o problema

o problema | Autor: thetrekker

Link direct la acest mesaj

Imi cer scuze din start pentru incoerenta si pentru subiectul oarecum neinspirat pe care-l aduc in discutie. Stiu ca multi dintre cei care vor citi postul vor zambi malitios, si totusi...simt nevoia sa vorbesc despre asta si nu mai stiu cu cine. Asadar, este vorba despre acele ritualuri malefice pe care o persoana 'binevoitoare'le poate practica in 'folosul' tau. Este adevarat ca ma ingrijora problema asta si altadata, dar incercam sa-mi tin in frau accesele paranoice. Asta pana cand am gasit pe covorul din fata usii cateva monede de 5 bani (cele de culoare rosiatica), formand un fel de 'puzzle', in conditiile in care seara nu era nimic acolo...Lesne de inchipuit ca mintea mea a si inceput sa urzeasca tot felul de scenarii, care mai de care mai intunecate. Este adevarat ca nu am o relatie tocmai 'roz' cu vecinii de palier, ba chiar existand niste dispute serioase acum cativa ani in legatura cu apartamentul meu, dar...pot oare sa-i banuiesc pe ei?
Ca sa rezum, stie cineva care ar putea fi semnificatia acelui 'puzzle'? Din cate stiu, 'farmecele' nu se fac cu asemenea obiecte. Si daca este intr-adevar ceva 'necurat' la mijloc, imi puteti spune ce ar fi de facut?

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Eu cred ca ar trebui sa-ti rezolvi pe cat posibil divergentele si resentimentele cu vecinii tai daca mai ai de gand sa stai mult pe acolo... asta iti va face bine si tie si lor, indiferent daca unii dintre ei ar fi autorii sau nu. Te poti duce cu ceva bun la usa lor, mai ales daca au copii, sa le spui ca iti pare rau pentru conflictele care au existat dar ca speri ca veti fi vecini buni, etc. Daca esti mai timida si nu te crezi in stare sa initiezi asa ceva le poti trimite o scurta nota sau le poti oferi ceva de Craciun, Anul Nou ca sa ai un motiv "intemeiat".

Nu mai urzi scenarii fiindca nimeni nu are putere asupra ta sau a mintii tale atat timp cat tu nu ii permiti acest lucru. Iar daca tu crezi in Dumnezeu te poti ruga cerandu-i sa te apere si sa indeparteze de tine aceste evenimente care iti provoaca neliniste. Poti citi din Biblie niste texte frumoase, la Psalmi de exemplu si te poti ruga. Sfatul cu rugaciunea ti-l dau pentru ca ai postat aici, la sufletul credintei unde se discuta lucruri religioase. O sa ma rog si eu pentru tine si sper ca aceasta problema sa se rezolve cat mai repede

Everyone is entitled to be stupid, but some abuse the privilege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

N-am mai auzit cu "monezi"...dar se prea poate...ce nu se poate pe lumea asta ...au aparut desigur shi practici "netraditzionale" de a strica viatza cuiva ...

Tu ce ai facut cu ele? le-ai atins? daca da, asta n-ar fi trebuit...nici sa le calci macar nu ar fi trebuit... caci prin contact "se transmit"..."influentzele"...

(poate "modelul" a fost numai ca sa-tzi atraga atentzia, sa te ademeneasca sa le culegi...daca asta a fost ce banuieshti tu... e grav daca careva tzi-a pus gand rau, ca poate o evitzi pe asta shi acum scapi, dar nu va renuntza, iar o data shi o data tot te va "prinde"...)

Jocelyn tzi-a spus: in credintza in EL sunt solutzii la mai toate, chiar shi la d-astea.
(atata doar : cu cat mai mare e problema, cu atat mai mare trebuie sa fie credintza ta shi asta nu chiar se construieshte intr-o zi-doua sau prin cateva "shedintze"...)
Ashadar, solutzie trebuie sa fie la problema ta. Tu doar caut-o !
DAR s-o cautzi in cadrul Binelui shi al curatziei, iar nu dupa principiul "cui pe cui se scoate" !

Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

In primul rand, bine ai venit pe Forum !

Data viitoare cand gasesti monede in fata casei, poti sa le recuperezi si sa le donezi pentru constructia unei biserici in apropiere ......

Asa vei ajunge si la biserica / templu / moschee (depinde ce religie ai) unde poti spune o rugaciune de iertare pentru tine si una de iertare pentru cei care au „donat” banutii.... si nu uita sa zici si ceva despre banuti: „Doamne, foloseste banutii aistia intru slava ta”......

Pace tuturor !

Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Daca nu crezi, rautatile ricoseaza, asta zice si religia dar si madamele cu ghiocul.

O metoda infailibila pentru a demonta efectul, daca te intereseaza,ti-o spun, asa cum ne invata mamaie la tara :"Maica, cand gasesti facaturi in calea ta, te pisi pe ele si dup-aia le arunci fara sa pui,Doamne-feri, mana!"
Modul de operare ramane la latitudinea impricinatului.

Te bagi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Mi-am adus aminte de un sfant care, pe cand traia, si-au pus unii in gand sa il otraveasca. Respectivii au fost la un vrajitor, care le-a facut o otrava, pe care au amestecat-o intr-o prajitura pe care i-au adus-o batranului. Acesta a binecuvantat-o, a facut semnul crucii asupra ei, i-a multumit Domnului si n-a patit nimic. Rauvoitorii au fost iarasi la vrajitor, care le-a facut o otrava mult mai puternica. Batranul, la fel, a binecuvantat, a facut semnul crucii, i-a multumit Domnului, a mancat si n-a patit nimic. Ei, iarasi la vrajitor, otrava mult mai puternica, dar fara efect. Mirati la culme au venit la batran, care era si preot, si s-au spovedit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nici o vrajitorie nu are efect la omul spovedit si impartasit frecvent. Este modalitatea cea mai buna de a ne feri de asemenea rautati ale dusmanilor facute cu ajutorul diavolului.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

thetrekker, bine ai venit pe forum
Eu zic sa te duci la un preot sa te spovedesti si sa il aduci sa faca o festanie in casa.Cu rugaciune, treci peste orice.
O zi buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

sunt un pic off-topic, dar nu ma pot abtine. intamplarea ta imi aminteste de una de-a mea, de acum cateva zile. 2 batranele de la mine de pe palier se cearta mereu. se acuza reciproc ca fac vraji. saptamana trecuta, intr-o dimineata, cautand cheia prin buzunarul gentii, am dat pe jos cateva monede. pe fuga fiind nu m-am mai aplecat sa le ridic. seara, cand am ajuns acasa, una dintre batranele a sunat disperata la usa sa-mi spuna ce a gasit ea dimineata pe presul meu, incercand sa ma convinga ca cealalta batrana mi-a facut si mie vraji. imi povestea cum cele 3 monezi formau un triunghi care demnifica nu-stiu-ce baliverna...

acum, sa fiu si putin on-topic: eu am un prieten de familie preot si l-am intrebat ce si cum cu vrajile. nu a negat ca nu s-ar face, insa mi-a spus un lucru foarte important: nici o vraja nu isi face efectul daca nu crezi in ele si daca mergi regulat la biserica.

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput