Cum curat o canapea?

Cum curat o canapea? | Autor: danat

Link direct la acest mesaj

Vreau sa stiu cum pot curata (cu ce solutie, sau prin ce mod) o canapea cu tapiterie de stofa?
Metode probate, pliz!

Mercic mult,

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Eu canapea de stofa n-am, da' tapiteria de la masina o curat cu Biocarpet si iese foarte bine. Si daca are pete (si la mine are ) poti sa dai cu Vanish praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cred ca cel mai bine ar fi sa indici culoarea tapiteriei si natura petelor. Reteta nu e aceeasi.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Nu este vorba de pete...este o canapea pe care am folosit-o mai intens cam 3 ani, dar cu cearceafuri pe ea, ma rog, si acum vreau s-o bag in folosinta pentru puiul mic. Asa ca as baga o curatare inainte, ca nu a mai dormit nimeni pe ea de mult timp. Deci e vorba de o igienizare sa-i spunem.

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna,
eu zic asa
o aspiri bine, bine si apoi o iei la spalat cu o carpa moale. detergent... vanish, biocarpet... din astea speciale, sa nu se decoloreze stofa. sa nu o uzi prea tare ca se usuca greu
spor la treaba

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Eu am curatat tapiteria (si a canapelelor de catifea, si cele de la masina) cu o solutie numita TUBA, germana, dar am luat-o de la magazinele de aici, mai exact din reteaua Al-comsib (Sibiu). este intr-un recipient galben cu pulverizator si costa in jur de 100.000 lei. Curata foarte bine, sunt extrem de multumita de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona_lore spune:

buna ziua,
Mi s-a impregnat p un scaun din piele ecologica culoarea blugilor.Am incercat cu dero, crema de fata, fixativ si lamaie dar fara rezultat.Va rog sa ma ajutati.Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramona_lore

buna ziua,
Mi s-a impregnat p un scaun din piele ecologica culoarea blugilor.Am incercat cu dero, crema de fata, fixativ si lamaie dar fara rezultat.Va rog sa ma ajutati.Multumesc.

incearca cu un betisor pentru urechi, umezit cu putin clor, undeva intr-o zona mai putin vizibila si dai pe o portiune foarte mica. daca se curata si pielea eco nu se deterioreaza, inseamna ca poti curata toata suprafata scaunului.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraP_87 spune:

Citat:

buna ziua,

Eu folosesc o solutie de curatat tapiterie de piele (naturala) pentru masini. Se vinde la sticluta, se gaseste in supermarketuri gen real, care au si raion de produse pt masini. Solutia din sticla are culori diferite, scrie pe ele, pt ca si curata si parca mai "pune" un strat de culoare in acelasi timp. (seamana cu crema de pantofi, dar curata mai bine)
Eu am canapea crem ff deschis, si am luat solutie crem (care pe sticla parea mai inchisa), dar a fost OK. NU stiu alte culori sigur cum se comporta, dar nu cred ca ar tb. sa fie vreo problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:

buna ziua,

La fel am patit si eu cu niste scaune de bar din piele, culoarea bej deschis. Am incercat cu tot ce e posibil, inclusiv un chit special primit la achizitionarea lor. Dar nu s-a dus cu nimic. Pina intr-o zi cind umblind prin casa la vinat de pete inarmata cu Magic eraser, si mi-am zis ca merita o incercare . Si s-a curatat perfect si nici nu a afectat pielea. Chiar e Magic buretele asta, pe bune!
Produsul e www.mrclean.com/en_US/magic-eraser.do?gclid=COSe0ZOTqacCFQ915QodyXoUEA" target="_blank">asta, insa nu stiu daca se gaseste in RO sau nu.

Mergi la inceput