Western Union

Western Union | Autor: Jasmine

Link direct la acest mesaj

Am o nelamurire cu privire la Western Union:cand trimit banii am nevoie neaparat de adresa exacta a destinatarului?Adica adresa postala?

Vreau sa platesc avansul pt inchirierea unei camere in Grecia.
Mie grecul mi-a dat contul IBAN si nu ma inteleg cu astia de la Western Union,ca cica nu se poate asa,imi trebuie neaparat adresa.Si daca as avea adresa la ce mi-ar mai trebui contul IBAN?
Nici nu ma pricep in domeniu si deja m-am enervat.Am umblat de azi dimineata ca sa platesc avansul asta pentru Grecia si n-am reusit.

La 2 banci care au ghiseu Western Union mi s-a spus ca nu se poate decat daca imi fac cont in euro si pe urma facem transfer bancar (la care comisionul e 45 euro ca sa trimit fabuloasa suma de 100 euro!!!).

Stie cineva cum pot sa trimit repede amaratii astia de 100 euro fara sa umblu nauca si fara sa ma mai enervez?

Multumesc.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Nu poti face rost de adresa lui? Intr-adevar, trebuie adresa si numele exact prin Western Union. Si daca iti faci cont, sa transferi e imposibil sa platesti asa mult pentru 100 euro. Faci transfer din contul tau in al lui, fara sa treci prin Western Union, ci doar prin bancile voastre.

Oana si Seb
(10.01.2005)

IULIE IULIE2 AUGUST

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

codul IBAN iti tb cand faci transfer prin con, la WU iti tb adresa destinatarului si nici nu e val asa de mare, eu am platit asa mult la o suma mai mare de 500E,dar daca te-ai dus la BCR, intr-adevar ei au comisioanele mai mari.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

La Raiffeisen am fost si asa mi-a zis un tip superplictisit,dupa ce am asteptat cuminte sa ma bage in seama.

Am fost si la un BRD unde mi s-a spus ca "noi nu trimitem bani prin Western Union,noi doar primim".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

La Posta ai incercat? Pt a trimite bani prin Western Union ai nevoie de numele destinatarului si adresa lui exacta, desi el ridica banii de la un centru Western Union care poate fi la Posta sau poate la o banca. In Franta am vazut doar la Posta. Vei primi, de asemenea, un numar de transfer pe care trebuie sa il transmiti destinatarului, altfel nu poate sa scoata banii. Exista si o intrebare test pe care o poti completa, dar nu e obligatorie.

Edit : si el are nevoie de numele tau si adresa pt a completa formularul la primirea banilor.

Poate el a inteles ca faci transfer bancar si de asta ti-a dat nr IBAN.

Sibylle 31 +
Pozele mele Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

La Raiffeisen am fost si asa mi-a zis un tip superplictisit,dupa ce am asteptat cuminte sa ma bage in seama.

Am fost si la un BRD unde mi s-a spus ca "noi nu trimitem bani prin Western Union,noi doar primim".

din pacate si eu m-am lovit la BRD de aceeasi chestie,mai incearca la BCIT,desi eu numai prin Raiffeisen am trimis,dar poate s-au mai schimbat treburile .cerei pers din grecia adresa si asa scapi de o grija

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Din pacate nici cu transferul dintr-un cont in altul nu e asa simplu.In primul rand iti trebuie SWIFT-ul banci grecului pe care trebuie sa ti-l dea el.Platesti mai putin dar oricum peste 20 euro si asa comisioane si dureaza 3 zile daca nu sint banci corespondente,implicit banca ta cu banca lui.Incearca Money Gram pentru ca comisionul este mult mai mic,dar important e sa te uiti pe net sa vezi unde are money gram office in orasul grecului.In final WE e cel mai rapid dar e scump,si la 100 euro nu poti plati 45,nu ai inteles probabil bine,comisionul este 18-21$ la 100$

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

Totusi, de ce tii sa-i trimiti prin Western?
Daca are loc o tranzactie intre doua conturi bancare, comisioanele ar trebui sa fie aproape 0. Stiu de exeomplu ca la Bancpost nu se plateste deschiderea unui cont in valuta. Incearca sa deschizi unul. Iar alte banci percep o taxa de... 5 RON asu asa ceva.
Eu zic sa mergi la alte banci si sa te interesezi. Oricum taxa aia de 100 de Euro este exagerata, si nu prea cred ca e asa de mare... Stiu ca la 300$ am dat... nici nu stiu... sub 50$, oricum.
Mergi la BT sau Bancpost...
Dar... si cei de la BRD ar trebui sa perceapa 0 lei pentru deschiderea unui cont curent in valuta, cred...
Cat despre IBAN: este numarul de cont curent. Deci: trebui sa faci un transfer bancar.
Pupicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

La Raiffeisen mi-a zis ca daca imi fac cont si pe urma transfer 100 euro din contul meu in contul grecului,comisionul e de 45 de euro pt transfer bancar.

Oricum m-ati lamurit : imi trebuie adresa grecului.

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

E cel mai bine asa, sa ai adresa si numele lui, si tu la randul tau dupa ce trimiti banii prin WU, sa ii dai numele, orasul de unde au fost trimisi si codul care ti-l dau cei de la posta (banca). E rapid si nu este asa scump. Mi-a trimis mama acum cateva zile din Romania 100 euro prin WU si a platit 370000 lei vechi. A trimis prin Raiffeisen, la Western Union.

Oana si Seb
(10.01.2005)

IULIE IULIE2 AUGUST

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Jasmine, eu am transferat printr-un birou WU de pe Magheru amplasat in cadrul unei banci... Finance Bank parca?
Schimbi banii in euro la ghiseul lor, completezi adresa postala a grecului si platesti cu euro. Taxa daca mai tin eu bine minte este de cca 10% din suma transferata.
Inca o data, nu te complica cu transferul bancar.

Succes!
Cu calm se rezolva orice.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August

Forum despre Flori Presate

Mergi la inceput