Pastrarea fecioriei in ziua de azi

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Cateva precizari:

1. Fecioria nu se pastreaza pentru a fi admirata de sot (asa cum s-a spus, vei fi crunt dezamagita daca nu se intampla asa) nici pentru Dumnezeu.
A ramane virgin/virgina pana in ziua nuntii nu este o optiune, ci o porunca a lui Dumnezeu pentru noi, iar incalcarea ei = PACAT! (fie ca vreti sau nu sa o recunoasteti). ORICE relatie sexuala inainte de casatorie (chiar si cu viitorul sot) este PACAT, iar Dumnezeu pedepseste pacatul. E adevarat ca El iarta, DAR, NUMAI DACA este o pocainta sincera si o renuntare la acel pacat.

2. Fecioria in sine nu este o garantie a fericirii in viata cuplului, ci o componenta a ei.
Aici as putea veni cu multe argumente. Unul numai: barbati care inainte de casatorie s-au culcat cu alte femei au intampinat serioase probleme cand aveau sex cu sotia lor, pentru ca le veneau mereu in minte scene de dragoste din relatiile anterioare si comparau ceea ce aveau acum cu ceea ce au experimentat inainte; astea au dus la frustrari, neimplinire si nefericire;

3. Nepotrivirea sexuala este invocata doar ca pretext in cazul divorturilor (stiu cazuri concrete). De fapt, ce-ar fi sa definim acea nepotrivire sexuala, de care tot vorbim? Eu cred ca este o expresie inventata doar pentru a scuza alte probleme. Daca cei doi se iubesc cu adevarat si se inteleg bine, NU EXISTA nepotrivire sexuala (pentru ca sotul nu va fi egoist si brutal, ci va cauta de fiecare data satisfacerea sotiei, implinirea ei sexuala, va face ce ii place ei; iar sotia la fel)

4. Relatia sexuala este ceva intim si unic intre parteneri, nu este ceva ce trebuie luat pe incercate. Relatia sexuala nu este ca probarea unei pantofilor: incerci nu stiu cate perechi pana gassti una care ti se potriveste. NU! Mai degaraba se aseamana cu o periuta de dinti, pe care o studiezi bine, dar NU o incerci inainte de a o cumpara, sa vezi daca nu te zgaraie, daca ajunge si la ultima masea din gura, etc...

5. Ce inseamna acea "curatie sufleteasca" de care se tot vorbeste, ca pentru mine nu e clar? Pacatul ne afecteaza nu doar trupul ci si sufletul, pune un zid de despartire intre noi si Dumnezeu. Atunci, mai ramane ceva din acea curatie sufleteasca?

Mare parte din aspecte s-a dezbatut deja anterior, s-au adus argumente chiar cu versete biblice, asa ca..." cine are urechi de auzit..." (si oki de citit...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenus22 spune:

Acea curatie sufleteasca se refera la a pastra curatenia mintii. Fizic nu e asa de greu sa pastrezi virginitatea dar cand vine vb de ganduri lucrurile stau altfel. A fi curat in ganduri cred ca e adevarata feciorie. Acesta e un lucru destul de dificil de realizat dupa parerea mea in ziua de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Problema mea e si mai mare...Din motive ,,obiective subiective , eu desi sunt casatorita civil de 14 ani nu am facut -o pe cea religioasa .Deci in fata lui Dumnezeu nu sunt casatorita si traiesc in pacat de atatia ani.(
banuiesc ca fata de un asemenea pacat treaba cu fecioria nici nu se mai pune ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Si revin . Asta nu este numai una dintre cele 10 porunci ale crestinismului la musulmani e si mai rau .Daca fata a fost gasita ,,impura , sau a ramas gravida innainte de casatorie ea va fi omorata de familie cu acordul tacit al comunitatii. Din ce am citit treaba asta se ai practica n destule tari , ce ziceti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Ce poti zice? Nu poti decat sa Il slavesti pe Hristos ca ne-a adus lumina, ca fara Hristos, uite unde se poate ajunge. Te uiti la paiul din ochiul altuia si nu vezi barna dintr-al tau. Hristos ne-a ridicat in duh. Fara Hristos si fara Duhul Sfant nu exista iertare adevarata, nu exista pocainta care sa te transforme, exista doar dictatura legii.
Litera ucide, doar duhul face viu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

dupa cum am spus intotdeauna, virgina sau nu, tot la cratita ajungi.

... si albastricile lui mami 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenus22 spune:

[quote]Originally posted by ligeea

Problema mea e si mai mare...Din motive ,,obiective subiective , eu desi sunt casatorita civil de 14 ani nu am facut -o pe cea religioasa .Deci in fata lui Dumnezeu nu sunt casatorita si traiesc in pacat de atatia ani.(
banuiesc ca fata de un asemenea pacat treaba cu fecioria nici nu se mai pune ...

ligeea
[/quote
Ligeea accepta te rog un sfat din partea mea: casatoreste-te si religios. Casatoria este o taina dpdv al bisericii. Nu ai nevoie de multi bani ca sa te casatoresti religios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Ca stăpâna casei. - Unul îi este serviciul femeii ca să împartă grija, să păstreze cele spuse, să grijească de lucrurile casei; căci spre aceasta a rânduit-o Dumnezeu, ca în aceste lucruri si în altele să ne fie de ajutor. Căci viața noastră constă din două lucruri, din lucruri private și publice; ei i-a atribuit Dumnezeu partea ei: grija femeii este să grijească de lucrurile casei, a bărbatului de negoțul public, judecățile, armata, celelalte toate. Femeii îi este orânduită conducerea interioară. Dacă ea se achită cu fidelitate de sarcina ei familia este prosperă; dacă o neglijează, este ruina ei.
De acolo se poate judeca, cât de nebune sunt aceste teorii care-i atribuie femeii lucrurile dinafară, ostenelile vieții publice. „O voi care totul răsturnați, lucrul diavolului este acesta, ca toate să se confunde și să se strice de la principiul lor începător, care a fost dat din natură de către Dumnezeu. Femeilor Dumnezeu atât le-a dat să păzească casa, bărbaților însă grija vieții publice; tu capule te transformi în picioare și picioarele în cap”.

buhahahahahahahahahaha...

aia vorbesc serios? Ma gandesc sa-i dau in judecata pentru propagarea discriminarii pe criterii de sex. O sa ma interesez daca pot.

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Sa il dai in judecata pe Sf Ioan Gura de Aur? E mai bine de un mileniu de cand e trecut la cele vesnice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Nu, draga mea. Pe cei care ii propaga invataturile pretioase. Car ma afecteaza in viata de zi cu zi, care creeaza prejudecati si pentru care trebuie sa muncesc de 10 ori mai mult decat un barbat ca sa arat ca si eu POT.

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput