Crestini neortodocsi?

Crestini neortodocsi? | Autor: mirela10

Link direct la acest mesaj

De ce ortodocsii nu vor sa admita ca mai exista si alti crestini in afara de ei?nu am nimic impotriva religiei ortodoxe(eu sunt inca ortodoxa)si consider ca sunt foarte multi crestini printre ortodocsi,ca si printre catolici,protestanti...ce ma doare este ca intotdeauna ortodocsii i-au privit pe ceilalti ca niste sectanti sau ciudatenii.

http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://www.dropshots.com/mirela10
mirelutza si dani(21.12.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Imi pare rau ca nu-ti pot raspunde la intrebare fiindca nu sunt ortodoxa

Acum, din fericire nu toti ne considera pe "ceilalti" niste ciudatenii. Nu-i frumos sa bagam toata lumea in aceeasi oala, dar e adevarat ca exista un curent majoritar care indeamna credinciosii ortodocsi (chiar si unii preoti le spun asta enoriasilor) sa nu aiba de-a face sub nici o forma cu "sectantii" ca sunt "fiii diavolului". Cred ca pur si simplu e vorba de ignoranta si/sau de rautate si daca mai demult ma durea cand eram privita altfel (si in scoala) sau cand mi se aruncau tot felul de vorbe nu prea frumoase (si pe forum) acum cred ca e ultimul lucru pentru care trebuie sa "sufar". Daca unii nu vor sa inteleaga ca in fata lui Dumnezeu suntem egali si ca nu vor fi mantuiti doar oameni dintr-o anumita religie atunci ii priveste si nu merita sa ma mai amarasc pentru asta. Eu am ales o alta credinta si sunt convinsa ca e alegerea cea mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Da, excelenta intrebare. Eu am fost ortodoxa si acum sunt catolica, dar nu am auzit catolic sa afirme ca noi suntem mai buni sau ca religia catolica este mai valabila.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Oricum, nu stiu daca toti gandesc asa, dar destui, insa, nu vad de ce ne-ar afecat asta pe noi, ceilalti crestini.
Pe mine ma lasa rece ce cred altii despre religia mea. Pur si simplu nu ma afecteaza cu nimic. E treaba lor ce cred.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenus22 spune:

Din punct de vedere teologic nu stiu sa iti argumentez de ce ortodocsii ii privesc pe ceilalti cu superioritate , dar parintele Savatie Bastovoi ne-a indemnat pe noi ortodocsii sa ii iubim pe cei de langa noi pt simplul fapt ca sunt oameni indiferent de religie. Eu spre exemplu am un foarte bun prieten catolic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Elenus bravo tie pentru prietenul catolic!

Superioritatea ortodocsilor e alimentata artificial de institutia bisericii care a decretat ca ortodoxia e credinta nationala.Nu cred ca poti spune asa ceva chiar daca ortodoscii sunt mai numerosi.Unde e libera alegere?Frecventarea unui cult ca si credinta nu e ceva care trebuie impus.
Eu sunt botezata ortodoxa dar de cand ma stiu am mers la catolici la biserica pentru ca acolo ma simt mai bine.Din fericire m-am casatorit cu un greco-catolic si mi-am botezat copilul tot greco-catolic.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Initial creeata de mirela10

De .ce ma doare este ca intotdeauna ortodocsii i-au privit pe ceilalti ca niste sectanti sau ciudatenii.

Gandesc asa pentru ca nu stiu despre ce e vorba in primul rand, partea proasta e ca nici nu vor sa afle. Ii catalogheaza pe toti ca sectanti, fara sa stie cu ce se mananca religia respectiva. Insa cei mai "cititi" stiu sa aprecieze si sa faca distinctia intre o secta si o religie.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Mai Xeno, mi se pare mie, sau tu esti foarte suparat pe Dumnezeu??

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by anda141
cei mai "cititi" stiu sa aprecieze si sa faca distinctia intre o secta si o religie.

Pai si unde ar fi diferenta? Eu sint mai necitit si pentru mine ori sint toate religii incepand cu asta de'ti cere sa mananci dumnezei cu vin duminica si terminand cu cea care spune ca universul fuse creat din excremente de furnica, ori sint toate secte dat fiind ca nu se pot pune de acord nici macar daca dumnezeu se prepara cu drojdie sau fara.

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

am uitat sa mentionez ca de trei ani merg la biserica envaghelista,unde intentionez sa si raman pt ca acolo gasesc multa pace sufleteasca.un an inainte am fost si la biserica adventista si am ramas cu impresia ca de asemenea se considera singura biserica adevarata si care va fi mantuita.
am avut probleme cu parintii nostrii(pt ca si sotul meu a inceput sa mearga la biserica mai intai de dragul meu si apoi ca sa-l gaseasca pe Dumnezeu)care au inceput sa ne faca pocaiti si indobitociti.mai ales acum cand nu ne botezam bebele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela10 spune:

alta faza a fost ca prietena mea nici nu mai vroia sa stea de vorba prea mult cu mine de cand am inceput sa merg la alta biserica.zici ca ma imbolnavisem de o boala rara,asa ma privea...
in ultimul timp am trecut prin destul de multe greutati si sunt sigura ca multi considera asta ca o pedeapsa ca mi-am abandonat religia.sau ca nu-mi botez puiul acum
nu stiu ce mi-a venit sa povestesc toate astea,dar adevarul este ca ma simt cam aiurea,nu am putut ajunge de mult timp la biserica si am nevoie de persoane care sa ma incurajeze,...

Mergi la inceput