Grecia la apel!!!
Raspunsuri - Pagina 10
Aldebaran spune:
Kalispera kuklares!
Am intrat repede ca-mi pica okii-n gura de somn, promit sa scriu maine sau poimaine reteta de "buriku galacteei"
.
Aici e o vreme superba nu ca in septembrie ca ne-a plouat de ne-a omorat, sper sa o tina asa ca io vreau caldura.
Carolada, nu-i rea Atena, nu-i nici paradis, desigur, e foarte poluata si f. aglomerata, n-ai loc de parcare nici sa dai cu tunul, nu are pomi si verdeata decat f. putin dar are "spiritul" care ma atrage, cum sa-ti spun.. atmosfera. Una peste alta m-am obisnuit, noi stam si in centru si imi convine chestia asta.
Cat despre soferit, offff, cat mai au grecii de invatat, nici macar n-au auzit de prioritate de dreapta, iar trecerea pe rosu e fapt comun.
Yo mor dupa spanakopita care e de fapt placinta cu spanac si cu branza (fara branza nu-mi place) si din cate am incercat, cea mai buna o face soacra-mea, as manca pana as cadea sub masa.
Poli, noi am ales numele copilului pt. ca Dimitris (sotu' adica) nu da doi bani pe traditie si pe parerile soacrei mele, yo sunt si pretentioasa la nume, asa ca de comun acord am ajuns la ..Aris (nu Aristidis, ci pur si simplu Aris).
Bine, va las acum, ca mor de somn, duminica pleaca taica-meu asa ca o sa am mai mult timp.
Kalinihta!
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Polixeni spune:
Kalispera!!!
Vad ca lumea doarme....pai normal,numai io ca huhurezu...abia a adormit si Nick.Atata energie noaptea de parca ar fi baut 
Corina te uiti la Dream Show sau la "Fws sto toynel"?Eu cand pe unu cand pe altu ![]()
carolada 

"spanac-copite" si "buricu galacteei" Ce figura esti!!!
Deci copitele astea cu spanac sunt de fapt placinta cu spanac si branza feta (Sofula-socorsenia mea pune uneori si marar).Iar buricu galacteei este o prajitura cu foietaj si cu o crema din gris cu lapte si cu muuuuult sirop de ti se strepezesc dintii. Oricum dintre toate dulciurile lor ,care mai toate au scortisoara si miere, numai buricu asta imi place.E delicios!
Maaaai da ce dilema ai...cu ce sa te imbraci?!! Have fun la party! Vrem poze!! Vad ca esti taare ocupata...super!!si multinationala pe deasupra!E fain sa ai prieteni de mai multe natii..eu am tot participat la diferite seminarii multi-etnice si mi-a placut la nebunie sa stau de vb cu alti oameni diferiti de mine.
melina sarailie nu cred ca stie sa faca...cel putin n-a facut niciodata de cand sunt aici.In Ro n-a fost niciodata si nici nu cred ca va merge.Oricum cand a venit Iorgo (sotul meu) in Ro inainte sa ne casatorim ii era teama sa nu il rapeasca vreo banda ceva...(si alte nedumeriri de genu "aveti si televizoare"?) Dca vrei ti-o trimit pachet si zau ca nu ti-o mai cer inapoi.Azi am scapat ...am stat sa vad apare-nu apare pana pe la orele 19.00.Am vazut ca nu vine tzust afara cu bebeul.SI ma suna pe mobil ca unde sunt.Ca maine sa ma duc pe la ea...NO WAY!!Daca vrea sa vina ea ca doar are si masina
Sunt rea dar ea a fost bitch!
Mai fetele ce-o fi cu Artemis ? Sper ca e bine Matei....
Acum ma duc sa fac si eu nani ca-mi pica ochii-n gura.Filakia!
Artemis1578 spune:
Kalimera grecoaicele mele preferate!
Mama ce activitate a fost pe-aici!
N-am chiulit dragelele mele, insa netul mi-a mers cu pauze, pe la 7 seara nu a mai mers deloc. Apoi Mateo care mi-a vomat absolut orice fel de mancare in afara de iaurt cu fructe........exact asa am patit si cand ii dadeau dintii de sus - singurii care ne-au creat probleme, restul iesind fara febra diaree sau alte simptome. Si motivul nr. trei ar fi ca nu am dormit decat 6 ore pe noapte si am facut un maraton "Prison break" pana am epuizat seria 1 si tot ce putea fi vazut din seria a 2a. Plus ca zilele astea a fost in Bucuresti iubitul meu......
.
Azi am fost matinala, oricum am adormit pe la 11 aseara, iar 8 ore de somn imi sunt suficiente. Nu prea mai pot sa dorm mai mult de atat.
Cu nick-ul.........ca tot ma intreba Carolada......ma cheama si Diana ........si cu ani in urma, stand pe Paltalk unde ascultam numai muzica prin camerele grecesti.....unul din greci mi-a zis ca de ce sa ma strige Anca, cand de fapt numele meu e Artemis (ca doar asa se traduce Diana) Si asa mi-a ramas!
Polixeni bine ca sunteti bine dupa sperietura trasa!
Carolada tie ce sa-ti spun, sa te distrezi la maxim!
Melina, Corina, Zuzunaki, Enn......pupici!
Promit sa va scriu si mai incolo in timpul zilei si sa povestim mai pe indelete. Vine spre noi tatal biologic sa vada odrasla. Ma duc sa imbrac copilul sa fie gata cand ajunge. 

Anka
si Ubitu 
Artemis1578 spune:
Am revenit ellhnides!
Ola kala tora!
Mateo al meu s-a trezit plin de voiosie, a mancat cereale cu lapte de dimineata si nu a vomitat, iar acum jum de ora un castron de ciorbitza de pui! Si vine si imi da palme si ma trage de par asa cum face de obicei! Pfuuuuuuuuuuuuu ce fericita sunt!
Melina sorella, te pup si merci pt oferta, vezi ca eu nu uit!
. Deja iubitul a plecat din oras
.........abia saptamana viitoare vine.
Hai ca vad ca voi chiar va destrabalati cu atatea cumparaturi si petreceri

!
Hai ca va pupicesc pe toate si astept sa vad care cum mai intra pe-aici ca doar e uichend nu se prea sta pe-acasa.

Anka
si Ubitu 
Artemis1578 spune:
Vad ca mesajul meu e deasupra celui postat de Melina..........

Asta oare unde o sa apara?
edit: am postat la ora 16 si ceva nu la 15!
Anka
si Ubitu 
melina34 spune:
ai pupiu darling, pe toate!!!!a stat ploaia asa ca n+am giondit sa trag si io un shopping k prea ma roade invidia de cind am citit ce-a scris carolada!!!! mai da n-am vazut ce viatza pe tine, ba cu fetele din austria ba cu alea din brazilia, ce e destrabalarea sta, hmmm!!!)bravos natziune, taci si le faci!!!!sint geloasa k pe mine nu ma scoate nimeni din casa 
)
si daca exemplaru' de fiica+mea a plecat la Cora cu tac'su eu m+am gindit sa trag un shopping la pavilionul H, aviz amatoarelor!!!!, am vazut saptamina trecuta pantofi de lac, camasa alba cu dantela si guler tunica, fusta sexoasa de catifea, o nebunie, ma duc sa ma refulez!!! Aaaaaaaaaaa, carolada, mai bei si bere, ah ce ma enervezi!!!!!sa stii ca e si la noi un fel de Oktoberfest si mi-a adus sotzu' niste cartofi+wurst la pachet, buni rau da' ingrasa!!!!
polixeni, te pupi, ce face bebitzu?aldebaran, hop si io in clubul fetelor ce maninca spanakopita pina le plezneste slihtul de la blugi!!!! artemisiti doresc o cina romantica cu iubitul, dk n-ai babysitter ma ofer!!!
enn, tu pe unde umbli, ce ne mai spui despre tine?
Polixeni spune:
Salutare voua
Intru pt putin ca urmeaza sa vina...cine credeti??? SOCROSENIA!!!

Bineinteles ca si ieri a fost aici,si in fiecare zi...nu mai supoooorrttt!!!!Ieri nu am apucat sa intru ca am facut curatenie in toata casa si am muncit de dimineata pana seara plus ca m-am mai "luptat" si cu copilul asta cu masa (fructele nu le mananca sub nici o forma),apoi am gatit mancare si pt noi si pt copil +un tort(din cutie).Ce mai..ca o casnica in toata regula! Si cand sa ma asez si eu sa ma odihnesc(pel a 8.30 seara)-copilu dormea)....tzzrrrrr tzzzrrr la usa!Cin' sa fie cin' sa fie??? Socrii!!(da,de data a binevoit si socru sa apara).Va dati seama ca a tb sa fac pe gazda binevoitoare.Sa fi vazut socrosenia cum tot isi facea de lucru in camera copilului mai-mai il trezeste sa se joace cu el.Apoi da-i si fa baie si la copil,plus masa de seara si am picat pe la 11 in pat ca bolovanu.
Si am zis ca azi am si eu o pauza -liniste,chiar imi facusem frappeul de rigoare si cand mi-era mai drag tzzrr-tzzrrr telefonul.:"VIN VIN!!!"

Ieri a plouat si la noi toata ziua mai ales seara ..acum vad ca e soare desi sunt ceva nori pe cer.
Sapt viitoare sper sa ies si eu pe la shopping.
Fetele va pupicesc si sper s aintru mai tarziu.Apropo voi nu aveti messenger ??
Ante filakia polla
Artemis1578 spune:
Ietete, in afara de Polixeni nici o miscare pe-aici
Ante kiries peraste apo edo na mas peite ti ginete!
Filakia 
Anka
si Ubitu 
Aldebaran spune:
Hop si io!
Pt. cine doreste reteta de galaktobureko, am scris-o din ce mi-a zis soacra-mea, sa nu ma intrebati ca habar n-am, io cu gatitul sunt la pamant:
Cica-ti trebe asa:
4 cani lapte(mi-a aratat o canoaie de ceai cu care masoara)
1/2 cana gris fin
1 pachet de unt(250g) din care lasi o treime pt. uns foile
4 oua
esenta de vanilie
foi de placinta (ea si p-asta o face din cand in cand da' io n-am stat sa scriu cum se face to filo)
pt. sirop:
apa-vro' 3 cani
juma de lamaie
2 cani de zahar
Fierbi laptele. Cand da in clocot pui grisuletul mestecand ca sa nu faca guguloaie
la foc mic pt. cateva minute. Iei marafetu' de pe foc si adaugi pe rand mestecand untul si ouale unu' cate unu', vanilia. Amesteci bine si tre' sa iasa nitel moale, adeca sa curga cand o rastorni.
Ungi o tava cu unt, pui vreo 6-7 foi de placinta, da vezi ca marginile foii sa fie mai mari ca sa atarne peste tava. Ungi bine fiecare foaie cu unt topit cand le asezi. Torni umplutura, iar pe deasupra pui foile ramase (am uitat sa intreb cate or fi-signomi!) Cu marginile ramase de la foile de dedesubt infasori placinta.
Tai nitel pe deasupra cu un cutit ca sa o poti taia mai usor cand e gata. Stropesti cu nitica apa si pui la cuptorul deja incins cam o ora pana se rumeneste.
In timp ce se coace faci siropul:
Fierbi apa cu zahar si o juma de lamaie vro juma de ora sau mai mult, la sfarsit storci lamaia si o arunci. Siropu-l torni peste placinta dupa ce o scoti de la cuptor si lasi sa se raceasca.
Sper ca ati inteles ceva din tot ce am scris. daca va e de folos, enjoy! io nu ma bag la asa ceva, lasa ca si ingrasa rau.
Poli, ne luam de mana cu plozii nostrii mofturosi, da' tu tot stai mai bine ca mine ca la al meu nu-i place decat iaurtel Delta-advance, cu orice altceva duc lupte.
Va pupicesc si poate mai intru mai tarziu.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Artemis1578 spune:
Corina mama, multam pt reteta, eu o voi saliva doar pt ca nu0mi ies deloc dulciurile! De ingrasat ce sa mai vorbim! Sunt deja rotofeie.......
!
Mai fetelor, eu mare noroc am avut cu Mateo al meu! Pana sa faca 2 ani halea orice si oricat. Acum a inceput sa aiba preferinte. Stramba din nas la ficat, la spanac.....Iaurt cu fructe si budincute de-astea gen Danette ar manca pana n-ar mai putea! Stie sa manance singur dar nu vrea......Insa daca are un Danette si-o lingurita nu-i scapa nici o picatura si razuie marginile doar doar de-o mai gasi ceva. In rest asteapta sa vina lingura cu mancare spre gura lui!
Mare puturos dragu' lu' mama!
Filakia sta magoulakia pt.
si ne vedem mai tarziu!
Anka
si Ubitu