s-a gandit cineva sa adopte copii din lumea aIII?

s-a gandit cineva sa adopte copii din lumea aIII? | Autor: Manuelita

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
tot cautand informatii despre adoptii pe net am ajuns pe multe site-uri din strainatate unde oamenii adopta din tari slab dezvoltate: India, China, vietnam, tari africane, America de Sud.
V-ati gandit vreuna la asa ceva? Si daca da, la ce concluzii ati ajuns?
Pe mine a inceput sa ma cam bata acest gand, dar habar nu am despre cadrul legal in care s-ar putea face asta...

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
You didn't grow under my heart
But in it.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arella spune:

Ar fi o idee...dar cum putem face????Unde ne putem adresa???Chiar nu stiu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Bani, timp, cunostinte, legislatie diferita, cum Dumnezeu sa ma apuc de asa ceva? Sa renunt la serviciu sa bantui tari straine dupa copii? Scuze dar asta e de domeniul VIP-urilor, nu al oamenilor de rand.
Sper sa nu mi-o iau iar, azi am o zi tampita si s-ar putea sa fi fost mai bine sa nu scriu pe forum deloc.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Nu, nu e nici o suparare, am inteles punctul tau de vedere. Din aceste motive sunt si eu sceptica. Ma gandeam insa ca ar putea fi mai simplu decat credem, ca poate e mai usor de gasit un copil, etc.
Si poate nu am cautat suficiente raspunsuri. Ca si bani implica cu siguranta costul calatoriei in tara respectiva, celelalte nu cred sa fie diferite.

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
But in it.

Mergi la inceput

Si mai vroiam sa spun ca desi costurile unei astfel de calatorii se ridica proibabil la cateva mii de euro, sunt oameni modesti care nu s-ar da in laturi de la imprumuturi pe la banci pentru a avea un copil...

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
But in it.

Mergi la inceput

nu stiu daca s-a trimis ceea ce tocmai am scris asa ca scriu din nou.

tocmai din motivele enumerate de tine sunt si eu cam circumspecta. Cred ca e mai costisitor dar gasirea unui copil si procedura de adoptie ar putea dura mai putin. Cu siguranta apar costurile calatoriei in tara respectiva si acestea se ridica probabil la cateva mii de euro, dar sunt sigura ca multi oameni fara posibilitati financiare deosebite nu s-ar da inapoi de la un astfel de efort..

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
But in it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Offff... nici eu nu-mi pot tine mana sa nu scriu.... avem atat de multi copii in Romania care asteapta o mamica si un tatic sa ii iubeasca... incat Dumnezeu sa ma ierte, dar a cauta un copil din alta tzara mi se pare un moft!!!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi-ha spune:

Nu e moft, daca citesti ce scriu fetele care cauta copii acum,dupa noua lege.Americanii,francezii nu adopta copii din tari de acest nivel de dragul fanfaronadei,ci pt ca trebuie sa astepte 2-3 ani pana vad un copil francez sau american dat spre adoptie.Pana il iau acasa mai dureaza.De asta veneau strainii sa adopte si din Ro pana au fost stopate adoptiile internationale,nu de dragul sangelui romanesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mi-ha moft pentru noi, aia de nu avema atatia bani cat sa bat alte tari nici macar in vacante. La asta s-a referit Claudia. Da, ai mare dreptate ca uneori iti vine sa iti iei campii cand vezi ca aici ti se spune mereu "nu exista copii adoptabili" (desi nu exista pt ca ei nu fac anchetele sa-i declare adoptabili, nu ca nu ar fi abandonati). Dar pentru mine, om cu un serviciu obisnuit, cu castiguri modeste, plecarea in cautare in alta tara e un moft.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Excluzind banii ca nu-i am...eu ma gindesc in viitor!
Imi fac tot felul de scenarii si inventez povesti care sa le inteleaga micuta mea mai bine- de ce ea e adoptata si altii nascuti, dar habar am cum as putea sa-i explic de ce unul e negru si altul alb...pe mine nu ma-ar deranja absolut deloc ca inima si sufletul au aceeasi esenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi-ha spune:

Aissa,daca te uiti la profilul meu vei vedea ce meserie am.Asa ca nu ma dau nici pe mine banii afara din casa...Apoi,cat poate costa un drum pana in Cecenia ,ca doar despre astfel de tari vorbim,nu numai despre Africa...[lumea a treia =tari subdezvoltate economic].
Cat despre adoptabilitate si rapiditatea anchetelor dpc...sunt perfect de acord cu tine[am si scris ieri despre asta].Oricum discutia asta a luat-o pe aratura...

Mergi la inceput