Mamici ideal(iste)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

buna,
va ziceam k imi venise deja alta tema in minte cand scriam despre bataie.uitati tema mea derivata din celalata,violenta verbala.
Fla,mi-am adus aminte:si eu sunt patrioata,nu ma intelege gresitiubesc Ro,tara asta in care m-am nascut.din pacate,romanii nostrii sunt artagosi din fire.nu se poate sa mergi intr-o zi in oras,la piata,etc sa ti se vb frumos cap-coada.se rastesc toti pe banii tai si kiar dk esti pe strada asa fara motiv.e o cearta continua si sincer cat e de usor sa zambesti si sa vb frumos.ce bine te simti.
nu permit nimanui sa ridice tonul la mine sau la noi 3.dk noi nu o facem de ce am suporta-o din partea altora.akm cateva zile o matusa i-a cam urlat,nu vorbit fetei,mica a inceput sa planga.matusa zicea k trebuie sa se invete sa i se vb asa.de ce?i-am raspuns eu.nu e cazul.dvs puteti sa nu mai vb cu ea si gata.mare paguba

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

'neata!!

Flavia sanatate Sarei si sotului,cand ne-ai urat tu drum bun noi eram deja acasa (mergem aproape in fiecare zi la tara...la soacra,e la 12km,si la copii le place ca se joaca pe afara,in curte)

Ema sa stii ca m-am gandit sa o imbrac mai gros ca alta modalitate nu am gasit,in sac de dormit nu cred ca ar sta !

Olga te asteptam cu drag la povestit!!

Adinell eu chiar nu stiam de zacusca de fasole,oare o fi buna??

Dana Paul(6) Ana Maria(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns esty spune:

Adinell,iti zic eu o reteta de zacusca de fasole,eu asa fac:
1kg fasole,3kg gogosari,1/2L ulei,1kg ceapa, 1/2L bulion sau dupa gust,daca nu ai bulion facut poti sa pui 2 liguri de pasta de rosii,sare,foi dafin.
Fasolea fiarta se da pe masina de tocat,robot,sa fie pasta,gogosarii si ceapa se pun separat la calit,pana cand se simte ca sunt fierte,apoi se amesteca toate si se fierb.apoi se pun in borcane cu capac si se dustulesc.daca te mai pot ajuta cu ceva ,o fac cu bucurie.
Sa aveti toate o zi minunata.

Mergi la inceput

Adinell,scuze am uitat sa specific caci fasolea trebuie sa fie boabe crude de anul asta ,sa nu fie uscata ca nu iasa buna o sa fie coaja aceea tare si nu are gust bun.cred ca m`ai inteles ce am vrut sa spun.Sper sa iti fi fost de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Of ce ma enerveaza ca inca apar postarile decalate aiurea

Buna idee cu violenta verbala, eu chiar am o pb cu asta. Daca cineva ridica tonul la mine inevitabil il ridic si eu. Dar de obicei eu sunt cea care incepe, sunt impulsiva si ma enervez repede. Chiar daca imi si trece la fel de repede, nu ma simt ok. In special fata de Sara si sotz cu care se intampla cel mai des :(
Teoretic nu sunt de acord, dar practica... ma omoara :(((
A, si soacra-mea vb tare de obicei ca si cum am fi una pe un vf de munte si una pe celalalt:)

Am stat si eu prin multe locuri in tara asta si pe la Cluj oamenii parca sunt mai linistiti..., ardeleni molcomi:)

Ema am inteles ce ai vrut sa spui cu plecatul din tara, eu m-am exprimat gresit
Termenul de "patrioata" il folosesc de obicei cu prietenii care au plecat dincolo si incearca sa ne convinga si pe noi:) Nu zic k nu mi-ar place, dar sa ma stabilesc definitiv departe de "casa" mi-ar fi greu.
Nu sunt asa de curajoasa, mi-ar lipsi tare mult oamenii dragi de aici.
Si asa imi e greu sa cei care am mai ramas in tara suntem imprastiati, familia si rudele mele pe la Timisoara, Arad, prieteni... mai peste tot :( Cand m-am casatorit si m-am mutat in Cluj am luat-o de la 0 cu toate relatiile, cred ca ma sperie ideea de a mai trece prin asta.
Nu stiu dc m-am facut inteleasa acum:)

Haideti fetelor la povesti, ca imediat trec eu la treburile gospodaresti:) Are soacra-mea o reteta noua de nush ce de pus pe iarna, ceva ardei copti cu miere si mustar, o bunatate

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Esty, fasole uscata dar culeasa de anul aacesta ai vrut sa spui, nu?
Nu din aceea verde, adica lungi:) care se pun la borcan pentru iarna...
Sper ca sunt pe aceeasi lungime de unda...astept sa imi dai raspunsul ca sa ma puc sau nu de ea:) Merci din tot sufeltul!!!
Auzi, Esty, iti mai aduci aminte de mine?:) Mi-ai trimis mai demult un mesaj pe privat in care ma intrebai ceva:) ...si asa ne-am cunoscut...sau nu esti din Hunedoara? Sau ma insel? stai ca ma uit acum sa vad de unde esti:) ca mi-e teama sa nu te confund:)

Editez:) m-am uitat si asa e: nu m-am inselat: esti din Hd. ca judet dar stiu ca stai mult mai departe, parca petrosani, sau? Ia sa imi improspatezi memoria ca am uitat...:)
Sunt obosita ca azi am dus toate geamurile la schimbat ca vine frigul si erau sparte care - pe unde! Acum sunt faine toate. Dar Marcel s-a taiat la deget, saracul...acum e bine dar i-a curs sange f mult.
revin mai incolo,...Andrei asta nu ma lasa si pe mine sa atipes nu mai pot de somn:)

Andrei si Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Apropos de somn,asa as dormi si eu cateodata cu Ana la amiaza dar atunci cand imi vine mie somnul se trezeste ea si e o senzatie atat de naspa ca mai bine nu dorm deloc,mai tare ma enervez

Adriana,Flavia spor la treburi!!

In legatura cu violenta verbala,nici eu nu pot sa tac mai ales atunci cand sunt provocata ,numai ca in public ma abtin ca nu e frumos

Dana Paul(6) Ana Maria(2)

Mergi la inceput

Da ,ADINELL, fasolea sa fie boaba culeasa de anul acesta,nu pastaie.Eu fac in ficare toamna si e minunata.Daca vrei sa ma mai intrebi ceva in legatura cu zacusca ,cu mare placere te ajut.
ADINELL draga sa sti ca ai o memorie de aur,asa e sunt din judetul HD,in petrila mai exact,la 3km de petrosani.Sigur ca nu te`am uitat,mi`a facut placere sa te cunosc:)
Scuze ca nu ti`am raspuns mai repede dar mi`am propus ca in wk acesta sa fac curatenie generala si nu am mai intrat pe forum numai acum la o mica pauza.
Daca te apuci sa faci zacusca sa imi spui cum ti`a iesit.Spor la treaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunt_mamica spune:

fetelor am pus la conserve pentru tot blocu!am asa o senzatie ca am ce arunca la primavara!
in ultimele zile numa intr-o "distractie" o tinem!ilinca are giardiasi de 3 zille ne-am pricopsit si cu o viroza tare nasoala plus otita!
Olga cred ca in curand putem sa facem clubul mamicilor zombi!tare greu e sa nu ai pe nimeni care sa te ajute si soti ce muncesc mult prea mult peste program!
Flaviasanatate piticei si sotului!mey m-ai innebunit cu niste excursii!vreau si eu...
adinelldaca te mai bate vreun gand de conserve am la retete...de editez o carte!
estybine ai venit la idealiste!
lunatie nu-ti mai zic nik ca vorbim suficient pe mess
emaimee nu te-am vazut pe la inimioare?!
am plecat la ca am bantuit destul pe dc !

ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Neata fetelor dragi! deci asa...am inteles cum e cu fasolea:) am sa fac maine zacusca de fasole. Sotul s-a saturat sa tot stau in bucatarie dar fac maine pana vine el de la lucru sa ma gaseasca in camera:) Le-am facut la toti zacusca de (vinete), la sora-mea, la nasa-mea, la o prietena, mie, la soacra-mea, dar am uitat pe cineva important: pe mamica mea draga. Ea nu asteapta sa ii fac eu nimic, dar vreau sa ii fac o bucurie. Si-a pus pe iarna de toate, numai zacusca, nu. Nici nu mai are asa bani ca vine iarna si trebuie sa isi stranga pentru lemne. Plus ca taica-meau fiind paralizat ii cumpara lunar niste injectii asa de scumpe de seaca bugetul de tot, dar asta e, nu ai ce face:)
Mai am apoi de cumparat niste saci de cartofi pentru iarna si de pus varza la acrit:) si sunt asa de multumitoare la Dumnezeu ca m-a ahutat sa fac asa de multe anul acesta... Este si primul an cand pun pe iarna, ca anul trecut nu voian sa aud... abia mergeam cu burtica, era asa de mare, apoi a venit Andrei pe lume si a trebuit sa stau numai de el...
Esty, in concluzie, iti multumesc, esti o scumpa!
Sunt mamica, ma bucur ca ai retete multe, pai mai zi-mi si mie ca poate imi dai idei sa mai fac ceva... Auzi cum puneti voi castravetii la borcan? Am o reteta dar e complicata:(

Acuma, lasand trebaluiala la o parte:) sa ne facem si tema:) In legatura cu violenta verbala, pot spune ca Flavia a descris asa de bine si felul meu de a fi, nu numai felul ei:)
fara a te face sa te simti prost absolut deloc, Flavia, pot spune despre mine ca nu imi place deloc cum sunt. Insa Dumnezeu m-a binecuvantat cu un sot exact pe inversul meu: echilibrat, rabdator, cu intelepciune... ma intreb de multe ori cum si cat de mult ma mai suporta:) El e ardelean si se zice de ardeleni ca sunt mai inceti la manie... si sa stiti ca asa e: se enerveaza foarte rar, dar si cand se enerveaza eu nu mai zic nimic:) Mai ales ca de cele mai multe ori are dreptate. Adevarul e ca nu stiu sa il pretuiesc la adevarata lui valoare. Ba mai mult il ranesc cu cuvintele, numai ca sunt eu nervoasa si nu am pe cine ma descarca.
trebuia sa ma recunosc ca sotul a contribuit pozitiv foarte mult la educatia mea, ... si ma bucur ca nu mai reactinonez asa cum reactionam in trecut. Am invatat de la el multe lucruri frumoase pe care le-am adoptat in comportamentul meu.
Normal ca mai am multe de schimbat la mine, dar Dumnezeu va lucra la asta.
Mai ales ca acum il avem pe Andrei si incerc sa fiu cat mai echilibrata si asa cum trebuie sa fie o mama, ca sa ii transmit ceea ce e mai bun in mine. Ma intristez cand la sfarsitul unei zile simt ca nu am reusit pe deplin dar a doua zi, o iau de la capat:)
Va pup si mai vb. Va urez o duminica placuta.

Andrei si Adriana

Mergi la inceput