Clubul moldovencelor de peste Prut (34)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nu intelegeam de ce s-au decalat mesajele, dar vad ca au aparut pe pagina precedenta citeva mesaje de-ale Nastei, probabil pentru ca e user incepator, inca i se mai modereaza mesajele si apar mai tirziu. Nastea, daca vezi ca nu-ti raspunde nimeni, insista si mai scrie inca o data intrebarea, inseamna ca a aparut mesajul in urma si fetele nu au reusit sa-l vada.
Deci, despre piine: eu i-am dat piine lui Vlad, incepind cu 7 luni parca, ii placea foarte mult sa o molfaie. Special pt. el cumparat piine care nu are nici un fel de conservanti, coloranti sau emulgatori, avea termen de valabilitate destul de mic, numai 3 zile.
Pentru intarirea organismului exista diverse metode si preparate, atit medicamentoase, cit si naturiste. Dar din experienta mea si din ce am citit, am inteles ca toti copiii se imbonlavesc mai des la inceputul intratii in colectivitate, oricit de rezistenti au fost pina atunci. E totusi o multitudine de microbi necunoscuti organismului, trebuie timp sa se obisnuiasca cu toti. In fine, sint multe de spus, intra in sectiunea "parintii intreaba...", acolo exista mai multe subiecte deschise pe aceasta tema.

Povesteste-ne despre bebelusul tau, ce virsta are, ce progrese a mai facut in ultima vreme, cum va distrati impreuna, cum va jucati?

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

salutare fetelor! Vad ca ati inceput licitatia pentru ziua de nastere a lui Vlad. Sa vedem cum o sa fie. Ce usor vi-i voua, cele care deja ati trecut de asta. Eu fac pe mine, si ma gandesc aproape mereu oare cum o sa fie.
Azi o sa fac vinetele din reteta data de Natalia. Abia astept
Cornelia - super faina rochia pe care ai avut-o pentru nunta! Eu am fost la o nunta cand eram in luna a 6a, dar nu am avut de unde sa iau ceva de imbracat special pentru gravide, si m-am imbracat in niste haine imprumutate de la o prietena, care in mod normal era cam cu 15 kg mai multa ca mine. Nu stateau cine stie ce pe mine, dar n-am avut incotro. Aici in general nu prea sunt haine faine pentru gravide, dar ceva de gala chiar nu gasesti.
Alinka, coana nasa, unde-s pozele?
Nastea - eu n-am experienta cu datul painii la copii, dar din cate am citit nu-i voie de dat din cauza glutenului pe care-l contine faina alba. Copilul poate dezvolta o alergie, intoleranta la gluten, care-i foarte periculoasa. Dupa varsta de 1 an riscul de a face alergie la gluten este redus semnificativ. La fel este si cu laptele de vaca, intoleranta la lactoza, care insa nu-i asa periculoasa ca intoleranta la gluten.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_goji/my_photos
bb in burtik 39+

Mergi la inceput

Cristina, gluten au si toate cerealele, cu exceptia citorva (hrisca, porumbul, orezul si tapioca). Daca ii dai copilului casha de griu/ovaz/gris inainte de 1 an, nu vad de ce nu se poate de dat piine. Nu mai vorbesc de biscuiti, care in fond sint aceeasi piine, numai ca au citeva ingrediente in plus. Practic toate mamicile dau copiilor biscuiti sa molfaie, ca sa-si antreneze maxilarul Din cite am mai citit, alimentele ce contin gluten sint interzise in primele 4-6 luni de viata, dupa aia e ok.

Si eu vreau sa fac azi vinete, sau cel tirziu miine.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nastea23 spune:

Gluten--- e permis la bb dupa 6 luni. In orice caz asa mi-a zis medica.
Cit priveste si mierea, se poate de dat si pina la un an. Eu credeam ca numai dupa ce face un anisor dar medicul a spus ca nu sunt probleme, pot incepe cu 6 luni.
Eu cumpar pt micut lapte deja preparat de la Bledina, si permanent ma feream de cel cu miere, dar uite ca se poate.
Cit si cereale cu miere si gluten la fel se poate.

Azi am emotii mari, nu-mi pot gasi locul, merg la adunare la gradinita. Daca reusesc mai scriu azi sau we.

Poate cineva sa-mi spuna cum se numeste catina in engleza sau latina?

Multumesc de raspuns Balbina, deci daca ceva mai repet intrebarile mele, sper nimeni sa nu se supere.

Cornelia, eu nu sunt la curent unde poti gasi catina, daca afli imi spui si mie, te rog.

Lilia si micuta Amelia, noi tinem pumnii pt voi, FORTE.

Crinia, cum se simte Lucian?

Gravidutelor, pupici la burtici.

Un WE placut la toti, distractii placute si multa odihna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nastea23 spune:

MamaElei, ai citi mesajul meu din urma?

Vai, cit pe ce sa uit de cei cu probleme comune - Diareea-, Cum la voi? Tot stati ca si noi cu apa de orez si piureu de morcov?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Buna!
Am o lene in oase de nu ma vad, da' scriu sa vad daca e activ pm la mine
Cristina, ma bucur ca dai semn de viata. Chiar vroiam sa intreb unde esti. Sa inteleg ca pe bb il va chema Vlad?

Nati, si eu ma inscriu la facut vinete azi
Alina Davina, sa fie clar, bazin cit casa am eu. Punct! Pupici la nazdravana ta, sper sa treaca cit de curind!
Cornelus, ai primit pm meu? Si nu mai lucra atita si nu te mai plimba, ca ma stresezi, ca-s prea lenoasa!
Alina Alinka, am citit pe nerasuflat si zau daca nu aveam impresia ca am fost si eu la nunta...
Pupici la restu si ma gindesc la Lili si Amelus, sa dea Domnul sa treaca totul cu bine!!!

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Vad ca pm meu e tare activ, asa ca Nastea baga mesaje la greu

Mergi la inceput

Hihi, iaca inca o mincinoasa, Rodica, sa-ti fie rusine, pe tine chiar te-am vazut in realitate si pot spune cu mina pe inima ca minti cu nerusinare cu privire la bazinul cit casa! Poate te refereai la vreo piscina pe care o ai in apartament, asa mai merge

Nastea, catina in engleza e Sea buckthorn, iar in latina - Hippophae rhamnoides

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Nati, sa stii ca nu mi-i rusine... Editez: Ian, fa-te visible!
Nastea, stai ca nu ma prind, tu unde esti? de unde esti? cum il cheama pe piciul tau, ce vrista are? merge la gradi? Am primit pm, incerc sa ma adun si sa raspund. Si de ce is oare moderate mesajele tale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doroti_5 spune:

Buna fetelor.
Da ce va distrati voi cu vinetele, mie imi plac asa stii, nu ma dau in vint, daca sincer acum nu am timp sa la fac, ziceam sa fac simbata ceva, da nu mai reusesc cai ziua orasului si vreau sa mai es si eu undeva.
Fata mea azi o fost la cintari si a luat luna asta 900gr in comparatie cu cele 300gr de luna trecuta e ff bine.
Asa eu mizez pe miercuri 18octombrie ca o sa se nasca Vlad, ca o sa vada nenea doctorul ca tre sa iasa baiatu si o sal lase sa vina singur ca doar e barbat.
Chiar azi vroiam sa va zic ca fata mea a invatat o cambinatie noua de litere.Daca pina acum zice aproape toate literele dar cite una, aseara a facut "be" toata seara.Astept sami cumpere tati placa de trecut de pe Videocamere pe PC si va arat ca am filmato.Si eu azi ii zic lu cumatra me care lucreaza cu mine de asta, da ea zice "pai stie fata ca noi neam schimbat denumirea si ne numim "Bemol", ca la berbeci".
De mincat maninca casuta Miluvit cereale din orez cu porumb, cu asa ocazie se duce bunica la Romania si ne cumpara ca ii place tare si mai cere si dobavca.
Astea sunt noutatile.
Eu va zic un we placut si plin de soare.

doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem

Mergi la inceput