M-am hotarat......adoptie(39)
Raspunsuri - Pagina 10
mimsi spune:
Salutare!
Cu maare intarziere apuc si eu sa multumesc de urari. Am fost plecati in concediu (concediu pt copila, pt noi nu , ca am lucrat in schimburi). Oricum a meritat, ne-am intors cu un copil care merge singur. Dar astea deja sunt stiri de acum 2 saptamani. Intre timp tot incerc sa luminez casa si nu prea-mi iese.
Maimutza (ca ea va intereseaza) este o minune: merge, bolboroseste mai mult sau mai putin inteligibil, face prostioare, rade tot timpul, danseaZa, canta. De pe tava a ales un inel de aur, margelele si rujul. asa ca va dati seama ca a picat cerul pe mine. Ca premiu de consolare un prieten ne-a daruit ieri un manual de mate pt clasa 1. Ma rog, dupa ce spune tava va fi "blonda" tare, sa speram ca o sa se indrepte .
adelia alin - ceea ce vi s-a spus e o mare tampenie, parearea mea este sa obtii de la ei un raspuns scris in directia asta, iar in mom in care ai scris negru pe alb sa te duci sa-i reclami. Ceea ce invoca ei contravine legii, daca stau sa ma gandesc niciun navigator roman nu are dreptul sa adopte - iar in cazul asta probabil multe din adoptiile din constanta sunt ilegale. Este aberanta, absurda si fara temei legal motivatia lor. Si chiar adresa de la madam bertzi de-ar fi, o circulara interna nu completeaza o lege.
sau... daca eu la inceput am un job normal, iar pe parcursul adoptiei imi schimb serviciul cu unul ca al sotului tau ce fac? Imi retrag atestatul? Imi iau copilul?
Hai ca iar m-au apucat dracii pe sisstemul asta de 2 lei care numai in interesul superior al copilului nu actioneaza!
Mimsi si Alexia(10.09.2005)
irina_g spune:
Adelia, sunt in totalitate de acord cu Briantis ca tb sa ai avocat. Fara avocat, te calca in picioare toti.
Asta nu inseamna ca tb sa folosesti avocatul de cind depui actele pt atestat si pina la finalizare insa, daca vezi ca astia isi bat joc de tine, nu ezita sa il folosesti.
Fara avocat, esti cirpa de sters picioarele pr DPC.
Bafta multa sa reusesti.
Pupici
Irina si Mihai
simona dragusin spune:
ADELIA imi pare rau de ce patesti dar lupta-te ca asta e un abuz.
Sediul ORA e pe str. MUZEUL ZAMBACCIAN NR 29 SECT 1.(undeva pe linga televiziunea romana,daca ajungi in zona stie toata lumea strada)
tel:0212301362 sau 0212301251
Succes!
M-am uitat acum in lege si se specifica doar DOMICILIUL obligatoriu in RO,nu si locul de munca !!!
Eu te sfatuiesc sa mergi la ora ,mai ales ca doar sotul lucreaza in strainatate. A r fi fost,bineinteles, o pb daca ambii aveati acest program.
SIMONA si PATRICIA
Mmmaria spune:
Adelia Alin, daca esti din Pitesti (imi pare bine!) atunci iti spun ca vei avea foarte mult de furca cu cei de la DPC Arges. Cere sa-ti arate ce au primit scris de la dna Bertzi, cere sa vezi orice hartie pe care ei o invoca, nu stiu daca in Pitesti exista avocat bun specializat in adoptii dar daca gasesti, ia-ti, fiindca cu astia o scoti foarte greu la capat.
Iti sugerez ca orice solicitare pe care o faci la ei sa o faci in scris si sa ceri numar de inregistrare si inarmeaza-te cu rabdare caci luptele cu prostii sunt lupte lungi. (Nu m-am putut abtine).
Iti tin pumnii.
patri spune:
Doamna asta draga noua, sa nu-i pomenim numele ca e ca al meu, a trimis hartii peste tot, si toate contra adoptiilor! Si la oradea s-a primit hartie ca sa nu se mai dea plasamente in alte judete!!!! Ce sfantu vrea???????
adelia alin spune:
Fetelor am ceva vesti si tin sa vi le spun!
ieri au venit cei de la DPC acasa sa-mi faca ancheta sociala,dupa ce cu o zi inainte mi-o taiasera scurt(dar va dati seama ca nu am stat cu mainile in san)si raportul a fost excelent asa cum ma si asteptam,dar solutia este ca sa fac eu cerere de adoptie singura,pe motiv ca sotul avand acest job nu se poate supune anchetelor si evaluarilor.Si dupa ce voi obtine adoptia singura va face si sotul meu cerere si gata!Au zis ca e singura solutie pentru noi sa obtinemun copil.Si pana sa plece ma rugau deja cu doua fetite gemene,superbe din cate am inteles,cu situatia juridica rezolvata.
Dar noua ne este greu sa luam doua fetite,ne doream una,nu stiu ce sa zic!
Oricum voi ce credeti este si aceasta o solutie ,de a cere adoptia singura?Problema este ca eu momentan nu am servici,si ei mi-au zis ca da sotul o declaratie cum ca ma intretine,o copie dupa un extras de cont ceva si gata.Dar daca instanta are obiectii?Am consultat si un avocat ieri,era cam in dubiu in ce priveste aceasta situatie ,a ramas ca face sapaturi si-mi comunica.
In ceea ce priveste Pitestiul chiar am mai auzit pareri cum ca merge foarteeee greu totul!
Va pup
patri spune:
Ciudata situatia asta a Adeliei, cand nu poti, cand poti da singura, da mai bine ia 2 copii...zau daca mai inteleg ceva!!! I-mi vine sa, cand stiu cum se poarta cu noi, suntem la cheremul lor!!! Mi se pare chiar o rautate sa-ti vb de copii cand tu nici nu ai atestat, si cand il ai astepti cu anii!!!
adelia alin spune:
Multumesc frumos de raspunsuri si pareri!
Sunt si eu in ceata,culeg informatii de peste tot,Dpc-ul mi-a garantat obtinerea atestatului dar cine imi garanteaza ca si instanta imi da copilul(sau copilele).
Problema mare e ca eu nu sunt salariata nicaieri,si daca judecatorului i se pare ca eu traiesc pe spinarea sotului,care sot se poate enerva oricand si-mi taie subventia,atunci ala ce-o sa zica?Chiar e ciudata situatia,dar au insistat cu acele fetite,cred ca ei chiar isi doresc sa rezolve situatia lor( si ne-au gasit pe noi),incat au promis ca voi reusi.Eu acuma ce sa fac?sa iau fetitele?oricum nu mai dorm de doua nopti,visez ca imi caut copil,ca ma duc sa vad fetitele si alte chestii de genul asta.
Voi care deja ati reusit,aveti copilul vostru,ati trait pe propria piele experienta adoptiei,ce ma sfatuiti sa fac?Este mult mai greu cu gemeni nu-i asa?