Sezatoarea canadiana (51)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Nelia, mi-au dat lacrimile citind mesajul tau, nici nu-mi pot inchipui prin ce-ai trecut tu si ceilalti parinti in acea zi .E o lume nebuna si cei nevinovati platesc tributul inocentei .

Denisam, multumesc din suflet de raspuns, chiar ma gandeam , nimeni sa nu stie nimic ??? Ema e tare frumoasa, am analizat cu atentie zestrea din dotare si am furat idei !

Nu mai stiu cine intrebase de henna : se gaseste la orice magazin indian, se cumpara dry-henna si se combina cu ceai sau cafea si se aplica pe par minim 2 ore ( instructini de la Neha, indianca !) .

E vreo persoana cu cunostinte contabile aici sa ma ajute si pe mine sa-mi calculez indemnizatia de mamica ?

Donia, mersi de link, plin de info !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 31 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Laura, uite citeste aici: http://www.hrsdc.gc.ca/asp/gateway.asp?hr=en/ei/types/special.shtml&hs=tyt#Maternity3. Din cate imi mai amintesc eu cand am fost in concediu de maternitate va fi cam 55% din castigul tau si maxim 413$/ saptamana. Asta ca sa-ti faci o idee. Trebuie sa fi lucrat in prealabil minim 600 ore. Sper sa-ti fi fost de ajutor intr-o oarecare masura.

Nelia, am citit si eu cu groaza ceea ce ai scris, bine ca micuta ta a fost bine...este normal sa ai senzatii de panica...din pacate pt. noi toti am vazut chiar zilele trecute ca a mai avut loc un alt incident similar cu cel din Montreal in US...traim intr-o lume total nebuna...

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Moni a facut toxinfectie alimentara de la o branza luata de la Intermarche.De 3 zile vomita.Azi e un pic mai bine dar tot o doare burta.A facut si febra,varsaturi si azi e deranjata...probabil se eliminba infectia.I-am dat medicam de burta , de febra si antibiotic ca mi-am dat seama imediat ca e toxinfectie.Am scapat de vomitat cu orez fiert.Acum ma da peste cap diareea.Nu stiu ce sa ii dau.
Eu am din RO imodium dar e de adulti si nu stiu daca pot sa ii dau la un copil de 5 ani asa ceva.Pe internet la site-uri farmaceutice scrie ca pot da 3 pastile la 5 ani daca are 20 kg dar a mea are 16 kg ca e schiloada rau!
Voi ce dati la copii la diaree?
Inca nu pot merge la dr ca nu am 3 luni de Canada!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos

Gabi si Moni 15.10.2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Gabi, nu se prea recomanda antidiareice in toxiinfectia alimentara, pentru ca la fiecare scaun se elimina de fapt toxinele. De aceea se considera ca diareea se opreste atunci cand organismul e vindecat si daca s-ar actiona cu antidiareic toxinele ar fi de fapt retinute in organism, ar intarzia vindecarea si ar da o stare generala proasta.
Se merge mai degraba pe regim, pentru a lasa mucoasa intestinala sa se vindece, si pe hidratare, mai ales cu solutie cu electroliti - Pedialyte. Pedialyte se poate bea sau mai poti gasi din aceea care se congeleaza si copilul o mananca pe post de inghetata, Roxana mea prefera ultima varianta.

Laura, m-am mai gandit la o chestie. Daca ai intra cat mai rapid in concediu de maternitate nu ai fi oare putin mai protejata? Poate sefii tai ar spune ca nu isi mai bat capul cu tine deocamdata ca oricum nu te mai vad (nici platesc) un an de zile si poate scapi.

mihiasiro, cu placere si sper sa iti fie de folos. Daca mai ai intrebari sunt prin zona.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

buna ziu a tuturor!
Frumoasa zi in Montreal!

Nelia, mi-a stat sufletul cand am citit prin ce ai trecut! Important este ca ai stat tare si nu te-ai pierdut si ai stiut ce sa faci!

Mona, felicitari pentru noul loc de munca!

Emilly, cum stai cu invatatul?

Gabid, si eu stiu tot asa despre antidiareic...
Ref la sdig medicala (zici ca nu poti merge la dr) eu am facut una privata, initial am zis ca doar temporar dar m-am razgandit.
Costul calculat la semnarea ei era de 50cad/luna (fara asig ptr dinti) apoi m-a sunat tipul si mi-a zis ca m-au considerat familie monoparentala si ca a scazut la 24 cad/luna.
Eu am venit din tara acoperita de o polita de 3 sapt apoi in cele 3 sapt am incheiat-o pe aceasta.
Eu am ajuns de 3 sapt aici si inca nu am ajuns la Maladie. Adica am fost intr-o zi sapt trecuta si cand am vazut ca sala aia era plina full plus coada pana la usa am renuntat; eram si cu Arturicii.
Tu cum ai facut? Ai mers f de dimineata?

Roxana (pitilache)
Am facut ieri o plimbare cu masina pe langa apa si am trecut prin Notre-Dame-De-L'Ile-Perrot. Te-am salutat in gand :-)
E superba insula asta, nu ma mai satur sa o admir!

Acum o sa imi permit sa va mai intreb si eu cate ceva...:
1. daca vreau sa fac niste cursuri (certificate) ce univ imi recomandati? Eu am o brosura de la Concordia si costa un curs de 10 sapt 2000 cad...

2. unde pot gasi aparat ptr aerosoli? cel cu care am venit de acasa nu functioneaza bine cu transformatorul; imi e esential ptr ca eu pe copii numai cu ala ii tratez de raceala, am solutiile, serul fiziologic, etc dar nu am aparatul. La Jean Coutu au zis ca nu tin.

3. cum distrati copii cand e vreme urata afara?

Un we frumos tuturor,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

weekend. explosie de culori in copaci si miros de pamant ud.
ploaia, ca o relaxare, ca o scuza pentru odihna prelungita si rasfat in pat pana la pranz.
televizorul in pianissimo si copilul razand in franceza.
cafeaua calda, mana prin par, emotia din aer.

e viata. e bine.

Nelia si Ana, intamplarile prin care ati trecut v-au ranit...mult..., dar va pot face si sa apreciati ce ati fi putut pierde. Si ce aveti acum. Si va intaresc, va impulsioneaza si va motiveaza sa mergeti mai departe.

Important este ca totul s-a terminat cu bine. Asta e tot ce conteaza, doamne-ajuta, nu mai priviti inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

[quote]Originally posted by Ira

weekend. explosie de culori in copaci si miros de pamant ud.
ploaia, ca o relaxare, ca o scuza pentru odihna prelungita si rasfat in pat pana la pranz.
televizorul in pianissimo si copilul razand in franceza.
cafeaua calda, mana prin par, emotia din aer.

e viata. e bine.

Da televizorul la fortissimo
...poduri care cad , deja 5 victime gasite, plingem in engleza
de ce numai in partea franceza se intimpla atitea tragedii...

o adresa cu detalii mai multe http://lcn.canoe.com/lcn/dossiers/archives/2006/10/20061001-091755.html
a doua autoruta care cade in ultimii cinci ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Of, Doamne, astazi am aflat si eu. Daca despre tragedia de la Dawson am spus ca nu a avut absolut nici un sens, ma intreb ce pot sa spun despre aceasta, din Laval? Singurul numitor comun e nebunia! In primul caz al unui tinar pierdut in abisuri negre, in al doilea e o nebunie colectiva, care sta la baza tuturor evenimentelor tragice care se petrec in aceasta lume. O nebunie egala cu inconstienta, cu egoismul si cu nesimtirea. La care se adauga de la sine incompetenta. Sint trista si suparata, mi se rupe sufletul ca in ambele cazuri, cei care sufera sint cei nevinovati si, de cele mai multe ori, neputinciosi in fata unor asemenea tragedii.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

In continuu de ieri dimineata sunt pe LCN si vad toate stirile si ma intreb cum de s-a putut intimpla asa o nenorocire...Pe mine mereu ma infiorau toate podurile din Montreal, Imense, crapate si mereu imi puneam intrebarea cum le intretin, cum le verifica?imi inchipuiam eu ca la atata tehnica si inteligenta cu siguranta se ocupa de ele dar uitati ca de ieri aflu ca de fapt e vis ce gandeam eu...ma gindesc Dumnezeule, cum erau oamenii aia zdrobiti in masini...infiorator!!
Acum la primele stiri ce aflu?ca un pod din doua sunt in stare buna, restul sunt nesigure si cica inca de la inspectia generala a podurile din 2003 s-au semnalat nereguli in starea podurilor iar cit despre intretinere, nu pot crede ca sunt atat de inconstienti sa nu le verifice lunar macar!!!!la cit trafic e, e o nebunie si o mare inconstienta, eu sunt tare dezamangita de ei, de chebecosi...si fiica-mea cu sotul meu sunt zilnic pe drumuri, sa mai zic cit sunt de stresata si obsedata de eveniment?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mie mi-au placut podurile din Montreal, nu mi-as fi imaginat ca se poate intimpla asa ceva.. Si nu cred ca tragediile isi aleg pe care "parte" sa se intimple..

ange si nelia, ingerasii pazitori lucreaza norma plina si bine fac! Doamne-ajuta si fereste-ne de necaz!

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput