Deschisul cartii
Nu stiu daca a mai fost un subiect cu subiectul asta....
Vreau sa stiu parerile voastre; eu am auzit diverse:
-ca e preot cel care deschide cartea si at deci nu e nica ciudat...
-ca e pacat fiind tot o forma de ghicit a viitorului.
Voi ce credeti? Eu n-am apelat la asa ceva, nu ca n-as fi tentata, dar mi se pare ca nu poti afla ceva adevarat,ca e chestie de interpretare si apoi nu stiu cat de credincioasa e metoda....
Ati auzit de persoane carora sa li se fi adeverit ceva spus astfel?
Cum credeti ca sunt preotii care fac asta?
Sa nu ma pt deschiderea de controverse!
Raspunsuri
irinaelena spune:
Despre asta vorbeste si parintele Cleopa, intr-una din cartile lui:
http://www.ortodox.as.ro/carti/pcleopa/altele.html#6
gasesti raspunsul in josul paginii, sub intrebarea: "Spuneti-ne mai pe larg despre păcatul ghicirii cu carti sfinte, sau cum se numeste "deschiderea pravilei", care se obisnuieste astăzi la credinciosi."
Pentru mine e clar
Irina
olim spune:
Mai fetelor, eu am incercat sa imi dechida cartera la mosuni, si parintele pomohaci, mi-a spus in usa bisericii, ca nu o sa pot intra sa imi spuna nimic, dar ca sa ma feresc de soacra, si sa plec cat mai departe de ea,ca e , si sa stiti ca avea dreptate, adica cu cat sunt mai departe de ea cu ata mai bine ne merge noua treaba.
Cred ca e un pacat, si uneori nu e bine sa stim dinainte ce ni se va intampla, dar eu isi tare curioasa, si am zis ca o sa incerc dinou cand ma duc in Ro.
O zi buna tuturor
ana-oana spune:
quote:
Originally posted by irinaelena
gasesti raspunsul in josul paginii, sub intrebarea: "Spuneti-ne mai pe larg despre păcatul ghicirii cu carti sfinte, sau cum se numeste "deschiderea pravilei", care se obisnuieste astăzi la credinciosi."
Pentru mine e clar
Irina
ce bine ca m-am "fofilat" cand a vrut un preot sa-mi deschida cartea. mi-a fost frica, intuiam ca e un pacat, si am stat mai in spate sa nu ma vada. vreau sa va spun ca era o imbulzeala de nedescris la "deschiderea cartii".
nu m-am mai dus la manastirea aia de atunci, fara sa-mi fi propus treaba asta.
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
Marilena12 spune:
Deschisul cartii este pacat, practic preotul in cauza profita de puterea pe care i-o da preotia si uzeaza de niste mijloace care nu ii sunt permise din anumite motive: aflarea viitorului cuiva poate produce durere si deznadejde si preotul e responsabil de pierderea acelui suflet care nu poate duce povara a ceea ce afla, boli grave, despartire, etc, si clacheaza, apoi, lumea incepe sa se adune acolo ca la piata si preotul incepe sa se mandreasca si sa primeasca slava desarta a oamenilor, mare pacat pentru un preot,sunt multe efecte nefaste ale acestei practici. Am aflat ca fac asta preoti care sunt inaintevazatori cu duhul, multi preoti raspopiti (care eu cred ca se apropie de unele practici vrajitoresti, sau sunt sarlatani,) este foarte greu ca un preot sa primeasca atata harisma de la Dumnezeu ca sa prevesteasca viitorul, de obicei alesii lui Dumnezeu se feresc mult de lume, mai ales, nu accepta cozi la usa lor, si nu fac asta pentru sporirea bugetului parohiei sau manastirii. Trebuie sa fim atenti, ca diavolul poate sta si in biserica si sa nu ne facem robii superstitiilor sau vrajitoriilor. Un parinte cu har iti poate vedea sufletul si fara a cauta in Sfintele carti, ci doar privindu-te in fata. Dar de cele mai multe ori nu iti spune ce vede. In final, deschisul cartii este o practica condamnata de BOR.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Anuska spune:
quote:
Pentru mine e clar
Interesant de citit link-ul si cu multe invataturi! Mersi! Mi-ai luminat ziua!
Irina
Anuska spune:
quote:
Originally posted by Anuskaquote:
Pentru mine e clar
Irina
sorry, am scris unde nu trebuia....
irinaelena spune:
Ma bucur ca ti-am fost de folos ...de fapt parintele Cleopa ti-a fost de folos
Parintele a scris multe carti.... are o serie de vreo 14 volume (pe langa alte carti) pline de invataturi... eu sunt la al 6-lea ... Dar cand le termin, le mai iau o data la citit, ca sa se intipareasca mai bine invatatura in mintea/sufletul meu..
Irina
irlandeza spune:
Da , deschisul cartii e un pacat , chiar preotii spun asta. Unii din ei mai si profita de harul cu care i-a inzestrat Dumnezeu.
Si desi multa lume stie asta , inca mai continua sa mearga , ca sa vada ce le aduce viitorul.
Cititi cartie scrise de Parintele Cleopa , sunt foarte interesante si educative.
Noi 2 singurei