Crestini neortodocsi?
Raspunsuri - Pagina 5
malla spune:
Imi pare rau sa vad ca iar sunt probleme. Imi pare rau sa citesc ca a plecat denizel
Nu stiu cum ar trebui sa incep, ca sa nu se creada ca sunt de partea cuiva. Incerc sa fiu cat mai obiectiva cu putinta.
Claudia, inteleg ca ai avut tangente cu difetiti credinciosi de la diferite culte care au incercat sa te convinga sa aderi la religia lor. Inteleg si ca modul lor de a te convinge nu a fost unul bun.
In fine nu asta este ideea care as vrea sa o subliniez, acum. Ideea este ca modul in care ai spus-o aici pe forum a fost foarte urat. Nu este frumos sa lovesti in credincioase de pe forum din cauza ca tu ai fost "agresata" de adepti din religia lor. Sa nu uitam ca in fiecare biserica sunt si nu sunt credinciosi. spun asta cu inima deschisa mai ales ca si eu sunt ortodoxa si m-am saturat de formalismul care il vad in biserica mea. Asa ca eu zic ca putem discuta frumos, asa cum Domnul Isus doreste sa ne comportam cu aproapele nostru. Sunt sigura ca Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel indiferent ca suntem ortodoxi, baptisti, adventisti sau mai stiu eu ce... Crezi ca la judecata o sa ne intrebe la ce \de ce am aderat la Biserica respectiva??? Singura intrebare o sa fie: Daca l-am cunoscut/primit pe Fiul Lui in inimile noastre ca Stapan si Prieten al nostru...
Andrei si Adriana
claudia_a spune:
Am sa intru sa clarific putin situatia, pentru ca nu mi se pare corect cum au fost interpretate mesajele mele.
Adinella te rog foarte mult mult sa citesti primul meu mesaj (in care nu am atacat pe nici un membru al forumului si nici nu am facut referire la vreo parere personala a uneia dintre cele au atacat ulterior...) si daca esti sincera cu tine, spune-mi si mie pe cine am atacat si cu ce am gresit ca mi-am spus parerea personala. Din contra, am specificat clar ca nu vreau sa jignesc pe nimeni, ci spus ceea ce mi s-a intamplat si ce m-a deranjat la acei oameni care desi din partea mea nu au avut parte de nici o abordare au incercat agasant sa ma abordeze desi nu le-am dat ideea ca as dori acest lucru!!! Pana la urma era vorba de un respect reciproc asupra convingerilor noastre religioase!!! Cu ce am gresit in mesajul acela???
Mesajul al doilea al meu a venit dupa ce am fost luata peste picior ca trebuia sa chem politia, ca aveam sau nu aveam eu pistolul la tampla... deja venea atac asupra mea (desi eu nu atacasem personal pe nici un membru de pe forum)! Am inceput iar sa spun ceea ce m-a derajat la acei misionari (si nici decum la vreun membru de pe forum - insist cu asta ca sa se inteleaga ca nu am atacat pe nimeni de aici) si atat si ca cer respect din partea lor pentru credinta mea!! Cu ce am gresit si cu ce am atacat in acest al doilea mesaj al meu????
Al treilea mesaj deja vine in urma unei fraze de-a lui Denizel: " Intoleranta si ura celor care se declara religiosi o depaseste pe cea a "analfabetilor":)) atei." in care m-am simtit acuzata de intoleranta si ura - niste cuvinte prea mari si urate pentru atitudinea mea din mesajele anterioare unde nici una din propozitii nu instiga la ura sau intoleranta, unde am spus ca m-am simtit agasata si nicidecum nu ziceam ca urasc sau ca am trantit usi in nas sau ca am jignit pe cineva care a venit la usa mea sau ca am chemat politia - asa cum imi sugerase Jocelyn ca ar fi trebuit sa fac... si acum intreb cine era in mesajele astea cel care are intoleranta si ura???? Tot eu dupa cele doua membre ale forumului... Fraza cu padurea cu uscaturi era in urma mesajului lui Denizel : Deh, fiecare cu ce-l doare :
"Un studiu facut de profesorul de filosofie Emil Moise mentioneaza cateva cazuri de abuz privind religia in scoli. In 2001, conform lucrarii, unor elevi din Buzau li s-a spus ca daca nu vin la scoala cu o cruciulita la gat va aparea diavolul.
La o alta institutie, ei au fost amenintati ca daca intra intr-o biserica adventista "da tractorul" peste ei. De asemenea, o profesoara le-ar fi spus tinerilor ca Dumnezeu ii iubeste numai pe ortodocsi, la ora participand si doua eleve care apartin confesiunii evanghelice." (din acelasi articol)
Si da cred ca fiecare padure are uscaturile ei, asa cum erau exemplele de mai sus...
Si da m-am simtit singura incoltita de cele doua: Jocelyn si Denizel si de asta am zis ca s-au aliat in acest subiect...iar eu eram fraierul intrat la mijloc si care trebuia luat peste picior!!!
Cu asta chiar inchei mesajele mele aici, unde din fericire pentru forum si din pacate pentru mine constat ca alti membri nu si-au pus mintea cu noi la subiectul asta si imi cer scuze daca am jignit pe cineva de pe forum (desi ingidnarea si exprimarea mea a fost pentru acei agasanti de la usa mea si de pe strada) si ma retrag impacata ca mi-am explicat postarile! Ce postare/mesaj va urma la acest subiect nu va mai avea raspuns din partea mea.
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
mirela10 spune:
asa cum am mai spus ,crestini sunt in toate religiile asa cum si fiecare religie are falsi "crestini".acum nu trebuie sa bagam toti adventistii ,sau evanghelistii in aceeasi oala daca am intalnit oameni din aceasta religie care inteleg gresit credinta.sunt convinsa ca si printre ortodocsi este la fel:femei ,care atunci cand intrii in biserica ,iti atrag atentia ca ai venit in panataloni si nu in fusta,de parca la asta se uita Dumnezeu...si mai sunt exemple
ideea e ca lumea se axeaza mai mult pe religie decat pe credinta
acum as vrea sa daU oCLAUDIEI SI una pt DENIZEL
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://www.dropshots.com/mirela10
mirelutza si dani(21.12.2005)
mirela10 spune:
of,ce suparare a declansat subiectul asta deschis de mine...
si eu cred ca postarile CLAUDIEI au fost interpretate gresit.in fine,ce s-a spus ramane spus,dar sper ca supararea sa treaca repede
pup fetele
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://www.dropshots.com/mirela10
mirelutza si dani(21.12.2005)
Jocelyn spune:
claudia, atat iti mai zic, ca eu nu am glumit deloc si nici nu am ironizat cand am zis ca nu te poate obliga nimeni sa asculti ce nu vrei iar daca te simti hartuita sa chemi politia. A fost cat se poate de serios.
Deci tot tu esti victima. Cum de nu ai protestat pana acum? Daca te-ai simtit jignita si "incoltita" ai raportat asta? Doar dupa ce am scris noi nemultumirea cu moderatorii si cu jignirea ta te-ai gandit sa ne acuzi de acelasi lucru.
Dar asa e, pacat ca nu a intervenit nimeni.
Oricum, sper sa ramaneti la acest subforum numai ortodoxe, sa nu mai vina nimeni la "usa" voastra sa va strice linistea si sa aduca argumente biblice in locul traditiilor si prejudecatilor pe care le aveti (nu toate, au fost si persoane finute si sensibile care au stiut sa discute frumos, nu sa dea cu bata).
Ramaneti cu bine si sper sa nu mai cada si alti fraieri care sa creada ca se poate discuta si civilizat cu voi. Cel putin nu pe acest forum.
irina.c. spune:
quote:acum cine jigneste in mod indirect?Te-ai gandit vreodata ca ceea ce voi (sau tu) considerati ,,prejudecati,, si ,,traditii, sunt pentru noi lucruri sfinte si nu ne place sa fie denigrate?Noi nu am intervenit la topicul ,,Biblia,, decat initial,iar cand am vazut ca nu se poate discuta ne-am retras,iar multe fete ortodoxe si-au inchis conturile aici(editez ca sa zic ca si-au inchis conturile nu din cauza subiectului Biblia,sau a fetelor neoprotestante,ci fiindca au considerat ca se isca discutii fara rost,care nu zidesc ,asta in general la credinte,nu in special la ,,Biblia,,).
Originally posted by Jocelyn
Oricum, sper sa ramaneti la acest subforum numai ortodoxe, sa nu mai vina nimeni la "usa" voastra sa va strice linistea si sa aduca argumente biblice in locul traditiilor si prejudecatilor pe care le aveti
Ramaneti cu bine si sper sa nu mai cada si alti fraieri care sa creada ca se poate discuta si civilizat cu voi. Cel putin nu pe acest forum.
Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.
Wedding anniversary
In schimb,cel putin tu,Jocelyn,de cate ori e un subiect in care este vorba de ceva ortodox-rugaciunea adresata sfintilor,sau altele,nu-mi vin in minte acum,imediat intervii cu vreo remarca,sa ne demonstrezi ca ,,nu suntem biblice,, sau altele de acelasi gen.Cel putin unii dintre neoprotestanti sunt exact asa cum i-a descris Claudia,sacaitori,exasperanti,ii dai afara pe usa,ei intra pe fereastra.Desigur,sunt foarte multi care au bun simt si care stiu unde sa se opreasca.Nici Hristos n-a insistat sa mantuiasca pe careva,in schimb multi dintre voi insista sa-i vare omului pe gat mantuirea cu de-a sila,asa cum o inteleg ei.Nu trebuie sa chem politia cand ma deranjeaza careva(zic la general),un om de bun simt si sensibil sufleteste stie cand e cazul sa insiste si cand sa taca.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
Jocelyn spune:
Bucura-te ca ti-am dat motiv de data asta sa te iei de mine (pentru a nu stiu cata oara).
Sper ca esti satisfacuta.
Acuzatiile tale insa nu le mai poate crede nimeni din moment ce si cei de pe margine care nu aveau de-a face nici cu unii nici cu altii, au observat discrepanta intre felul in care i-ati tratat (iarasi, unele din voi) pe cei de alta religie de pe forum si felul in care raspundeam noi. Iar cine e interesat sa verifice o poate face oricand.
Oricum, ai obtinut ceea ce ai vrut si spuneai mai demult, sa ne dam la o parte. Poftim, cale libera.
michelle-usa spune:
irina c.
singura cale spre mantuire este numai Isus Christos.
Mirela10
Este o mare diferenta in a fi religios si a fi mantuit.
iti atasez un citat care l-am gasit si mi se pare relevant
"RELIGIA este inbunatatirea naturii omului.
MANTUIREA este primirea naturii noi prin acceptarea lui Isus Hristos ca Domn si Mantuitor personal.
RELIGIA ne imbraca in haina propriei noastre neprihaniri (dreptati) dar proorocul Isaia ne spune ca neprihanirea noastra este ca o haina manjita inaintea lui Dumnezeu.
MANTUIREA ne imbraca in neprihanirea perfecta a lui Hristos care singura ne poate face acceptabili in fata lui Dumnezeu.
RELIGIA este lucrul omului pentru Dumnezeu.
MANTUIREA este lucrul lui Dumnezeu pentru om.
RELIGIA depinde de purtarea mea.
MANTUIREA depinde de credinta mea.
RELIGIA depinde de suficienta caracterului.
MANTUIREA depinde de Jertfa de pe Cruce.
RELGIA se straduieste sa aduca o jertfa.
MANTUIREA se increde in Jertfa Adusa.
RELIGIA incearca sa ne aduca din intuneric la lumina.
MANTUIREA ne aduce din moarte la viata. "
Eu, personal nu sunt interesata sa fac parte din nici o religie.
Ma pot numii crestin pentru ca :
Cred in Domnul Isus si respectiv in Trinitate.
Am fos botezata din nou in urma cu cativa ani
Citesc Biblia
Ma rog frecvent
Incerc sa nu Ii calc poruncile.
Nu cred ca este neccesar ca, copilul meu sa fie botezat cand este mic.
Merg la o biserica care nu face parte din nici o denominatie dar, doar ca sa fiu alaturi de alti crestini, ne simtim bine impreuna slavindu-l pe Domnul prin cantece si rugaciuni si unde ascult predicile pastorilor cu f. multa placere
Eu cred ca exista crestini si in alte denominatii ori non denominatii,dar cu exceptii. Nu ii pot considera crestinii pe: musulmani, budisti, martorii lui iehova, mormonii etc.
michelle
michelle-usa spune:
si am uitat sa mentionez ca, cred ca printre ortodocsi sunt si crestini; dar sunt mai multi crestini in lume care nu sunt ortodocsi.
michelle
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by claudia_a
Denizel - fiecare padure are uscaturile ei!!! Numai ca "dincolo" uscaturile sunt mai multe decat cele prezentate de tine!!!
E clar ca voi va asociati, iar oamenii de buna credinta nu intra in astfel de subiecte, facute pentru discriminare si jignire: "Intoleranta si ura celor care se declara religiosi o depaseste pe cea a "analfabetilor":)) atei."
Cine se simte inferior ataca! Pacat!
La revedere si dezbatere fructuoasa si credinta lunga!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
eu abia acum am citit acest subiect si am ramas cu o mare nedumerire- un membru al acestui forum a fost jignit, (ne)voalat, nu e vorba nici despre ironie, nici despre o vorba de duh, s-a aruncat o grosolanie si nici un moderator nu a luat atitudine. voi considera ca o dovada de respect fata de userii DC daca se va spune si DE CE s-a trecut peste remarca claudiei ca si cum nu ar contine nimic jignitor. multumesc.
p.s.-precizez ca religia mea e greco-catolica, ca sa nu se interpreteze ca iau partea "sectantilor" din motive religioase.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.