are cineva centrala pe lemne?sunteti multumiti?
Raspunsuri - Pagina 2
bidiloi spune:
Daca la inceput refuzam cu inversunare ideea de a achizitiona o centrala care functioneaza pe lemne..acum am inceput sa cochetez cu ideea aceasta.
Centralele noi care sint acum se incarca de 2 ori pe zi(dim. si seara) ...cunosc pe cineva din Arad care are casa destul de mare si care si-a achizitionat centrala pe lemne de ultima generatie(undeva in 1500-1600 mii euro), si cu 6-7 milioane de lei trece toata iarna...pe cind cu gaz...cum are ginerele lui plateste 5-6-7 mil PE LUNA gazul.Avind in vedere ca proiectul meu de casa e deja gata si la anul ne ocupam de constructia casei nu la tara ci chiar in Brasov...ma gindesc din ce in ce mai serios la aceasta idee de a folosi o centrala ce functioneaza cu lemne..acum fiecare decide ce e mai bine ptr. el ..dar concluzia mea personala dupa ce am interogat o multime de prieteni ce au case e asta ...centrala cu lemne!..e f eficienta!Acum date tehnice privind felul in care functioneaza aceste centrale nu cunosc(stiu doar ca in f-ctie de tipul de centrala ,lemnul trebe sa aiba o anumita lungime -e un min si maxim) ...cert este ca din ce in ce mai multi oameni opteaza ptr. varianta de incalzire cu lemne.Numai bine si sa reusiti sa luati decizia cea mai potrivita ptr. voi!
Miramar spune:
De acord cu voi - dar ganditi-va si la sursa de lemne. De unde le luati. Eu am semineu pe lemne - in Bucuresti nu gasesc lemne sa cumpar. Mi-am gasit o sursa la tara undeva langa Targoviste unde sotul meu are niste rude care au un gater, dar nu stiu cata vreme va mai tine treaba. Sa nu dati cu paru' eu doar va pun aceasta problema - la 1 ian. intram in UE o sa fie tot mai greu cu taiatul lemnelor "la negru" iar oficial nu prea ai de unde sa le iei.
simsimona spune:
Eu am centrala pe lemne cu gazeificare. Este a doua iarna cand functioneaza. Avem 17 calorifere (250 mp incalziti). De la centrala, apa pleaca la 2 distribuitoare (la perter si etaj) si de aici tevi (tur-retur)prin podea pt. fiecare calorifer. In acest fel se incalzesc toate caloriferele in acelasi timp.
Este mult mai multa munca la acest tip de centrale, dar mai ieftin. Pana acum a incarcat-o doar seara si temperatura s-a mentinut toata ziua (noi avem casa izolata). Sa vedem cand va fi mai frig...
Daca vreti mai multe informatii, intrebati-ma ce anume!
Simona
bidiloi spune:
Ai dreptate si cu asta Miramar...la noi e doar in faza de discutie ptr ca noi deocamdata sintem departe!Dar asa cum ti-am scris ..tatonam si noi ca fiecare si pina acum am dat numai peste pareri" pro-lemne" sa zic asa.O sa vedem pina ajungem noi...o sa se stie cum si ce!Felicitari ptr. "casuta"...inca o data e super faina!si multumesc de raspuns!Pupicei.
olim spune:
simona, de unde ti-ai luat centrala si cat te-a costat?
Pe mine ma intereseaza pentru a cumpara aici una, si nimeni nu stie nimic.Ai putea sa imi dai mai multe informatii de montaj, preturi, instalatii,etc.
Multumesc
simsimona spune:
Cazanul l-am luat de la Aiud, chiar de la firma producatoare ("Folex") cu vreo 65 mil. lei (in iul. 2005). In afara de cazan mai este nevoie de boiler cu serpentina, vas de expansiune, vreo 3 pompe de recirculare a apei, cos de inox de la cazan la cosul principal. A fost instalata de firma care ne-a facut instalatia de incalzire in casa. Este montata intr-o incapere construita special, in spatele garajului. Total: spre 100 milioane.
Noi o incarcam o data pe zi (seara), cand se face foarte cald (26 grade), iar temperatura scade pana a doua zi pana la 20 (avem casa izolata bine cu polistiren si rigips). Se pot face niste reglaje de temperatura, dar asta inseamna sa facem mai cald in casa, ca noi o folosim acum pe treapta minima. Dezavantaje: aprovizionarea cu lemne, taiatul-spartul lemnelor, alimentarea cazanului cu lemne, temperatura in casa nu poate fi constanta.
Sper sa-ti fie de ajutor ce ti-am spus...
Numai bine!
Simona
olim spune:
multumesc pentru raspunsul promt
Ma intereseaza si una pe rumegus, ca la noi in zona, BAIA mAre, as avea de unde sa ma aprovizionez cu rumegus.
Ai ptea sa imi dai numarul de telefon de la firma din Aiud?
Multumesc mult
simsimona spune:
Olim, aceasta centrala este si pe rumegus, brichete de lemne. Este mult mai bine daca ai brichete, ca au puterea calorica mai mare si lasa mai putina cenusa. In acest moment nu am nr. de tel (cred ca-l are sotzul meu), dar stiu sigur ca au pagina pe Internet:folex.roIn plus, in zona de nord a tarii lemnele sunt mult mai ieftine...
Sotzul meu a discutat cu cineva din Constantza care are acelasi tip de cazan ca noi si foloseste cocs petrolier (brichete de carbune) care are putere calorica f. mare.
Simona