Cum cumpar apartamenta fara agentie imob?
vreau sa imi iau un apartament,dar pana acum m-am lovit de neprofesionalismul si furtul agentiilor imobiliare,asa ca de data asta nu ma mai "tepuiesc".
Vreau sa gasesc un apartament ,dar nu stiu unde anume sa caut.In ziarele locale sunt foarte putine anunturi date de persoane fizice,sfoara in tara am dat,dar nu am primit nici un raspuns.....nu mai stiu unde sa caut!!!!!Aveti vreo sugestie???
Raspunsuri
klato spune:
anelize, eu mai scrisesem aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82244
Ideile de baza erau:
Daca stii zona in care doresti sa cumperi apartament, posteaza afise in blocurile care te tenteaza sau in statiile de autobuz, etc... De asemenea, vorbeste cu administratorii, care de regula stiu cine ce vinde.
Daca exista un parc in zona in care te intereseaza sau macar o bancuta unde mai stau babele de vorba , nu te jena si intra in vorba cu ele. Intreaba-le direct daca stiu pe cineva care vinde, nascoceste si o povestire cu iz de telenovela eventual... Ce stiu administratorii, da' ce stiu ele!!
Mult succes in cautare!
eve44 spune:
Dar de femeia de serviciu ,ce zici?!
Noi asa l-am luat.
Succes !
Eve
"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga
anelize spune:
Am fost aseara si am pus niste anunturi pe la diverse scari,dar simt ca nu ma pot baza pe ele pt ca usile scarilor erau pline de astfel de anunturi puse,am inteles,de firmele imobiliare.Ei zic ca sunt fersoane fizice si cand suna vanzatorul ,agentia ii face o oferta foarte buna,asa ca il convinge sa vanda prin intermediar.
Mai aveti alte idei??
anelize spune:
Multumesc de idee.
O sa rog un baietel al vecinilor care munceste la o firma de distribuit pliante in cutiile postale sa ia si fluturasii mei si sa ii puna.
dialnyko spune:
Nu pot sa cred ca in Constanta nu exista un ziar, cel putin, specializat pe mica publicitate!La noi exista chiar doua! Si intr-unul din ele mi-am gasit apartamentul! Poti desigur, sa dai si tu anunt la ziar ca doresti sa cumperi ap., eventual si zona care o doresti sau un pret oferit! Sau, mai simplu, anunt la televiziunile locale!Am vazut acolo o gramada de astfel de anunturi(vanzare/cumparare)! Mult succes!
poze noi aici
www.dropshots.com/dialnyko" target="_blank">Filmulete
anelize spune:
quote:
Originally posted by dialnyko
Nu pot sa cred ca in Constanta nu exista un ziar, cel putin, specializat pe mica publicitate!La noi exista chiar doua! Si intr-unul din ele mi-am gasit apartamentul! Poti desigur, sa dai si tu anunt la ziar ca doresti sa cumperi ap., eventual si zona care o doresti sau un pret oferit! Sau, mai simplu, anunt la televiziunile locale!Am vazut acolo o gramada de astfel de anunturi(vanzare/cumparare)! Mult succes!
poze noi aici
www.dropshots.com/dialnyko" target="_blank">Filmulete
Bineinteles ca exista si in constanta (mai multe) ziare de mica publicitate,dar paginile acestora sunt acaparate de agenitiile imobiliare.Exista o singura pagina de anunturi ale persoanelor fizice si majoritatea acestor anunturi au in spate tot agentii imobiliare mascate.
anelize spune:
Se pare ca pana la urma o sa apelez tot la o agentie imobiliara
pt ca altfel nu am sorti de izbanda.
Asta e.....au monopol.
giul spune:
du-te cu agentie si intoarce-te singura .Vezi nu semna ceva cu agentia ,gen contract de exclusivitate,etc .
irinaelena spune:
Exista un site, www.anunturiparticulari.ro unde poti sa te inscrii si iti sunt prezentate numai anunturi de particulari. Costa, e drept, dar poate ca merita, fata de cei 3% care trebuie platiti unei agentii.
Anunturile poti sa le vezi si fara sa te inscrii, dar nu poti vedea datele de contact. De asemenea, daca te inscrii, ai dreptul sa vezi numai anunturile dintr-o singura zi.
Eu ma uit in fiecare zi...si daca gasesc suficiente anunturi care ma intereseaza, platesc cei $3 si incep sa sun.
Din Bucuresti sunt multe anunturi, insa nu stiu cate sunt din alte orase.
Succes la cautat!
Irina