Curs manicuriste

Curs manicuriste | Autor: marcellinna

Link direct la acest mesaj

Am sunat la o firma aici ce se ocupa atat de cursuri cat si de distributie de produse materiale si aparatura folosite in cabinetele cosmetice.

Am ramas un pic debusolata in sensul ca:
-Cursul dureaza doar doua zile (ei zic ca dau atestat recunoscut pt excercitarea activitatii de manicurista)
-costa 1200 de euro in care se includ si aparatura si materiale necesare activitatii (geluri lacuri lampi etc).
Nu am dubii ca aparatura si instrumentarul costa o anumita suma de bani ...dar am dubii in ce priveste durata cursului.Doua zile?

Acuma sa nu ma luati peste picior sa-mi spuneti ca doar nu-i nevoie de doctorat ca sa faci niste unghii.
A facut cineva acest curs ? Imi spuneti si mie in ce consta?
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

mi se pare o suma enorma, dar nu cumva trebuie sa cumperi aparatura si celelalte?
zic si eu
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Pai astia 1200 euro (nu-s putini nici pt mine dar i-as da sa stiu ca fac treaba apoi) sunt pt tot "tacamul" = curs cu atestat + aparatura + materiale.
Stiu ca aparatura si materialele sunt bune si cam fac atat cat costa (desi sunt sigura ca as gasi poate si ceva mai ieftin)dar dubiile mele incep de la treaba aia cu durata cursului:doua zile.

N-as vrea sa ma inscriu sa platesc si de fapt in astea doua zile sa ma aleg doar cu aparatura si materialele.
Adica sa fie oarece firma ce sa aibe in special interesul sa-mi vanda aparatura si materialele,iar in ceea ce priveste cunostintele ce mi le predau sa fie,cat oi sti atat m-oi pricepe.

Eu ma pricep un pic nu-s chiar pe dinafara dar ma asteptam daca fac un curs (chiar si unul din asta) sa am ce sa invat baremi o saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Si aici in canada este cam 40 de ore maxim cursul si iti da diploma sau certificat deci la voi e mai rapid nu stiu ce sa zic,totusi trebuie sa inveti sa ti foarfeca aia in mana ,uan e pe tine si alta pe client.
Numai este alta scoala sa vezi la ei cat dureaza?
Mare filozofie drept nu este,dar oricum trebuie sa inveti depre boala unghiilor si altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Poate cursul asta este pentru perfectionare, pentru cele care au deja ceva experienta si alte cursuri facute. Poate aici te invata anumite tehinici mai moderne de tratamente, etc. La expozitia de materiale de infrumusetare care a fost la noi la Romexpo mai erau si astfel de firme, care aveau niste produse noi, aparatura noua si te chemau la un curs in care sa inveti sa folosesti produsele repective. Si atata durau, 2 3 zile. De obicei cand se lanseaza pe piata de specialitate o serie de noutati, daca le cumperi te cheama la un seminar de specializare. Erau acolo picturi pe unghii, tratamente pentru unghii etc.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Eu am facut anul trecut cursul in belgia- a durat 1 an de zile( 4 ore joia- practica- care include destule procedee- manekiura, manekiura spa, french, masajul antebratului, lacuire cu fantezie:)... ), Plus lunea, 4 ore, odata la doua sapt. teorie, cunostinte generale de anatomie mai ales structura pielii, despre cresterea unghiilor- forme, bla bla, boli, dezinfectie, cosmetologie(cum se folosesc diferite produse), cursul in sine a costat 200e + alte 250 trusa si cremele- tratamente+ o lista de... camasa alba, prosoape... bla bla, pe care le-am procurat singura, am invatat si nails styling(unghii false cu acril si gel- dar pe scurt, mi-am luat si produsele mult mai scumpe care nu sunt obligatorii) la sfarsit am dat examen practic si teoretic(mai putin la nails styling- care nu se incadreaza in manekiura obisnuita). Ti-am zis asta pt ca mi se pare ca asa ceva pur si simplu nu ai cum sa inveti in doua zile nici daca stai 24/24. Eu zic sa cauti alta scoala.
Succes!

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by an-k
Ti-am zis asta pt ca mi se pare ca asa ceva pur si simplu nu ai cum sa inveti in doua zile nici daca stai 24/24. Eu zic sa cauti alta scoala.
Succes!

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Va multumesc fetelor.Asteptam parerile voastre ca sa-mi dau seama daca astia au ca principal scop comercializarea produselor alora.Am cautat si alte scoli dar pana acum am dat doar de doua.Aceeasi poveste.Curs de doua zile lucru care nu-mi inspira incredere.
O sa mai caut.
Si eu ma asteptam sa fie cu durata un pic mai lunga ,adica sa trateze si chestiuni legate de igiena de tehnici s.a.m.d.
Mi se pare ca in doua zile totusi e prea putin si ca astia vor in principal sa-si vanda marfa.
Am sa mai caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Doar 2 zile????? Adica precum Fat-Frumos care creste intr-o luna cat altii intr-un an? Mi se pare mult, mult prea putin.

Si eu ma interesasem de astfel de cursuri pe-aici (de fapt de estetica, cosmetica) si dureaza doi ani iar al treilea an, facultativ, ca sa poti sa iti deschizi propria activitate. Deci ... sigur ai inteles tu bine? Si costa un astfel de curs cam € 3-4000.
Uite, unde poti cauta ce cursuri sunt disponibile, cursuri pe regiuni.

Petronela

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Chiar asa mi-au spus, ca-n povestea cu Fat Frumos:tzak-pak in doua zile ei ma fac manicurista.
Stiam de cursurile pt estetiste/cosmeticiene ca dureaza doi-trei ani....dar nu vreau sa ma specializez chiar atat.
Culmea e ca intre timp cautarile mele in stanga si-n dreapta m-am trezit la un moment dat ca sunt in anturajul meu persoane care merg la manicuriste ce au facut cursul asta de doua zile si platesc sume intre 40-60 euro pentru manicure/reconstructii din alea in gel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loneanbianca spune:

La fortele de munca se face curs de 4 luni!!! si costavreo 6 mil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns candy24 spune:

Sora mea a facut un curs de cosmetician undeva pe a Cutitul de Argint cred ca la Fortele de Munca si mi-a spus ca se fac si cursuri de manechiura care dureaza 4 luni in nici un caz 2 zile.

Mergi la inceput