C.I. - Constanta
Buna!
In cateva zile se termina perioada de valabilitate a buletinului de identitate. Ar trebui sa depun actele pentru CI. Dar nu stiu sigur de unde sa incep, unde sa ma duc, ce taxe sunt de platit, cat dureaza etc etc.
Sunt din Constanta. Ma ajuta cineva, imi explicati pas cu pas????
Multumesc
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Raspunsuri
Ana68 spune:
Iubika,la Politia de pe Cuza Voda(sau str.Stefan cel Mare,cum preferi) poti afla informatii.Au acolo afisate ce acte iti sunt necesare si ce taxe ai de platit.Te interesezi la Evidenta Populatiei.In principiu ar fi bine sa mergi la CEC sa platesti taxa de eliberare(cred ca asa se cheama) CI.Si pe urma,din cate imi amintesc,iti trebuie contractul de casa,buletinul vechi si probabil ca ai sa completezi un formular acolo.Multa bafta!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
ina78 spune:
Mergi la Trezorerie - la gara platesti o taxa de eliberare CI (stiam ca la CEC nu se mai primesc asemenea taxe... dar poate inca se poate);
- certificat nastere copie + original;
- certificat casatorie copie + original;
- acte casa (certif. propr. sau contr. inchiriere...)
- CI + carte alegator vechi;
Parca astea sint actele... si depunerea lor se face pe Ferdinand, Pol. Municipiu.
Sper sa nu fie aglomerat.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
Iubika spune:
ina78 & Ana68, mersi mult de tot!
Si eu sper sa nu fie prea aglomerat si sa mearga repede...
Eu inca am buletin din acela vechi...
Ana68 spune:
quote:
Originally posted by Iubika
ina78 & Ana68, mersi mult de tot!
Si eu sper sa nu fie prea aglomerat si sa mearga repede...
Eu inca am buletin din acela vechi...
Bafta multa!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
ankalaura spune:
Sfat - cand te duci sa te pozeze, incearca sa te duci la icneputul programului.
Coada e mare, intra foarte multi prin spate, functionarii aia se misca foarte incet.
Ai mei au stat 2 ore la coada si le-a spus ca au stat degeaba cu 15 minute inainte de inchidere...
Eu macar m-am dus cu o pila si am intrat pe dincolo - nu im place sa fac astam dar eram insarcinata in luna a 8-a si aveam neaparat nevoie de CI - lucru de care nu pasa nimanui...ar fi insemnat sa stau si eu la coada cateva ore...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
Iubika spune:
Am trimis mail la cabinet@ct.politiaromana.ro si redau mai jos raspunsul primit, in caz ca mai au nevoie si alti constanteni....
quote:
Stimata d-na ,
Pentru eliberarea unei C.I. va trebui sa va deplasati la sediul
Politiei
Municipiului Constanta, str.Cuza-Voda si sa aveti asupra dumneavoastra
urmatoarele:
B.I/C.I. care expira;
Chitanta taxa C.I. achitata la Administratia Financiara-7 lei RON
Timbru fiscal-1 leu RON
Certificat de nastere-original si copie
Certificat de casatorie(daca este cazul)-original si copie
Actul de propietate al spatiului in care locuiti-original si copie
Cerere de eliberare C.I.-pe care o completati pe loc
Fotografii tip C.I.-care va vor fi facute pe loc la S.E.I.P. C-TA,
odata
cu depunerea cererii.
Cu stima,
Subcomisar Tomescu Eugen
Ofiter de Relatii cu Publicul/I.P.J.C-ta
Ma duc maine dimineata sa vad ce rezolv....
CRIXIA spune:
Interesanta faza! Raspuns prompt si sigur! Supeeer, se misca treaba in Ro! Bravo lor si bafta tie!
Iubika spune:
Am fost, am vazut.... am ajuns la 7.30 si oamenii deja erau la coada (programul incepe la 8.30), se faceau liste in ce ordine sa intre... am fost nr 22.
Am intrat de abia la ora 11 si in 5 minute am terminat. Am fost insa un caz fericit, pentru ca m`am dus cu toate hartiile necesare - deci multumiri Politiei pentru informatii prompte si complete. Altii au asteptat doar ca sa afle ca mai au nevoie de adeverinte si alte hartii pe care trebuiau sa le ia din alta parte a orasului...
Partea proasta e ca trebuie sa imi ridic CI peste 2 saptamani. Si nu mi`au dat nici un fel de CI provizorie, cum am inteles ca au primit altii. Chiar ma gandeam ca mi`am comandat niste carti de pe un site si... cu ce ma duc eu la posta sa ridic coletul????
Geghi spune:
Iubika, poti ridica coletul de la posta in baza cartii de alegator (daca ai). Stiu sigur ca se poate, acum doua zile o cunostinta a procedat asa pt a ridica o recomandata. Si nici ea nu primise CI provizorie...Daca nu, incearca cu pasaportul. Hai ca te descurci cumva!
Iubika spune:
Hehe draga Geghi, daca iti zic ca buletinul meu era din acela vechi (pe care l`am facut la 14 ani), reiese ca nu am carte de alegator. Daca iti zic ca m`as bucura sa dau o fuga la Bucuresti, mai departe de atat pot numai sa visez.... sa intelege ca n`am pasaport. Colac peste pupaza, nici macar permis de conducere nu am....