Pot fi prieteni?

Pot fi prieteni? | Autor: blue_karina

Link direct la acest mesaj

In primul rand nu stiu daca am postat chiar unde trebuie, sunt nou inscrisa, dar va urmaresc de vreo 2 ani, aproape zilnic!
E vorba de o mica/mare dilema; am un papagal perus de 4 ani, destept (vorbeste si e f. atasat de noi), si mai nou, de 3 zile sotul meu a adus o pisicuta in ideea sa o facem cadou tatalui meu, caruia i-a murit pisica. Toate bune si frumoase, numai ca sotul, si ulterior si eu, recunosc, ne-am indragostit de pisicuta si nu am mai vrea sa o dam. Tatalui mei ii facem cadou un fratior al pisicutei noastre, si pe ea am vrea sa o pastram..Nu stiu daca nu cumva ii va face rau in viitor papagalului, chiar si din joaca. Oare este posibila convietuirea intre cele 2 vietuitoare sub acelasi acoperis? Sa invat de acum pisica cu papagalul sau sa nu-i las sa ia contact deloc?
Pisica e acum f.mica, are aproape 2 luni, e f. desteapta, face la tavita, nu e mofturoasa. E persana ca rasa. Deocamdata nu reprezinta un pericol pentru papagal, dar ma intreb ce va fi cand va creste..? Nu am vrea sa renuntam la nici unul din cei 2!
Din experienta voastra, ce parere aveti?

si maine e o zi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_karina spune:

Chiar nu este nimeni care sa-mi poata raspunde?
Daca nu am postat unde trebuie, atunci scuze..

si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

sa stii ca pisica oricat de blanda ar fi este un vanator de pasari...instinctele ei primare ii spun clar ca un papagal nu e prieten...ci hrana...

...ar putea convietui in sensul dc n.ar avea acces pisi la papagal...deloc...altfel s.ar putea din joaca pisi sa incerce sa.l vanaze candva...

...iti spun asta din experienta...am avut papagali si intr.o zi a venit in vizita o prietena cu o pisica...motanel micut si prostut...care nu vanase niciodata...si desi in prima faza s.a speriat tare de papagali...dupe aia a incercat sa.i vaneze (ai mei stateau liberi prin casa)...iar papagalii instinctual cand au vazut motenelul s.au parcat pe biblioteca si nu s.au mai dat jos de acolo pana n.a plecat motanelul (stiau si ei instinctual ca pisi pe ei ii papa...)...dar pisi miorlaia pe jos cu ochii tinta la ei...si se tot pregatea de atac...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Eu cred ca atunci cand va creste, instinctele ei de vanator isi vor spune cuvantul.Cred ca idee e sa nu-i lasi singuri nesupravecheati si sa tii pasarea in colivia ei pe balcon sau in bucatarie si pisica in alte camere .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Karina, daca ai mare grija cand scoti papagalul din colivie, nu ar trebui sa te temi. Insa ai grija ca orice pas gresit este riscant. Am avut papagal si pisica 2 ani in casa. Nu avea acces la cusca (altfel baga labuta printre gratii fara probleme) si totusi intr-o zi, am scos papagalul si a zburat din mana...rezultatatul a fost oribil.
Depinde foarte mult si cum vrei sa ii tii, cum este colivia sa nu aiba gratii largi...

POZE: EMANUEL, LA MARE,MAMININA,MOTI, CASUTA,FLORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

eu unul, nu m-as risca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Daca iti este de folos, uite subiectul despre perusi!

Catalin

Think pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_karina spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
Off, tare imi sunt dragi amandoi..am sa incerc sa-i tin departe unul de altul,eu nu vreau sa renunt la vechiul meu prieten, papagalul, sotul nu vrea sa renunte la frumoasa pisicuta! Cand va zbura Nicky, pisi va fi inchisa in alta camera, si tot asa. Deocamdata..

si maine e o zi

Mergi la inceput