cuptor pe gaz sau electric
Raspunsuri - Pagina 2
IEPU spune:
Si parerea mea este ca gazul nu va fi niciodata la fel de scump ca energia electrica. Ca daca ar fi asta "viitorul" s-ar face si centralele de incalzire electrice si nu termice.
Din acest motiv cuptoarele electrice sunt mai greu vandabile si e normal ca vanzatorii sa se intreaca in a le lauda.
Cel pe care l-am cumparat eu e mixt: are in partea de jos arzatorul pe gaz si o rezistenta electrica in partea de sus pentru grill.
Nu te arzi la degete pentru ca se aprinde "antiprost" prin scanteie electrica si l-am instalat la inaltime asa ca bebelusul nu se poate accidenta sprijinindu-se de usa fierbinte.
In plus isi inchide singur robinetul de gaz daca se inchide gazul accidental in timpul functionarii.
carrie spune:
Magda, poti sa-mi dai un PM si sa-mi zici marca si modelul produsului sa studiez umpic?
Cristiana si gagalicea Theodora Alexia ( 3 anisori)
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii
adi69 spune:
Interesant subiect..
Si eu am aceeasi dilema,dar mai am mult timp la dispoztie sa ma hotarasc.Pe langa cuptor pe mine m-ar interesa si o plita,faina,am vazut la Franke una care avea patru arzatoare si plita pe mijloc..pe mine m-ar interesa una care sa aiba plita langa..sa-mi fie mai comod sa lucrez la ea fara sa ma frig de oale.
Dar un gratar de interior,care sa se poata monta langa plita incastrat in aceeasi masa..eventual tot pe gaz..oare gasesc?
Adriana
papa-bun
irinabobe spune:
Angela maine bag puiul si luni iti spun la ce pret il scot . (si vezi ca oricum ramai datoare si cu farfuriile alea la gratarul care vine ).
Mi se pare interesant cuptorul magdei. Da-ne mai multe detalii ca poate ne convingi, desi daca ii spun sotului ca vreau alt cuptor cred ca ma impusca.
Sincer mie mancarea la cuptorul electric mi se pare cam la fel cu cea de la microunde (dar asa cum spuneam mi s-a pus pata pe el, pentru ca ma asteptam la mai mult avand in vedere reclama vanzatorilor)
Irina
dpintilie spune:
Uite aici:
http://www.wall-street.ro/articol/Economie/18591/Energia-va-fi-mai-scumpa-dupa-aderare/
Poate te ajuta in luarea deciziei.
Eu mi-am cumparat plita si cuptor pe gaz, firma Franke. Sunt foarte frumoase, au aprindere electrica(cineva spunea ca se arde la mana atunci cand aprinde cuptorul, acest lucru dispare la cuptoarele moderne), aprinderea se face cu o singura mana(nu radeti, la aragazul pe care l-am avut inainte, cu o mana apasam pentru butonul de scanteie si cu o mana invarteam butonul pentru ochi )
Ce am eu de comentat la cuptor este ca:
-ventilatorul care scoate aerul cald in afara(fiind incorporat, aerul fierbinte este scos afara ca sa nu afecteze mobila) face un zgomot mai mare decat ma asteptam
-la aprindere trebuie sa tin butonul apasat un timp mult prea indelungat, dupa parerea mea. Exista un sistem de siguranta pentru a evita scurgerile de gaz(in cazul in care un copil invarte butonul de gaz, de exemplu), sistem care te obliga sa tii apasat un anumit timp butonul de gaz. Daca nu il tii, se inchide alimentarea ochiului cu gaz.
Daca cineva a mai patit asa ceva, va rog sa imi spuneti ce ati facut pentru a remedia situatia.
angelapriboi spune:
Irina nu am uitat de farfurii dar asteptam raspunsul de la banca nu??????
sa vedem cand te muti in casa noua
ANGELA
boo lina spune:
dpintilie, si eu tot franke. chestia aia ptr siguranta copiilor, cu tinutul apasat o vesnicie pana se aprinde ma scoate si pe mine din minti dar nu se poate remedia...
in afara de asta ma nemultumeste faptul ca ptr a face un pui la rotisor trebuie sa stau vreo 2 ore... ca se invarteste contoarul nu ma deranjeaza asa mult dar ni se face rau de foame pana e gata puiul
nemary spune:
IEPU
spune-mi, te rog, ce marca este cuptorul tau? ai aragaz sau cuptor si plita?
o zi minunata,
Mari
aschiutza spune:
Mai ce a evoluat lumea la aragaze! Cool! Au remediat tot ce ma enerva pe mine la cuptorul cu gaze!
Mincarea insa la gust mi-i se pare la fel. Singura diferenta: daca faceti mamaliga la tuci: merge la aragaz, dar nu la plita electrica .
Cum ramine cu reglarea temperatrii? E acuma si la cel cu gaze scris in ° sau numai in trepte si ramine sa ghicesti tu care sa o alegi?
-------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
IEPU spune:
Cuptorul este ARDO si a costat in jur de 6 milioane acu' vreun an jumate. E facut sa fie incorporat in mobila.
Plita pe care o am este un obiect separat, facuta si ea sa fie incorporata.