Cum scap de puricii de pe floare?
Buna!
Am si eu o intrebare!Trandafirul meu japonez a fost invadat de purici.Stie cineva o metoda de a scapa de ei dar nu si de floare?
Multumesc ptr. orice raspuns primit!
Raspunsuri
MirelaV spune:
eu tot la trandafir am avut surprize din astea si stiu k exista un tratament dar cel mai la indemana mi-a fost sa strang scrum de tigara si sa il pun intr-o sticla cu putina apa (scrum destul de multicel) si apoi am stropit floarea cam 1 data la 3 zile pana dispar.
succes
MirelaV
pupicei pe burticei
adi2003 spune:
Cumpara de la o farmacie fitosanitara Mospilan si respecta instrctiunile de pe plic. Solutia obtinuta se pulverizeaza pe frunzele afectate de inamici.
Florile mele
lunna27 spune:
Adi2003 tratamentul asta merge si pt puricii de pamant de la flori?
Dana cu Paul(8.09.2000) & Ana Maria(6.09.2004)
adi2003 spune:
Mospilanul este un insecticid cu spectru larg de actiune, destul de des utilizat la plante pentru combaterea daunatorilor.
Mai multe detalii gasesti aici.
In general el este folosit pulverizat pe plante si nu la udarea substratului.
Poti folosii zeama de tutun ca sa uzi plantele. Ar putea ajuta in unele cazuri, dar depinde ce "inamici" sunt acolo. Aceeasi zeama de tutun se poate si pulveriza dar nu da rezultate 100%. De la caz la caz.
In general eu schimb pamantul afectat cu altul nou, cumparat din florarii/supermarket, care este tratat corespunzator.
Florile mele
Lolly spune:
Eu zic sa mergi la o florarie.
Trandafirii mei au avut aceeasi probleme. undfe mai pui sa nu ramasese de ei nici macar o frunza...
Unul dintre ei... era un bat de care ma lagesem eu sentimental...
Am mers la florarie si tipa de acolo mi-a dat o fiola - din pacate nu am retinut cum se chema - pe care am combinat-o cu 10 L de apa si... acum am trandafiri...
Si... cred ca am dat cam 30.000 lei pe fiola, deci... mai nik...
Imi pare insa rau ca nu am retinut cum se chema "fiola".
ankalaura spune:
Am aplicat si eu cu timp in urma reteta cu scrumul de tigara... Cam complicat.
Am luat acum un spray din Carrefour contra multor daunatori si cu efect lustrant. Nu mai stiu cum ii spune, dar revin imediat ce ajung acasa, si daca vreti ii pun si o poza.
Tot cu trandafirii japonezi am avut probleme. Tu vorbesti de puricii aia care fac si puncte albe, mici mici pe frunze, nu? Si stau in pamant. De fapt nici nu-i prea vezi, pate mai mult pe boboci.
Nici nu mi-a venit sa cred cat de rapid s-a remediat problema. Toata vara asta mi-au inflorit ca niciodata! Cate 5-6 flori odata aveau!
Spray-ul are capac galben si a costat vreo 70 de mii. Revin cu explicatii.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by ankalaura
Am aplicat si eu cu timp in urma reteta cu scrumul de tigara... Cam complicat.
Am luat acum un spray din Carrefour contra multor daunatori si cu efect lustrant. Nu mai stiu cum ii spune, dar revin imediat ce ajung acasa, si daca vreti ii pun si o poza.
Tot cu trandafirii japonezi am avut probleme. Tu vorbesti de puricii aia care fac si puncte albe, mici mici pe frunze, nu? Si stau in pamant. De fapt nici nu-i prea vezi, pate mai mult pe boboci.
Nici nu mi-a venit sa cred cat de rapid s-a remediat problema. Toata vara asta mi-au inflorit ca niciodata! Cate 5-6 flori odata aveau!
Spray-ul are capac galben si a costat vreo 70 de mii. Revin cu explicatii.
Eliza
Descrii exact situatia,asa e ,sunt mai mult pe boboci!
ankalaura spune:
Am promis sa revin.
Se numeste Perfect Plant anti-cochenille - Insecticid pentru plante, cu efect lustrant. Produs in Belgia, 200 ml.
Din indicatii: protejeaza plantele etc si combate cu eficacitate insectele de pe plantele ornamentare. distrugand:
- puricii de plante, musca alba, thrips. paianjenul rosu, in acelasi timp redaind luciul natural (asta cu luciul e adevarat, testat de mine. Chiar au disparut punctele alea alba)
NU se utilizeaza pe plantele cu frunze pufoase si grase, ci doar pe frunse dure si netede.Se pulverizeaza pe deasupra, cam de la 40 de cm, dar nu direct pe flori (asa, de asnamblu). Poti da si pe pamant. Repeti dipa o saptamana daca mai e cazul (la mine n-a fost). Nu tii planta in soare dupa ce ai dat-o cu fis.
Eliza
apsara spune:
Apa cu sapun. Se spala bine fiecare frunzulita si dupa vreo doua zile se pulberizeaza apa cu alcool ,in proportie o parte alcool 5 parti apa. Acest tratament se poate aplica periodic, pe intreaga planta si pe pamant. Pe pamant se poate presara pudra de scortisoara, aceasta actioneaza ca un antibiotic. Se poate infinge la radacina plantei un catel de usturoi,acesta e absorbit de planta care dobandeste astfel un grad ridicat de toxicitate pentru puricele verde.
E important sa se spele bine frunzele pentru ca majoritatea daunatorilor creeaza o crusta lipicioasa care e un mediu propice dezvoltarii unui virus.
apsara