Lentile contact

Lentile contact | Autor: ankalaura

Link direct la acest mesaj

Eu port ochelari cam de cand ma stiu. Era o vreme cand ii tot pierdeam, nu i-am spart insa niciodata. Mi-am luat intr-o vreme un toc si un lant, care sa nu ma intrebati unde sunt.
M-am cam saturat de grija ochelarilor. Sterge-i, pune-i bine, nu cu lentila in jos, etc. Vara nici nu ii mai port, ca transpir sub fluturasii aia si imi raman urme pe nas.
In mod normal, ar trebui sa ii port permanent.

Ma bate gandul sa imi iau lentile de contact. Zvonul insa, spune ca e complicat, trebuie grija cand le manevrezi, solutii de nu stiu ce fel, atentie cand le pui/scoti din cutie, etc...
Sigur, e de inteles ca trebuie grija, dar ce vreau sa stiu - daca aveti lentile de contact si ati purtat si ochelari, cum vi se pare mai comod?

Estetic vorbind, lumea spune ca imi sta bine ochelarista (nimeni nu m-a facut niciodata 'aragaz cu patru ochi'). Deci e probabil sa imi pastrez si ochelarii, de rezerva.

Ce lentile de contact recomandati? Ce centre? Cam cat costa? Daca pui si culoare?
Merci anticipat de pareri.
Va pup

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

E mult mai comod cu ochelari.
E mult mai bine cu lentile, daca sunt bine alese. Campul vizual este marit, ai si vedere periferica buna, te simti mai libera.
Cu siguranta vei avea si o pereche de ochelari. In general, eu folosesc lentile in timpul zilei, iar seara la televizor ochelari.
Recomand un centru optic recunoscut, care are si cabinet si vanzare, dar cel putin la prima utilizare sa-i verifici si cu un cabinet independent. S-au mai vazut cazuri in care recomanda ce pot ei sa vanda, chiar daca nu e chiar ce-ti trebuie tie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Buna,
ma bag si eu in seama ca purtatoare de lentile de contact de 10 ani.

Daca as avea de ales, as alege imediat lentilele. Asa cum zicea si danielai, campul vizual e mult mai mare, ceea ce insemna un comfort sporit. Plus ca iarna nu se mai abureste nimic, iar vara nu mai transpiri sub fluturasi.

Estetic vorbind, se vad mult mai frumos ochii machiati si rimelati fara ochelari.

Lentilele lunare sunt mai bune decit cele anuale. Te costa cam 2.000.000 6 bucati. Si daca le ingrijesti cum trebuie, poti sa le porti 2 luni in loc de una. Si o sa mai dai cam 500.000 - 600.000 pe luna pentru solutia de ingrijire.

Despre lentile colorate nu stiu nici un pret, pentru eu am doar cu dioptrii.

Iar ca centru, in principiu orice clinica oftalmologica care se respecta e ok.

E la latitudinea fiecaruia sa aprecieze daca i se pare cmoplicat sa ingrjeasca lentilele de contact sau nu.
Mie mi se pare ca sunt doar reguli de igiena de bun simt, nimic mai mult. Si dupa cum am spus, port lentile de 10 ani.

Kya - viitoare mamica in asteptare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Kya

Estetic vorbind, se vad mult mai frumos ochii machiati si rimelati fara ochelari.

Fetelor, eu nu stiu sa va spun cum e cu lentilele asadar sint off topic, vreau numai sa va spun ca femeile care poarta ochelari au un farmec aparte, din punctul meu de vedere si din nu stiu ce motiv, de mica mi-am dorit sa port ochelari.
Chiar si azi imi caut ochelarii cu sticla simpla, sa-i port cind vreau sa fiu sexy sii ii prefer pe cei cu rame groase, patrate si negre sau din baga chihlimbarie.
O sa ziceti ca nu sint sanatoasa la cap, poate nu sint dar mie mi se pare fascinanta privirea rimelata a unei femei, de dupa ochelari..

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

quote:
O sa ziceti ca nu sint sanatoasa la cap, poate nu sint dar mie mi se pare fascinanta privirea rimelata a unei femei, de dupa ochelari..

Daca sunt niste ochelari care sa te puna in valoare, tot ce se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

uuuf, si eu mi-am dorit asa de tare sa port ochelari...si uite ca port dar m-am saturat.si vreau si eu lentile pentru zilele cand am chef sa ma bibilesc sau cand nu se potrivesc ochelarii la imbracaminte!

kya, mai zi cate ceva din experienta ta!ca ai experienta, frate!indruma-ma!

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Si eu sunt de parere ca un machiaj frumos cu o pereche de ochelari bine alesi dau o moaca mult mai interesanta. Motiv pentru care am ramas la ochelari de 15 ani :) Asortata si cu bijuteriile potrivite... devii 'stralucitoare'
Mai nou m-am cam lenevit, de cand cu casa, barbat, copil, job prelungit... Ochelarii sunt o ocupatie in plus.

Intrebam de centre bune, pentru ca pana acum 2 ani, mi se spunea ca mi se vand lentile Zeiss si abia acum 2 ani am aflat ca lentilele Zeiss au un semn distinctiv, deci abia acum port ceea ce am platit. Ma gandesc ca si la lentilele de contact se intampla la fel.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Scrie si pe lentilele de contact marca pe ele. Le pui pe deget si te uiti in zare pe marginea lor. Asta este si o modalitate sa-ti dai seama daca le pui bine sau pe dos, in functie de orientarea scrisului.

Din experienta mea ce sa va mai spun?

- ca nu am facut niciodata conjunctivita sau alte mizerii al ochi, pentru ca am avut intotdeauna grija sa fiu spalata pe maini cand umblam cu lentilele si ochii,

- ca nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi cada din ochii si sa le caut chioara pe jos, asa cum am vazut prin filme,

- ca am purtat de la bun inceput lentile de contact fara nici o problema (adica din clasa 12-a), desi se recomanda sa porti intai ochelar,

- ca ma jeneaza destul de tare atunci cind imi intra praf in ochi, si simt orice geana, orice corp strain in ochi,

- ca se usuca ochii mai repede daca nu clipesc, si pentru asta am Lacrisifi in geanta,

- ca pot sa port ochelari de soare fara nici o problema,

- ca nu intru cu ele in piscina sau in mare (inot cu ochii dechisi in apa, si daca iti intra apa in ochi, risti sa cada. Tot in ordinea asta de idei am grija si cind ma spal pe cap sa nu-mi intre apa in ochi),

- ca am ochii mai stralucitori, pentru ca reflecta lumina in lentile, si cica arat mai sexi...,

- ca folosesc produse de machiaj potrivite pentru ochi sensibili (sunt rimeluri pe care scrie "pentru purtatorii de lentile de contact").

Nu va zic nici da, nici ba. Spun doar ca eu nu as mai schimba niciodata lentilele ca sa port ochelari. Oricum am si o pereche de ochelari pe care ii port in casa, seara dupa ce mi-am scos lentilele.

Plus ca se mai poate intimpla sa nu le suporti. Asa nu poate sa-ti zica decit medicul, dupa ce le incerci pe ochi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denii mic spune:

Eu port ochelari de vreo 4 ani. Sunt ochelari pentru miopie, deci trebuie purtati permanent. Prin martie, dupa indelungi ocumentari m-am hotarat sa-mi iau lentile de contact. Am fost la un magazin bun cu medic oftalmolog, mi-a dat o pereche de proba si mi-am comandat lentile de 14 zile (cica cele mai friabile). Saptamana pana mi-au venit lentilele mele le-am folosit pe cele de proba. Nu spun ce chin. Ma trezeam la 6 dimineaa ca abia pe la 8 sa fiu gata la amandoi ochii... iar la scos alt chin... Vroiama sa renunt sa le mai ridic pe cele comandae. M-am dus la magazi si le-am zis ca nu ma descurc de nici un fel, ca e chinul de pe lume cu pusul lor (fiind dintr-o membrana f. fina se miscau in toate partile, iar cand apropiam de ochi, evident clipeam si se intorceau pe dos, apoi cuata-le din nou si ia-o de la capat. D-na doctor m-a aburit ca dureaza pana te acomodezi, bla bla... Concluzia? a fost 100 euro ce mai prost cheltuita... Nu le folosesc, ia in week-end cand am fost la o nunta cu fitze si am vrut sa mi le pun dupa 1/2 de incercari am renuntat si de nervi le-am aruncat in vasul de wc. Desi sunt cocheta si e important pentru mine cum arat nu renunt la ochelari pentru lentile. Mi-am facut 3 perechi de ochelari cu rame misto de firma pe care le schimb in functie de tinuta si recunosc ca arat destul de bine cu ei. In plus dau un aer sofisticat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

salutare
si eu port lentile de aprox 6 ani, asta dupa ce vreo 4 am purtat ochelari

NU as renunta niciodata la ele; daca ochiul le tolereaza (ca exista si persoane care nu le tolereaza), atunci nu iti ramane decat sa respecti niste reguli bazice de igiena si nu o sa ai probleme; si eu am o pereche de ochelari pe care ii port cand ma mai trezeste picea noaptea sau seara, inainte de culcare, insa de lentile sunt ; am avut si pentru 3 ani, si pentru 6 luni, acum le am pentru 1 an;
e important sa iti alegi si o solutie de pastrat buna; eu folosesc de la inceput Aosept (care e un pic mai scumput), insa rezultatele sunt vizibile- l-am schimbat o singura data in facultate-din lipsa de fonduri- si nu prea mi-a fost ok la ochi, asa ca am revenit rapid la el

numai bine si...ochi frumosi, si privire limpede!

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

spuneti-mi si mie cam ce suma trebuie sa am cand ma duc la clinica pt consult in vederea achizitionarii lentilelor? ma refer la consultatie+ lentile+solutie de curatare!intotdeauna am avut impresia ca e vorba de muuuulte milioane pe care niciodata nu reuseam sa le "sacrific" in scopul asta!dar am auzit ca totusi nu ar fi chiar asa...deci,ce suma sa am cand ma duc la consult?

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput