cum sa reusesti o parcare laterala
Buna
E ceva timp de cind conduc , dar mi-e inca greu sa reusesc o parcare laterala din prima.
Cind am facut scoala de soferi, la Brasov, era o regula a respecta si reuseama fara probleme , dar am uitat-o
Cineva cunoaste aceasta regula??
mULTUMESC
Raspunsuri
mihalexis spune:
Multumesc Adela pentru sfatul tau, cred ca e aceeasi metoda care care mi-a dat-o si instructorul meu, dar nu i-mi mai aminteam.
Chiar acum ma duc sa o pun in practica, aici majoritatea parkingurilor sint laterale .
Merçi inca odata!
lu.more spune:
Pe incercate .
Regula asta (teoretic este minunata) merge cand toate masinile sunt asemanatoare (pe vremea mea erau doar dacii 1300 si mergea...), dar ce te faci cand a mea e scurta-n fund si lunga-n fata de exemplu? Ca daca intorci volanul cand e stalpul celeilalte nu stiu unde, risti sa atingi masina din fata.
Si mai e valabila cand ai loc suficient intre cele 2 masini intre care vrei sa te parchezi, ca daca ai doar 20 cm in fata si 15 in spate ...
Curaj, cu rabdare vei reusi, practica e sfanta.
..............................................................................................
"C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne". Kyo
delsim spune:
Asa am invatat si eu, cum a zis Adela!
Te mai ajuti si de oglinzile laterale si daca parchezi de multe ori o sa-ti iasa. Io nu ma descurc la garare. Imi zice si mie cineva regulile de garare?
Alé spune:
Fara sa fiu ironica, ce-i aia garare? ca io stiam ca garare=parcare...
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
nematics spune:
ce ati uitat sa puneti in calcul este distanta dintre masini in momentul initial, nu trebuie sa fii nici prea aproape nici prea departe de masina reper
Catalin spune:
Din scoala tin minte ca o parcare laterala iti iese cu siguranta fara probleme atunci cand ai un spatiu disponibil egal cu o data si jumatate lungimea masinii proprii.
Din practica stiu ca regula e valabila pentru majoritatea autoturismelor cu forme si volume clasice (berlina, cabriolet, coupe, break, limuzina), exceptiile (limuzinele cu mai mult de 3 usi laterale, dubitele sud-coreene, HUMVEE etc) avand reguli specifice. La camioane e la fel, nu stiu la autobuze...
Catalin
Think pink!
mihalexis spune:
Multumesc la toata lumea pentru timpul acordat pt.a raspunde la intrebarea mea, am gasit sittul din intimplare , si vad ca sint subiecte interesante
Pentru parcare am noroc ca am o masina mica( C3 plurielle) si nu trebuie foarte mult loc, cum in orase locurile de parcare sint scumpe, ne descurcam cum putem...
O seara frumoasa, si multumesc.
Kittie spune:
Astea sunt regulile general valabile, intr-adevar... mai putin la paris .. unde pica regula cu o data si jumatate lungimea masinii, se aplica regula insista pana intra masina, dup'aia impingi masina din spate nitel, dup aia intri, parchezi linistit, te-ntorci, aprinzi motorul, impingi masina din fata, impingi masina din spate, iesi si pleci cu constiinta impacata in drumul tau c-ai reusit sa nu mananci amenda parcand pe un loc interzis :D
, mami de ( 13oct04 )
delsim spune:
Stiu ca exista niste aparate , costa cam 2 milioane si ceva care montate pe bord iti arata cat mai ai pana la masina din spate , calculeaza daca masina intra in locul unde vrei sa o bagi si te ajuta si la parcarea laterala si la garare.Ma gandeam ca mi-ar trebui!