Cununia religioasa

Cununia religioasa | Autor: goldi

Link direct la acest mesaj

Fetelor, vreau sa ma casatoresc religios (cununia civila am facut-o de vreun an) si cum vreau ceva f f restrans, am o nelamurire: lumanarile trebuie sa le tina un baiat si o fata, necasatoriti ?
La diverse nunti la care am fost am vazut modele diferite: doi baieti, doua fete sau chiar o pereche casatorita religios iar pe cine am intrebat, fiecare mi-a zis altceva.
Nu de alta, dar in din familie nu am tineri potriviti iar din afara nu prea vreau sa chem.
Ce ma sfatuiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

In zona mea lumanarea o tine nasul.

RAZVAN MIHAI – puiul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Eu stiu ca lumanarile le tin 2 tineri(fata si baiat) necasatoriti, iar in biserica le tin nasii,dupa care le inmaneaza din nou tinerilor necasatoriti,care le duc pana la local.Cel putin, la noi asa a fost;acum depinde si de obiceiurile locului.
Casa de piatra!

MIRELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Si in Ardeal tot nasii tin lumanarile.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela achim spune:

Cel mai bine ar fi sa intrebi la tine in oras,sau chiar la biserica...
Recent am cununat in Vaslui si luminarile le-am tinut noi...
Casa de piatra si numai bine iti doresc!

ADELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolnic spune:

Buna si eu am cununat si botezat doi copii dar la cununie noi ca nasi am tinut luminarile pt. ca noi in fata lui Dumnezeu suntem parintii spirituali ai cuplului ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

quote:
Originally posted by sheherezada

Si in Ardeal tot nasii tin lumanarile.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Asa e!Si tot ei trebuie sa le si cumpere.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Intr-adevar nasii cumpara lumanarile si tot ei le tin in timpul slujbei religioase,dar inainte si dupa le tin domnisoara si cavalerul de onoare!

MIRELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

quote:
Originally posted by blueeyes2003

Intr-adevar nasii cumpara lumanarile si tot ei le tin in timpul slujbei religioase,dar inainte si dupa le tin domnisoara si cavalerul de onoare!

MIRELA

Exact! Si prin partile noastre (Focsani) tot asa este ... le cumpara si le tin nasii doar in biserica, iar inainte si dupa domnisoara si cavalerul de onoare (deci, doi tineri necasatoriti).

Petronela

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Nasii tin lumanarile in timpul slujbei;ei trebuie sa fie casatoriti religios(nasii);inainte si dupa,lumanarile sunt tinute de domnisoara de onoare si de cavaler.

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

de ex la tara la bunicii mei (jud Iasi), lumanarile sunt duse la biserica de cavalerul si d-ra de onoare (2 tineri necasatoriti), acolo sunt preluate de nasi, iar la iesire, preotul le da mirilor...

in Iasi am vazut nunti unde s-a intamplat exact la fel...
dar si nunti unde, dupa slujba, lumanarile au fost date tot celor 2 necasatoriti sau alte situatii in care nasii le-au tinut pana la restaurant...
depinde de la caz la caz...
oricum, din cate stiu eu dintotdeauna, in timpul slujbei, trebuie tinute de nasi (2 persoane casatorite religios)...

Fuego--Iasi--23 noiembrie 2006:
http://good-times.webshots.com/album/556103784FkXpah

Mergi la inceput