M-am hotarat......adoptie(39)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

quote:
Originally posted by SilvanaPopovici

Buna fetelor!
PS: copilashul nostru e acum in burtica la cineva, va dati seama???

Daaaa, imi dau seama ca asa gandeam si eu. Iar maine sunt 2 ani de cand mi-am intalnit pisoiul meu de 20 de zile (atunci)!

Asa: la mine caracterizarile au fost colective, adica am avut una de la prieteni de familie, care ne-au caracterizat ca familie si una de la sefa mea care la fel, ne-a caracterizat ca familie.

Prietenii au scris ceva de genul: subsemnatii cutarica si cutarica ii cunoastem pe sotii... de X ani, suntem prieteni din copilarie si stim cat de mult isi doresc un copil. Dupa ani de incercari naturale, timp in care si-au facut un camin, si-au achizitionat si amenajat o locuinta, au luat aceasta decizie de a adopta pe care noi o sustinem intru totul. Dupa cum ii cunoastem noi suntem siguri ca sunt apti sa asigure un climat echilibrat si propice cresterii si dezvoltarii unui copil, ii consideram deci apti sa adopte.

Sefa: O cunosc pe d-na... din anul ... an in care s-a angajat in institutia noastra. De-a lungul timpului s-a dovedit a fi un om foarte serios, si-a continuat studiile, a avansat in cadrul institutiei noastre devenind un om de baza, demn de incredere.
In plan personal stiu ca a avut multe realizari, are o casnicie buna, sotul ei este o persoana echilibrata si serioasa, cu un loc de munca stabil. Au tot ceea ce e necesar pentru o familie, tot ceea ce le lipseste este un copil. Anii de incercari s-au soldat cu nereusite, iar acum ca s-au hotarat sa adopte le doresc succes si ii consider apti sa fie parinti.

Stiu ca exprimarea e mai din topor, vorbesc din amintiri de 2 ani, dar cam asta era esenta. Succes si sper sa iti fie de ajutor!

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Un pentru piticii poznasi.

Dinah, asa cum a zis si Irina, poti lua copilul acasa in incredintare in vederea adoptiei dupa ce e declarat adoptabil.
Il poti lua si inainte de a fi adoptabil, in plasament. Asta daca accepta dpc-ul vostru.
Cu schimbatul prenumelui nu stiu cum este pentru ca n-am ajuns inca in faza asta. Cred ca poti sa-i mai adaugi un prenume.
Iti tin pumnii sa ai puiul acasa cat mai repede !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Silvana, uite inca un model, postat de O Mamica Fericita:

"in ceea ce priveste caracterizarile credema ca nu trebuie ceva pompos acum depinde cine ti-a zis tie sa iti faca caracterizare (seful, coleg de servici?). la mine una din caracterizarile facute de sefa mea suna ceva de genul:
,,doamna.... este angajata in cadrul unitatii noastre din data de...la directia....pe durata desfasurarii activitatii a dat dovada de responsabilitate in atributiile ce ii revin, dovedind un real interes in rezolvarea tuturor problemelor de servici. totodata da dovada de creativitate, spirit de initiativa bla, bla, bla.usurinta in comunicarea cu oamenii si spontaneitatea o fac un om si un coleg pe care te poti bizui in orice situatie etc etc"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ia priviti ce se intampla si la case mai mari:

"Madonna si-a adus copilul infiat acasa

Marti, 17 Octombrie 2006, ora 12:13

Copilul adoptat din Malawi de Madonna si Guy Ritchie, pe nume David Banda, a fost adus in Londra. La sosire a fost intampinat de o armata de paparazzi care totusi nu au reusit sa ii faca o poza copilului care era acoperit de o patura si insotit de bodyguarzii Madonnei.

David Banda a fost infiat dintr-o casa de copii din Malawi. Mai multe grupuri pentru protectia drepturilor omului au protestat fata de usurinta cu care s-a pus sub custodie temporara minorul, in conditiile in care tatal micutului nu si-a putut permite cresterea lui, iar legea malawiana nu pemite adoptia copiilor acestei tari de catre straini."

(www.news365.ro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Dinah, la noi s-a putut vb cu preotul, i-am explicat sit copilului, ca vrem sa il adoptam si l-am botezat cu numele dorit de noi, cu promisiunea sfinta ca dupa ce avem certificatul nou, sa i-l ducem.
Am luat de la biserica certificatul de botez cu numele dorit de noi pe care il vom atasa la dosar cind va fi sa fie.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, cind toate se vor sfirsi, o sa ducem preotului certificatul nou.
Daca puteti sa il botezati cu prenumele dorit de voi iar preotul va ajuta in acest sens, e SUPER. Dupa botez, luati certificatul de botez si pastrati-l cu sfintenie.
Bafta multa sa reusiti.

Irina si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

silvana, ti'am trimis pe pm un model de caracterizare. (de fapt, zapacita de mine a trimis un pm gol prima data )
sper sa te ajute.

dinah, teoretic nu poti lua copilul acasa decat in incredintare in vederea adoptiei (perioada aia de proba de 90 zile), doar dupa ce e declarat adoptabil (sentinta definitiva) si a trecut perioada de "matching", deci de vizitare a copilului impreuna cu asistenta sociala. asta zice teoria, adica minunata lege 273. acu', in practica depinde faorte mult, pt ca interpretarea legii difera de la judet la judet.
EDIT: unele dpc'uri accepta plasamentul... daca este in interesul copilului, bla bla bla. deci iara chestii pur subiective...
cu schimbarea prenumelui la finalizare, iara teoria e clara. legea zice ca se poate schimba prenumele odata cu numele de familie, prin hotarire judecatoreasca (deci mai simplu decat pe cale administrativa) daca schimbarea e motivata (noi am depus o cerere prin care am motivat cererea) si daca, copilul e suficient de mic (la un copil de 4-5 ani nu o sa fie de acord, deoarece deja e obisnuit cu un nume). noi am motivat ca a fost botezata de noi cu prenumele nou, deja isi cunoaste prenumele si raspunde la el, si ca asta e prenumele pe care ni l'am dorit dintotdeauna pentru copilul nostru. speram sa fie ok, ca inca nu am primit sentinta, dar la cluj nu a fost respinsa nici o cerere de schimbare de prenume. noua nu ne'a cerut nici certificatul de botez.
fete de la bucuresti au avut probleme cu schimbarea prenumelui, deci, din nou, fiecare interpreteaza legea cum il taie capu'...

hai ca m'am intins o gramada.
suntem aici, daca va mai putem ajuta cu ceva.
pupici, si mult succes si rabdare !

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

aissa, saru'mana, cu ideile tale si cu cea pe care mi-a dat-o Rozi duminica, se fac trei caracterizari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

oau, multumesc, fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Silvana ,ma uit si iti spun ,ca nu mai stiu exact cume rau caracterizarile ,sper sa le mai am.

Mama lui Andreiutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Salutare!!

Gata m-am linistit...sper. Azi imi dau demisia de la serviciu. O iau de la capat in alta parte binenteles mai bine decat aici. Tineti-mi pumnii pentru ca am mari emotii.

Stiu ca voi discutati despre copii dar trebuie sa spun cuiva....:))

Sa vedeti ce circ o sa am azi cu seful....

Sper sa ajung intreaga acasa.

Pupici,

Flory si Andrei si Rares

Mergi la inceput