intrebare legata de legislatie
Acuma e in desfasurare procesul dintre Directia de protectie a copilului si mama naturala pentru a o declara pe Ioana adoptabila. Au fost deja 2 infatisari la care mama nu s-a prezentat si e deja programata o a 3-a infatisare.
Am inteles de la juristul care reprezinta DPC ca judecatoarea nu vrea sa dea un verdict daca mama naturala nu se prezinta.
Exista vreo reglementare care limiteaza numarul de infatisari sau, daca mama nu se prezinta, se tot amana la infinit?
Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc anticipat
Raspunsuri
simona dragusin spune:
DANA ,in principiu,ar trebui sa fie de ajuns confirmarea de primire a citatiilor de catre biologica.
Este f important cum i-si sustine cauza juristul dpc-ului.
succes.
SIMONA si PATRICIA
Alexa Ioana spune:
dana, depinde si daca la infatisare judecatorul a hotarit respingerea deschiderii procedurii de adoptie sau doar a amanat cauza. si depinde de bunavointa judecatorului, de martori care sa sustina faptul ca biologica nu vrea copilul, sau de eventuale declaratii scrise de aceasta...
nu stiu sa fie in lege vreo precizare legata de numarul de infatisari...
eu stiu un caz, de exemplu, cand la prima infatisare s'a hotarit respingerea deschiderii procedurii (biologica nu s'a prezentat). dpc a facut apel, biologica tot nu s'a prezentat, dar s'au dus martori si declaratie scrisa din partea ei, si judecatorul le'a luat in considerare si a deschis procedura...
in alte cazuri, pur si simplu s'a tot amanat...
cred ca depinde si de modul in care fiecare instanta interpreteaza legea, ca se pare ca e pe principiul "cate bordeie atatea obiceie..."
iti tin pumnii sa se rezolve cat mai repede ! succes !
alexa si mami
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Rozi spune:
Confirmare de primire a citatiilor... in teorie e o dovada ca cel citat a fost informat despre obligatia de a se prezenta - unde, cand si de ce.
In practica insa... nici eu nici sotul meu nu am semnat vreodata ca am primit citatiile (le-a lasat postasul in cutie), dar la tribunal apareau ca primite confirmarile.
Cea mai elocventa (si incredibila) dovada a acestor aberatii este cazul Aissei, care si-a gasit citatiile pe presul din fata usii apartamentului - pe holul blocului - bine ca n-a fost curent sa le ia vantul...!
aissa spune:
Nu citatiile...hotararea definitiva era pe pres. Dar nu esti departe, ca nu am semnat nici noi pentru citatii niciodata.
Cristina si ghighiloi