Clubul moldovencelor de peste Prut (34)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Salut fetelor.
Eu astazi de 2 ori am incercat sa intru ,si tot imi aparea :the page canot be displei",pina nu am incarcat prin scrisorile de la DC,si s-a primit sa intru si eu pe forum.
Eu voi scrie la toate in comun,caci ca de obicei, ma grabesc.
CARTOFII cruzi taiati in patru (lungi)se "tavalesc" in sos ranch,(sau maioneza cu ceva ingrediente).Si apoi se invalatucesc cu velii subtiri de becon(aici se vinde gata facut si taiat).Poate si in RO,MD aste asa ceva,sau poate cele afumate vor merge.
Tava o acoperim cu "faliga" si punem cartofii in rola pina sunt "gata".Nu pot sa spun exact timpul,caci ma uit la "vid".
OK,ma duc sa scot hainele din uscator si daca nu apare alt ceva mai revevin.

Alina,nascuta in Chisinau
Sami,Evi,Lori,si taticul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Cornelia,noi cind eram la Chisinau tot mobila de la Comfort am cumparat(de la fabrica),dupa recomandarea unor rude,care au umblat tot orasul.Pina si in Italia ei au trimis mobila de la Comfort(la rugamintea altor rude).
Dar harbujii noi ii cumparam pina ce de la fermieri,daca se termina la ei ,trecem la cei de la supermarket(dar nu sunt asa de dulci).

Mina nepotelului e bine,au facut inca un control si oasele sunt puse bine.Acum tre sa mai stea inca vreo 2 saptamini in gips,in total 6 saptamini.
Dar cu gazda e nevoie mare,acolo unde e curat si bine nu ma primesc in 2 dormitoare(total 3 camere)la pret 699$plus lumina50$ cu 3 copii,ei imi propun 3 dormitoare la pret de 850$ plus lumina aprox 100$.
Si neam dus la cei care nici nu m-au intrebat citi copii am cu 650$ pe 2 dormitoare. Si cind am intrat acolo,mai nu am inceput a plinge in fata tuturor(am plins in masina),va dati seama ce era acolo.
SI de ciuda,caci difirenta de 100$,dar acolo ce conditii bune si plus piscina si teren amenajat pentru copii.Dar ei respecta legea st. Georgia,.
Pina la urma am gasit niste oameni care au o casa mare,si la primul etaj dau chirie pentru nou veniti,cu toate conditiile si cu teren de joaca pentru pruncii mei.La un pret mai rezonabil.
Acum nu ne ramine de cit sa ne mutam.
Numai ca cred ca nu voi avea acces la net,......

Vreu sa va raspund la fiecare in parte,dar acum nu le mai reusesc pe toate,desi simt nevoia comunicarii cu moldoveni ca si mine.
GOBLEN,am facut si eu!!!!!!! si am ceva inceput,dar cred ca le voi termina cind vor fi copiii mai mari..
Am brodat 2 lucrari nu mari.Si miau iesit ff bine(parerea mea),dar nu cruciulita ci punct oblic(liniute).

In privimta mincarii: astazi am mincat pelimeni (din congelator),bine ca ne ramasese cite ceva,caci am reusit sa-i hranim pe toti repede si sa mergem in parc,copiii s-au distrat de minune.
Dar miine facem ardei umpluti(caci am pregatit astazi totul).
Aici nu sunt ardei de aia ca la MD,ci de aceia grosi colorati(Bolgarschii).
Cu pozele stau mai prost din cauza timpului si neexperientii

Pupici la burtici,si nu numai..
Hei Violetic,coman ta pelitiu? e tot ce a ramas din franceza mea,.de vina e engleza si mexicanii care se invirtesc pe aici.

Daca am scapat ceva din vedere ,sorry.Caci aici toata lumea parca numai sorry stiu sa spuna.
Deja "mii plin podul"de sorry
Ma iertati daca "citoto ni to".
Dar eu va mai pupicesc .
Bai Bai.(asa spune Loredana deja)

Alina,nascuta in Chisinau
Sami,Evi,Lori,si taticul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

:( .. cred ca ceva nu merge.. asta e mesaj de testare. De doua ori am scris cite o pagina si cind sa trimit - eroare, login si parola gresite ..

Ludmila 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Trec si eu repede pe aici. NU apuc sa scriu ca Amelia ( ca si alti copii de varsta ei, dupa cum am mai citit) nu suporta sa ma vada la pc. Asa ca mai stau si eu cand e tati acasa( si probabil lui tati i se pare ca asa stau mereu cu nasul pe net) sau cand doarme( si atunci de obicei nu stiu ce sa fac intai).

In primul rand sa va zic eu de Alinka Am zarit-o la alte subiecte si pentru ca mi s-a parut ca acest diminutiv e ceva rusesc, i-am scris un mesaj unde i-am dat linkul la subiectul nostru. Probabil mesajul ei de aici a fost doar ca sa ne anunte ca nu e basarabeanca ci e moldoveanca din Romania. Si ca sa nu apara dubii, ne-a spus de ce are nick-ul "alinka". Iaka. Deci nu avem inca un membru nou.

Alina( Davina) m-ai lovit unde ma doare si pe mine. Amelia are deja vreo 2 saptamani de cand bea numai lapte. Ii spuneam si Nataliei ieri ca ma dispera. Acuma nu are diaree pentru ca eu ii pun cereale multisoare in lapte( pentru ca nu vrea altceva, macar sa bea laptele mai consistent)
In primavara i-am facut analize si iesise totul normal. Acuma o sa i le repet din nou dupa operatie deja. Dar mor-mor cand eu fac ceva mancare si ea se stramba si nici nu vrea sa guste.Of..Sper sa treaca si la voi si la noi perioada asta.
Si eu am facut krem a la krem si mi-a iesit un deliciu. Mmm, si acuma cand ma gandesc salivez. Eu am facut cu crema de cioco, deci a iesit prajitura de ciocolata asa cum imi place mie. Nu as putea sa iti zic de ce la tine nu a iesit..
Cornelia foarte draguta rochia. Te prinde foarte bine. "te invidiez" pentru casa voastra Imi doresc foarte mult sa avem si noi o casa. Si imi place la nebunie cand scrii, ca sunt gata scarile, ca ai luat mobila, ca visez si eu la asa clipe

Corina pare asa delicios curcanul. Si l-ati mancat singuri asa de mare? Ma bucur ca Lucian se simte mai bine.

Natali par delicioase vinetele. Cand faci sa ne spui daca asa sunt si la gust.

Nastea bine ai revenit. Si sa nu mai lipsesti Sanatate puiului tau

Rodicaa ce bine imi pare ca ai dat un semn. ce mai face Paula? Pup-o dulce de la noi.

alincic ma bucur ca ati gasit unde sa stati. Sa fie intr-un ceas bun cu mutarea. Pupici la cele trei comori. Cred ca ti-e tare geru acuma cu toti trei( ma refer la faptul ca in Moldova dupa cum spuneai te ajutau parintii)

Diana mi-e dor si mie de o nunta moldoveneasca unde sa dansez muuult.

Asaa. Despre mancare. Ieri am mancat niste ardei umpluti ramasi de cu o seara in urma si am facut cartofi la cuptor cu o salata de vinete cu carne. Salata o vedeti aici reteta am luat-o de pe un site rusesc.
Azi inca nu stiu daca o sa gatesc sau o sa mancam ce mai e prin frigider ca mai e de toate cate putin.

Pupici si o zi frumoasa

Lilia si Amelia( 26.09.2004)

poze

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Merge! Deci sa mai scriu si a treia oara

Multumim fetelor pentru aprecieri! Nu vi s-a parut cam mare burtica mea pentru 5 luni? am impresia ca in fiece zi e tot mai mare... si cintarul imi arata chiar tot mai mult ... deja am luat 9 kg

Rodica, ai lovit sub centura! Nepoteii de la frate sutn copia tatalui meu, si sotul se teme ca asa va fi si in cazul nostru... gene dominate, dar inca mai spera ca o sa-i semene lui:)

Karina, ma bucur ca sunteti mai bine! E cumva si meritul curcanului?;) Stiu ca o sa salivez dupa asta toata ziua, dar please, pune poze cu el!!!!! (sper ca ai)
Nu era pentru mine reteta de salata cu ananas, dar m-a interesat. Nu ai putea sa zici proportiile cam? Macar orientativ, ce se pune mai mult si ce mai putin!
Eu lucrez la Banca de Economii S.A., la tehnologii informationale. E interesant, dar in ultimul timp tot mai putina atentie acord serviciului si tot mai mult viselor si preocuparilor de BB

Cornelia, in sfirsit am vazut si eu rochita! Iti sta f bine si este asa eleganta! cred ca multi ochi te-au admirat la nunta! Si eu is curioasa ce pantofiori ai avut la ea!

Alina, ce scumpa e chiria... Dar bine ca ati gasit ceva care sa va placa, si aveti si teren pentru joaca copiilor. Sa va fie intr-un ceas bun si sa pentreceti acolo numai clipe fericite!

Davina, a cui va fi camera in care faceti reparatie? Adica ce ati planuit sa fie in ea?
.. dar ce a patin Deana de nu vrea altceva decit laptic?... Daca zici ca are diaree - lapte NU SE POATE! Poate o convingi sa pape niste pesmeti (chiar si dulci), covrigei. Ceai de romanita si apa negazata sa bea cit mai mult, caci se deshidrateaza organismul cind e diaree indelungata. Casute din orez, griu si porumb (numai nu hrisca si manca) facute pe apa o sa-i faca bine. Si apa in care a foert orezul e f buna! Din lactate se poate doar chefir, indeosebi Biochefir! Sa se faca bine cit mai curind!

Fetelor, stiti ce e masaj perineal? Ati facut? Ati auzit pe cineva ca a facut? Da rezultat garantat? Cum se mai poate contribui pentru o nastere fara rupturi? Am inceput sa-mi fa griji deja.. putin
reclama/nasterea.html?id=226

Astept cu nerabdare cind o sa am si eu o poza in albumul comun de la urmatoarea intilnire! Va

Ludmila 22

Mergi la inceput

Lilia, ce operatie, despre ce e vorba? ... nu s-a discutat de cind sunt si eu pe forum
Astept cind apari pe asika

Ludmila 22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Ludmila, ceai de musetel zici? Stii ce e interesant? ca aici ceaiul de musetel se recomanda in situatii exact opuse, adica la constipatie si nici intr-un caz la diaree. In Moldova e invers? Aici se recomanda ceai de menta. Eu stiu cum e cand nu vrea nimic in afara de lapte. Noi pe perioada aia i-am dat lapte fara lactoza special pentru diaree. El e un pic grosut. Dar cum ea avea ceva timp de cand incepuse sa bea si lapte cu cereale nu a sesizat diferenta( adica nu a urlat ca nu e bun si vrea altul) dar nici nu l-a baut ca pe cel normal.

Mie nu mi se pare burtica mare. chiar deloc. Pupici la burticuta draga. Imi amintesc ca eu la 5 luni abia ma angajasem ( a fost un noroc) si am lucrat cu mare spor pana in ultima zi.( desi ultima luna cica de acasa)

Eu nu am facut masaj perineal si nici nu stiu prea multe detalii...

Lilia si Amelia( 26.09.2004)

poze

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

am vazut poza cu salata de vinata si carne! Vreau si eu!!!!! Unde e reteta?!

Eu nu am facut nimic deosebit asera de papa. Un ghiveci de ;egume si orez. Mie imi plac emult, dar Sotul ar vrea si niste carne printre legumele astea:) ... of, sa vina w/e sa ne parovizionam de la tara, ca parca am posti

Am uitat sa zic de broderiile mele. PErnitele le-am facut cind eram in clasele 7-9, imi placea pe atunci f mult, acum nu as face asa ceva, insa le pastrez ca amintire.
Ingerasul e facut insa anul asta, e primul meu goblen. E planificat sa fie pe perete deasupra patutului copilului

Ludmila 22

Mergi la inceput

nu pusesem corect linkul de la masaj perineal http://reclama/nasterea.html?id=226

Lilia, si mie mi-a spus cineva ca bea ceai de romanita in situatii opuse, dar... ziceam ca am avut saptamin atrecuta pancreatita in sotita de diaree continua... si mi-a zis sa beau ceai de romanita. Am baut cite 5 cani pe zi cred, ca imi place, si mi-a trecut.. deci poate merge in ambele cazuri? ... ca si carbunele activat, se recomnada tot in ambele situatii. Parerea mea... dar nu sunt sigura...

Ludmila 22

Mergi la inceput

dar nu se pune linkul corect...:( http://reclama/nasterea.html?id=226 adica http://reclama/nasterea.html?id=226 aaa, ca e reclama la alt site cred... pai daca acolo e articolul ce sa fac?:)

Lilia, e chiar norok sa te angajezi la 5 luni de sarcina! Erau constienti ca mai lucrezi doar putin pentru ei si apoi o sa aiba doar sa-ti plateasca ei tie:) Nu a fost greu sa lucrezi pina in ultima zi? Deci ai dus usor sarcina, da? Ce lucrai?

Ludmila 22

Mergi la inceput