Pastrarea fecioriei in ziua de azi

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

quote:
Originally posted by casandra

--------------
Dar cu siguranta, dp meu dv, el este muuult mai placut bisericii (ortodoxe, in special), si aceasta simpatie discriminatorie se reflecta in mod nefast asupra vietilor multor oameni simpli din Romania, de exemplu.
---------------
De ce crezi ca barbatul este mult mai placut bisericii?
Vorbesti despre abuzuri doemstice? Crezi ca sunt incurajate de biserica? Sau ca biserica le propavaduie?


Of, nu, cum sa gandesc asa, cum sa fie incurajate de biserică? Remarcam ca BOR (in particular) e mai tolerantă fatză de păcatele barbatilor (pentru care nu se impun molifte purificatoare, ei isi pot bate sau insela nevestele si apoi intra fals-smeritzi in biserica pur si simplu, fara un ritual prealabil) decat e fatză de fiziologia feminina (menstra, lohii- pasămite semne eterne ale pacatului originar).

Eloise 38+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Si o femeie care a avut o izbucnire violenta, care isi bate copilul, mama, vecina, barbatul, sau pe oricine altcineva, intra in biserica, asa cum intra oricine altcineva, fie el si un pagan. Dar si iese precum a intrat, de nu se spovedeste.
Violenta, izbucnirea patimasa, sunt pacate pe care omul si le asuma, nu sunt cauzate de o situatie exceptionala, in care ti-e greu sa te controlezi, cum ar fi nasterea. Dumnezeu intelege prin ce trece femeia in timpul sarcinii, si mai ales al nasterii, nu ii cere sa faca penitenta pentru gandurile, vorbele, gesturile necugetate, de au fost de nu au fost. I se citeste o rugaciune, molifta respectiva, si femeia este absolvita si binecuvantata.
Cu totul altfel stau lucrurile cu un om, barbat, femeie, care nu e in stare sa se controleze, pe care a pus stapanire patima. El trebuie sa isi constientizeze faptele, sa realizeze starea pacatoasa in care se afla, sa se caiasca si sa se marturiseasca pentru a fi iertat. Si la spovedanie ti se citeste o molifta, fie de esti barbat, fie de esti femeie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Casandra, subscriu la spusele tale, si mentionez in plus ca exista molitfe speciale pentru femei si nu pentru barbati pentru ca in ceea ce priveste sarcina si nasterea, rolul cel mai important apartine femeii. De aceea biserica se ingrijeste sa se faca rugaciuni speciale pentru cea care cu voia Domnului, se lupta pentru a da viata, deloc usor, si are o sarcina importanta in a-si hrani si ocroti pruncul. De cand e lumea si pamantul, femeia se ocupa de aceste lucruri.
Molitfa de curatire dupa nastere se mai face si datorita pierderii de sange pe care o sufera femeia la nastere (de aceea se asteapta 40 de zile), care este o mostenire a urmaselor Evei in general, ca si supunerea fata de barbat, mostenire care se datoreaza pacatului savarsit de stramoasa Eva, care a ispitit barbatul.
In Vechiul Testament, orice pierdere de sange se considera necurata, fie la femeie, fie la barbat. Nu intra nimeni in aceasta stare in Cortul Sfant sau in Templul Domnului, pentru a nu pangari.
Si chiar si atunci existau ritualuri de curatire, spaleri, jertfe, inca de la primii credinciosi ai Dumnezeului Necunoscut.
Si as mai vrea sa mentionez ceva: biserica ortodoxa respecta femeia, vedem asta in felul in care este venerata Nascatoarea de Dumnezeu, la care fiecare credincios alearga la rugaciune, caci ea este insasi Maica Mantuitorului. De asemenea, BOR cinsteste o multime de sfinte femei care s-au remarcat printr-o viata curata,de rugacune si harisme. Si toti crestinii adevarati isi iubesc si respecta mamele, sotiile surorile si fiicele. Cine nu o face, nu este un crestin adevarat, ma refer la cei violenti, nepasatori, etc. Ati urmarit vreodata randuiala Sf. Taine a Cununiei? Ce sfatuieste acolo preotul pe femeie, dar pe barbat?!
In alta ordine de idei, de ce femeia nu intra in altar, sau nu se considera ca fiind potrivite pentru ea unele activitati care sunt mai degraba destinate barbatului? Pentru ca pur si simplu, atat femeia cat si barbatul, ambii avand mare importanta in biserica, au sarcini diferite, toate esentiale in viata de zi cu zi, dar fiecare cu ale lui. Sunt activitati care sunt mai potrivite pentru barbati si activitati care sunt mai potrivite femeilor.
In altar intra toata lumea, atunci cand se sfinteste o biserica. Ar mai intra femeile chiar si atunci daca ar fi considerate necurate sau mai pacatoase sau inferioare barbatului?! Nu cred.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Daca pacatele se aduna exponetial asupra copiilor nostri, eu as fi de parere sa nu mai facem copii. De ce oare tot sintem incurajati sa ne inmultim daca aducem pe lume copii din ce in ce mai pacatosi? Daca si un nou nascut e pacatos, atunci ce sens mai are credinta?

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Ocebine, ai atins o latura foarte sensibila. Multa vreme am gandit exact ca tine. Apoi am inteles ca o parte din noi supravietuieste prin copiii nostrii, carora chiar daca nu le pregatim un context prea fericit in care sa se nasca, au sansa unei tabula rasa, nu au amintirea pacatelor, gandurilor rele, pot sa se aproprie de Dumnezeu cu mai multa usurita, daca sunt bine indrumati. De asta si ni se cere sa le insuflam copiilor dragostea de Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Pentru asta Hristos ne-a daruit Sfintele Taine, in primul rand Botezul, pentru a curati pacatele stramosilor nostri pe care le purtam si noi la nastere. Si apoi, exista si Taina Spovedaniei, rostul ei este acelasi! Dumnezeu ne-a dat si vointa de a fi mai buni si mai curati si mijloacele. Si acest lucru este la fel de important si pentru copiii nostri, pentru ca ei, nevinovatii sa nu sufere din cauza slabiciunii inaintasilor, fie ei Adam si Eva, protoparintii tuturor, fie noi, parintii. Legile lui Dumnezeu nu sunt nici complicate nici nedrepte, nu trebuie sa ne suparam pe El ca ne-a facut si ne-a dat drumul sa stapanim pamantul. Primii oameni nu au fost capabili sa ramana acolo unde Domnul i-a asezat, si nici noi, nu demonstram prea mult ca am merita sa stam in sanul Domnului. Copiii nostri nu merita sa duca pe umeri actele altora, putem sa-i ajutam cu exemplul nostru, cu posibilitatile pe care le avem spre a ne curati si sa sadim in ei blandetea si iubirea. Astfel, pentru ei, lumea va fi maine mai buna si mai sigura.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput