Casatorii intre rude

Casatorii intre rude | Autor: angy11

Link direct la acest mesaj

ma macina acest subiect mai de multa vreme.Din diverse motive.
Stiu ca Biserica Ortodoxa nu agreaza asemenea casatorii.
Doua cunostiinte(veri de-a doi-lea s-au casatorit cu ani in urma,au avut un baiat,apoi dupa ceva ani au avut o fata.
Aceste cunostinte au avut si ea si el acelasi nume de familie.
Toate bune si frumoase prosperizau pana alaltaieri cand tatal si fiul au murit pe loc in accident de circulatie....
Mi-erau cunostinte bune si sunt foarte trista...
Dar are vreo legatura religia,o fi vreun blestem,e prea tragic,nu stiu ce sa spun.....
In accident au murit venind de la o nunta,erau lautari(muzicanti),se pare ca baiatul care conducea a adormit la volan,tatal lui fiind deja adormit,au intrat pe contrasens si au nimerit intr-un camion si din el in pom.
Fiul a fost gasit mort cu capul pe pieptul tatalui si mainile inclestate pe volan........:(

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

s-ar putea sa fie doar o superstitie.

Stiu cazuri in care aceeasi legatura de rudenie a generat zeci de ani de casnicie si familie armonioasa.....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Eu cred ca a fost doar un accident.

www.bconsulting.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Si eu cred in accident.Cu ceva timp in urma eram cu varul meu de-al treilea si bunica-mea a facut totul sa ne desparta ca nu era ortodox.Eu una nu prea cred mai ales ca parintii lui erau tot din veri de-al doilea si au 3 baieti si totul e bine pana acum.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Este adevarat ca biserica interzice casatoriile intre rude pana la gradul 4, pt ca atunci incepe gena sa "isi piarda din intensitate", daca ma pot exprima asa.
Insa eu sunt de parere ca tot ceea ce s-a intamplat cu acesti 2 barbati, Dumnezeu sa ii odihneasca in pace, este pur si simplu destinul lor. Cred cu tarie ca fiecare avem un destin trasat acolo sus inca dinainte de a se naste, si ca orice ai face nu poti schimba acest lucru.
Lumea pune multe lucruri pe seama superstitiei si uita esentialul: Dumnezeu da si ia atunci cand considera el ca trebuie.

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Si eu cred in destin,cred cu tarie,de aceea primul gand a fost ca asta le-a fost destinul,dar apoi am incercat sa gasesc argumente,unul era subiectul deschis.
Intotdeauna cred in astfel de momente incerci sa iti explici de ce?In alta ordine de idei speram sa imi raspunda Irina,tanjeam dupa raspunsul ei...
Eu candam nascut-o pe Angy,fetita mea,cu cezariana,am vazut multe sub efectul anesteziei...
Soacra mea spune ca m-au pierdut,medicii imediat intrebati spuneau ca am fost ok,cu toate ca in momentul internarii aveam o tensiune asa de mica,incat anestezista a cam fost impotriva operarii si anesteziei totale.
De atunci am inteles multe lucruri,il inteleg si pe acesta,am inteles si cazul prietenului nostru mort de cancer la stomac la 34 de ani.........pe care il vedeam murind zi de zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Scuze,n-am mai continuat mesajul ca n-am mai putut.Si nici acum nu pot mai mult,nu-mi ies din minte decat acele doua femei,mama si fica care au ramas singure....Daca nu era altceva decat destin,ce destin poti avea,sa-ti moara tatal si fratele doedata,cand ai 17 ani si totul e frumos?!
Daca e ok aceasta casatorie de ce trebuuie sa pierzi fiul si sotul deodata?
Ei erau ok,asa cum romaneste se spune "ca bradul",nu-i dobora nimic,a ramas in urma lor...nimic,doar durere,multa durere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

angy11, oricine poate pierde tot si asta nu tine de ce a facut in viata. Cunosc un predicator care si-a pierdut in accident sotia si fetita de 2 ani.

Eu nu cred ca din aceasta cauza li s-a intamplat nenorocirea dar oricum, casatoriile intre rude trebuie evitate din alte considerente.

Nu exista destin in opinia mea, exista doar Dumnezeu. Viata ti-o faci cum vrei dar este clar ca vom suporta consecintele propriilor alegeri, in bine sau in rau, unii mai devreme, altii mai tarziu. De exemplu daca tu consumi dulciuri in mod exagerat poti deveni diabetic. Nimeni nu te pedepseste... ti-ai facut-o singur. Cred ca tot asa e si cu alegerile pe care le facem in viata.

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Initial creeata de angy11

ma macina acest subiect mai de multa vreme.Din diverse motive.
Stiu ca Biserica Ortodoxa nu agreaza asemenea casatorii.
Doua cunostiinte(veri de-a doi-lea s-au casatorit cu ani in urma,au avut un baiat,apoi dupa ceva ani au avut o fata.
Aceste cunostinte au avut si ea si el acelasi nume de familie.
Toate bune si frumoase prosperizau pana alaltaieri cand tatal si fiul au murit pe loc in accident de circulatie....
Mi-erau cunostinte bune si sunt foarte trista...
Dar are vreo legatura religia,o fi vreun blestem,e prea tragic,nu stiu ce sa spun.....
In accident au murit venind de la o nunta,erau lautari(muzicanti),se pare ca baiatul care conducea a adormit la volan,tatal lui fiind deja adormit,au intrat pe contrasens si au nimerit intr-un camion si din el in pom.
Fiul a fost gasit mort cu capul pe pieptul tatalui si mainile inclestate pe volan........:(La inceput a fost ritmul!

Angy,intradevar,Biserica interzice casatoriile intre rude,dar uneori ele sunt permise,cu dispensa de la episcopul locului.Nu cred ca acest accident are vreo legatura cu faptul ca rudele tale s-au casatorit desi erau veri.
Pur si simplu asa a hotarat Dumnezeu,sa-i cheme la El intr-un mod brusc si tragic.De ce?Nu stim,si poate nici n-are sens sa intrebam,exista ratiuni divine care noua ne sunt ascunse.Din fiecare intamplare tragica trebuie sa tragem o invatatura,si invatatura de aici ar fi ca nu stim nici ceasul,nici clipa cand vom fi chemati sa dam socoteala inaintea lui Hristos de viata noastra.De aceea sa ne straduim sa fim pregatiti,cu ajutorul lui Dumnezeu,caci,cum zice si Sfanta Scriptura ,,,in cele in care vei fi gasit,in acelea vei fi judecat,,.Sa traim cum ne cer Sfanta Scriptura,si Sfanta Biserica,sa ne sfintim viata,sa ne incredintam mereu voii lui Dumnezeu ,si vom avea pace in orice imprejurare.Doamne ajuta.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

De multe ori m-am gandit ca nu stim ce am mostenit de la parintii si strabunii nostrii. Stim prea putin din faptele si pocainta lor. La care se mai adauga si faptele nostre....
Nu stim cand se umple paharul.

Am intalnit multi oameni cu un stil de viata dezordonat, sperand ca nu ii va afecta, pentru ca si altii sunt la fel, dar nu patesc nimic.
Mos Cutare a fumat pana la adnci batraneti, si numai tigari puturoase, si n-a patit nimic. Cutarita a fumat in timpul sarcinii si copilul e bine merci... Si cate si mai cate.
Dar nu stim pocainta lui Mos Cutare sau a Cutaritei, nu stim cine se roaga pentru ei, nu stim cat de placuti sunt ei inaintea Domnului, ca sa ne comparam cu ei. Poate noi ducem in spate un alt bagaj si Domnul ne mai tine tot sperand ca ne vom indrepta.

Daca e scris ca e bine sa evitam casatoriile intre rude, cel mai cuminte e sa le evitam. Si daca tot se intampla, sa constientizam ca nu e bine ce facem, si sa ne caim in tot ceasul pentru ce am facut. Sa incercam sa contrabalansam, cu smerenie si fara a-L infrunta pe Dumnezeu. Pentru ca nu stim cat atarna fapta asta. Poate e picatura care umple paharul, sau poate e doar prima picatura. Dar nu stim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Casandra, cat de frumos ai prezentat un mare adevar...

http://photos.yahoo.com/frezia_2004

Mergi la inceput