hi
va rog sa ma lamuriti in probleme urmatoare: ce inseamna megapixeli, ce insemna dpi, ce calitate trebuie sa iaba o poza pt. a fi folosita intr-o revista/afis etc, daca sint mai importanti dpi decit megapixelii samd?
cam mult, sint constienta, dar daca exista cineva care poate explica simplu, pentru habarnisti, ce-i cu treburile astea, l-as ruga mult de tot s-o faca.
am incercat sa intru pe forumuri de fotografi, dar cei de acolo sint mult prea in tema pentru mine.
multam fain
Anca
dpi (dots per inch) reprezinta numarul de puncte dintr-un inch, 1 inch fiind egal cu 2.54 cm.
Pozele, fotografiile ce sunt folosite pentru tiparit in reviste sau afise trebuie sa aiba o rezolutie de cel putin 300 dpi. Cu cat este rezolutia mai mare - deci numarul de dpi mai mare => punctele mai mici - cu atat acuratetea si calitatea (cu care imprimanta va reda culorile) vor creste.
Megapixelii (milioanele de pixeli) reprezinta numarul de pixeli continut de fotografie (orizontala inmultita cu verticala)
Comi, merci
daca am foto de 72 megapixeli pot sa le fac de 300?
daca da, cum?
daca nu, nasol momentul ...
Cred ca vroiai sa scrii 72 dpi, respectiv 300 dpi, nu megapixeli.
Poti transforma o imagine cu rezolutia de 72 dpi intr-una cu 300 dpi (in Photoshop: Image -> Image size -> Resolution)
Dar iti dai seama ca e de preferat ca poza sa aiba 300 dpi de la inceput (asa, Photoshopul aproximeaza si calculeaza el cam cu ce puncte sa completeze)