Cum curat pantofii de piele intoarsa?

Cum curat pantofii de piele intoarsa? | Autor: printze

Link direct la acest mesaj

Mi-am luat o pereche de pantofi de piele intoarsa rosii, superbi, pentru o nunta. Problema e ca s-au murdarit ingrozitor si as vrea sa-i curat cumva. Parca nu indraznesc sa-i spal cu apa si detergent, adica sa-i ud in intregime. Exista vreo solutie ceva?
As vrea sa-i mai incalt totusi.
Pupici

printze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Cu guma, dar la mine n-a prea mers.

Am cumparat un spray special pt. piele intoarsa, doar ca nu l-am folosit inca. Daca merge te anunt .

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

sandale bej de piele intoarsa ingrozitor de murdare, le-am spalat la masina la programul pt rufe delicate si fara stoarcere.
fara probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Printze - asculta la mine daca nu merge cu guma, incearca cu spray special de la Kiwi de exemplu - intreaba pe la Leonardo eu de la ei am luat. Daca nu merge nici asa atunci uda-i doar la suprafata si cu periuta cu sapun de rufe (ca e mai putin nociv decat detergentul) spala-i cu incredere. Ai grija sa-i clatesti bine ca altfel raman cu pete. Dar nu-i balti in apa. Cu o carpa curata incearca sa-i clatesti nu pune direct pantoful sub jetul de apa sau in lighean.

In concluzie depinde de murdarie - eu de exemplu n-am reusit niciodata cu guma, uneori am reusit cu sprayul dar cel mai adesea murdaria nu a cedat decat cu apa si sapun.

Succes!

Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pimpirinela spune:

Am sandale din piele intoarsa,albastre,sunt de la scholl.
Ar trebui sa curat fetele cat si in interiorul talpi.
Ce sfat imi dati si mie,pe talpa se murdareste f mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Sunt produse special pentru curatzirea pielei intoarse!

Dar potzi foarte bine apela si la o cirpa umeda cu eva deteregent usor!Asta daca si culoarea permite,daca nu cu o periutza moale ,apa si detergent!

Eu am avut pantofi negri si ii curatzam foarte bine cu o laveta umeda,fara detergent,fara nimic!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Din pacate, eu pot sa-ti spun doar cu ce NU se curata...

Eu am cumparat de la Kiwi un set de curatare (KIWI Suede & Nubuck), un kit de curatare care contine un spray si o perie cu guma, eu n-am reusit sa curat mai nimic cu el... Il luasem pentru o geanta bej, am incercat de mai multe ori, exact dupa instructiunile de pe cutie, dar, desi i-a schimbat putin aspectul (in bine), murdaria nu s-a curatat.

Mai citisem undeva ca se poate curata prin frecare cu malai, dar la mine n-a prea mers. Cred ca depinde si de culoare.

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

mda, depinde de culoare. Eu am o pereche de mocasini negri, pe care ii curat de fiecare data cu fum de la lumanare, ies ca noi. Da' banuiesc ca nu e valabil si la alte culori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

am citit candva ceva legat de o carpa inmuiata in amoniac...am uitat exact dar cauta pe google.
In rest eu orice am, genti, bocanci, pantofi de piele intoarsa ii bag in masina de spalat cu apa rece si spalare usoara fara stoarcere. Ii face ca noi:)

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Orice solutie pentru curatat vei alege nu uita mai intii sa ii perii bine de praf cu o perie de haine sau chiar cu aspiratorul.

Atentie la alcool caci pateaza.

Mergi la inceput