umplutura e din unt/margarina, frecat(a) cu zahar, adaugat nuca macinata si cacao.
Stiu ca i se mai zice si "cuib de viespi". E un fel de cozonac, dar rulat altfel.
Uite o sectiune.
De fapt, e un cozonac care arata mai bine daca se rupe, decat daca se taie cu cutitul, fiind format din "cuiburi". (aluatul cu umplutura rulat, apoi taiat si asezat in tava cu una din taieturi in sus).
Florile mele
gabibarta spune:
Simina, vreau si eu din cuibul acela!!! Dau cozonac in schimb!!! De cand am aparat de paine, am tot timpul cozonac in casa:)
adi2003 spune:
Gabi, data viitoare, ca nu mai am...Am avut musafiri si s-a terminat.
Poate o rog pe mami de reteta, ca eu recunosc ca nu sunt specialista la prajituri.
La cozonacul asta cel mai greu e framantatul, dar daca zici ca ai aparat, iti va fi simplu.
Florile mele
szivarvany spune:
Noah halt, Gabi ce aparat si pret si de unde si se utilizeaza foarte usor sau usor ? ![]()
Simina - baga reteta te rog frumos ! 
Oradeni si oradence, o duminica frumoasa tuturor !
Si mai semnati mey condica ! 
Daria &
Giulia (2004 08 16)
adi2003 spune:
Aseara tarziu am vorbit cu mama de praji si mi-a zis ca nu are o reteta exacta, poti face si mult si putin.
Ea aproximeaza la ochi.
Pe scurt, se face aluat ca de cozonac. Se intinde pe o tabla de lemn compozitia (groasa cam de 1,5 cm).
Se freaca bine margarina cu zahar, care mai apoi se ia cu cutitul si se unge aluatul.
Apoi se presara nuca macinata (dupa preferinta) si cacao cernuta.
Aluatul se ruleaza (ca la rulada) si se portioneaza tot la 4-5 cm.
Forma cozonacului e data de forma tavii.
Se pot folosii tavile de chec sau cratite cu peretii mai grosi (model mai vechi).
Se ung tavile cu ulei peste tot. (adica si pe marginile tavii)
Remarca.
Pentru ca sa nu se topeasca zaharul din umplutura si sa curga pe fundul tavii, mama intinde o bucata de aluat gol in tava si apoi aseaza bucatele de aluat portionate mai devreme cu taiatura in sus-jos (nu lateral).
La o tava de chec incap cam 2 "cuiburi" pe latimea tavii si aproximativ 4 pe lungime.
Deasupra se unge cu ou batut si se pune la cuptor.
Asta e modalitatea de preparare. Cu cantitatile va fi mai greu, pentru ca nu e nimic batut in cuie.
Se poate face cu mai mult sau mai putin zahar, cu mai multa nuca si cacao sau mai putina, dupa preferinta.
Florile mele
gabibarta spune:
Daria, aparatul e acela de facut paine, dar face si cozonac.
Stii tu, introduci faina, drojdia, etc... si peste vreo 3 ore jumate scoti painica fierbinte:))))) E super!
szivarvany spune:
Merci fetele de ajutor !!!
Azi am sa incerc sa ajung in centru la Humanitas, poate gasesc acolo ce ma intereseaza, daca nu, colind site-uri.
Mi-am scos si eu o zi libera ca nu mai rezist cu durerea de shale si oricum mai am de colindat la gineco. So, cat imi permite coloana, merg prin oras
Sper cat mai mult.
O zi frumoasa si insorita sa avti cu totii ! 
Daria &
Giulia (2004 08 16)
Mercedes spune:
daria - la cine mergi la gine, vreau sa merg si eu sa mi fac testul ala papanicolau la sf de saptamana si vreau sa mi schimb medicul...
szivarvany spune:
Eu merg la Rotaru, dar vi-l recomand si pe Samuel Geza cu care am nascut 9are cab. si la Pelican si langa Dacia). Este un medic tanar si foarte profesionist (pe mana lui m-a lasat Rotarica al meu).
Si eu imi fac azi HPV. Am bifat si ecografia mamara cand am fost la Brisc, asa ca mai am asta si dorm linistita o bucata de vreme.
Daria &
Giulia (2004 08 16)
