se poate face doar jumatate de botez?
Buna. Eu sunt intr-o situatie putin mai delicata. In 3 saptamani urmeaza sa nasc primul nostru copilas, pe care il asteptam cu mare bucurie. Partea mai neplacuta in schimb pentru noi este ca sotul meu nu este acasa, el va veni peste 3 luni si as vrea sa fac botezul atunci cand vine el. daca la nastere nu poate fi macar la botez sa fim amandoi. bebe va avea deja doua luni atunci. asta ar insemna sa stau inchisa in casa doua luni? ca nu pot sa il scot afar ca nu e botezat. se poate face ca la nunta doar jumatate de botez?
nicol
35+ Antonio
Raspunsuri
Qamar spune:
quote:
Initial creeata de nicole2005
Buna. Eu sunt intr-o situatie putin mai delicata. In 3 saptamani urmeaza sa nasc primul nostru copilas, pe care il asteptam cu mare bucurie. Partea mai neplacuta in schimb pentru noi este ca sotul meu nu este acasa, el va veni peste 3 luni si as vrea sa fac botezul atunci cand vine el. daca la nastere nu poate fi macar la botez sa fim amandoi. bebe va avea deja doua luni atunci. asta ar insemna sa stau inchisa in casa doua luni? ca nu pot sa il scot afar ca nu e botezat. se poate face ca la nunta doar jumatate de botez?
nicol
35+ Antonio
nicol, cum adica sa stai inchisa in casa 2 luni?dar bebe nu are nevoie de aer, de plimbari, de soare?eu mi-am botezat Bia la 4 luni si crede-ma ca numa in casa nu am stat; am scos-o la plimbare la o saptamana si de atunci cam in fiecare zi
lasa superstitiile si babismele, gandeste-te ce bine ii vor face bebelului plimbarile, si chiar si tie
oricum, o nastere usoara si un bebe mumos si mancacios!
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
FLORYNA spune:
nu ma pricep f bine, dar auzisem ca preotul iti poate face tie o molifta...nu stiu daca si la bb....
vorbeste cu preotul...multe chestii sint superstitii...asa de la el aflii sigur ce tine de biserica si ce tine de superstitie...
irina.c. spune:
Nicole,s-a mai discutat subiectul aici pe forum,nu trebuie sa stai inchisa in casa pana la botez,poti iesi cu bebe cat de repede poti tu.Eu am iesit dupa o saptamana,as fi iesit si mai repede,dar nu eram in stare,caci am fost foarte slabita dupa nastere.
Nu se poate face jumatate de botez ,de fapt nici jumatate de nunta nu se face,exista logodna si cununie,care sunt doua chestiuni separate,care uneori se savarsesc o data,una dupa alta,iar alteori in zile sau luni diferite,depinde de caz.
La o saptamana dupa nastere poti chema preotul sa-i citeasca lui bebe rugaciunea de punere a numelui ,si o rugaciune de binecuvantare pentru tine.Doamne ajuta,sa ai nastere usoara si bebe sanatos.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
wapi spune:
Si eu m-am luptat cu superstitiile astea, dar l-am convins pe sotul meu sa scoatem copilul afara. Singura concesie pe care am facut-o a fost sa nu ne prinda noaptea pe afara. Pentru tine trebuie sa faca preotul o slujba in prima saptamana, iar apoi o molifta la 6 saptamani. Dupa molifta tu ai voie sa iesi si noaptea afara si sa intri si in biserica.
Nastere usoara :)
Wapi
spic de grau spune:
Dar de ce sa nu te prinda noaptea afara? Ce avea noaptea in plus fata de zi?...sau in minus..
Ia si tu o Biblie, si uita-te daca Dumnezeu spune pe undeva sa nu iesi noaptea/ziua afara din casa dupa ce nasti, si apoi actioneaza in consecinta. Pe bune!
Avem atatea traditii ca am uitat "cum arata" Dumnezeu.
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Dar de ce sa nu te prinda noaptea afara? Ce avea noaptea in plus fata de zi?...sau in minus..
Poate posibilitatea unei posibile sperieturi poate ?
...shi adica ar fi fost sa fie nishte considerente practice, tzinand cont ca viatza la tzara are precaritatzile ei = unde s-au format de fapt aceste traditzii... bune shi cu rost probabil la vremea lor shi la locul lor... stiu shi io...
nicole2005 spune:
Multumesc mult pentru incurajari. pe mine nu ma sperie atat de tare supersitiile legate de iesirea in strada. de rezistat in casa nu voi rezista atat avand in vedere ca datorita serviciului sunt obisnuita sa umblu mult. mai este si chestia ca se spune ca uneori copiii cer botez. din cauza asta ma gandeam. de gurile celor din jur chiar nu-mi pasa. daca era sa ma iau dupa cele babesti nu ar fi trebuit sa iau nimic de imbracat pentru bebica ca nu e bine,de ce sa ma privez eu de alegerea hainutelor.
nicol
36+ Antonio
malla spune:
Nicol, ma bag si eu ca musca in lapte, dar nu pot rezista:) gandeste-te ce ii mai important pentru tine: Superstitiile sau sanatatea copilului tau?
Sincera sa fiu, nu am crezut ca mai aud asa ceva, credeam ca "astea", s-au folosit demult, acum oamenii nu se mai iau dupa ele.
daca e cazul, lupta impotriva lor, ca nu sunt deloc bune, ... mai ales cand e vorba de un bebelus.
Sarcina usoara si Dumnezeu sa te ajute sa nasti cu bine, sa ai un bebelus cuminte!!! te pup
Andrei si Adriana
ECMI spune:
Buna Nicole2005,
Ca sa fii impacata cu tina insati poti sa chemi un preot acasa pentru a-ti face tie molifta si bebelusului rugaciunile care se fac inainte de botez.
In felul acesta vei putea iesi din casa. Dar n-ai sa poti intra cu el in biserica si n-ai sa-l poti impartasi pana la botez.
Nastere usoara si sa vedem pozele cu bebe.
(Sa aiba nume de sfant)
http://new.photos.yahoo.com/claudia.poze/albums/
alinaxeni spune:
Poate ar fi bine sa ne gandim de unde vin superstitiile aste.Stiti ca in traditii,copilul se boteza la 6 saptamani.Atunci nu erau medici care sa vb. de depresie postnatala si alte deaste si asta era modul de a ferii mama de diverse accidente si putea fi supravegheata de familie.
Eu m-am luptat la a doua nastere cu aceste superstii si numa bine nu mi-a fost.Dpa 6 sapt. de stat in casa nu mai stiam nici sa merg drept pe strada,plus ca eram deadreptul deprimata,ceea ce nu s-a intamplat la prima nastere,cand la 3 sapt m-am urcat in tren si am plecat cu copilul in vizite.Am botezat fata la 5 luni si n-a avut nimic.Acum e mare si sanatoasa.Lasati superstitiile si iesiti la plimbare,iar botezul il poti face cand vine sotul tau fara nicio problema.
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.